Aannemersbedrijf in Deventer, Zelhem, Oirschot, Lunteren & Groningen. Takkenkamp is kwaliteit toevoegen!

Expertises

Vakmanschap is meesterschap geeft het gezegde aan.
En daar zijn wij het mee eens! Onze medewerkers zijn allen vakmannen met een passie voor steen.
En omdat je zuinig moet zijn op je mensen, letten we op gezondheid, veiligheid en milieu en zijn we altijd op zoek naar manieren om ons werk beter te doen.
Naast de reeds genoemde activiteiten zijn wij dan ook koploper in een aantal specifieke expertises; innovatieve werkwijzen die door onszelf ontwikkeld zijn.

Stofarm hakken
Voor zowel mens als milieu is de stof die vrijkomt bij het uithakken van voegen, het boren van beton etc.schadelijk en vervelend.
Al enige jaren hield Takkenkamp zich dan ook al bezig met het ontwikkelen van stofarm werken.
Zo was het afzuigen van stof al enige tijd een optie, maar werken wij inmiddels ook met verneveling waarbij de vrijgekomen stof wordt opgevangen door vochtverneveling en zo direct neerslaat en bij de reiniging wordt verwijderd.
Op deze wijze ondervindt de mens en het milieu minder schade en overlast.

Constructief voegen
Dit betreft een specifieke toepassing waarbij een constructieve waarde toegevoegd wordt aan bestaand voeg- en/of metselwerk. Hiervoor hebben wij in samenwerking met een ingenieursbureau en mortelleverancier een zeer innovatieve voeg-lijmtechniek ontwikkeld waarbij extreem hoge hechtsterktes gerealiseerd kunnen worden. Inmiddels hebben wij deze techniek veelvuldig toegepast naar grote tevredenheid in binnen- en buitenland. Denk hierbij aan kademuren, plafonds, waterkeringen, prefab-gevelelementen en instabiel bestaand metselwerk.Spouwmuurverankering
Geen innovatie van Takkenkamp maar zeker een expertise is de spouwmuurverankering. Vooraf gegaan door gedegen onderzoek, met inzet van onze specialisten en het benodigd materieel zoals hoogwerkers en verreikers, geven wij advies en voeren we benodigde handelingen uit ter versteviging en stabilisering van gevels. Het vooronderzoek bestaat uit visueel onderzoek ondersteund door diverse technische hulpmiddelen (endoscopisch onderzoek etc.), waardoor wij het optimale ankerplan (hoeveelheid , patroon en juist anker) kunnen opstellen. Dit in samenwerking met verschillende leveranciers. Het proces van spouwmuurverankering is bij Takkenkamp KOMO-proces gecertificeerd wat u verzekerd van de hoogste kwaliteit en optimale contructieve veiligheid. In geval van spoedeisende situaties en calamiteiten kunnen we snel schakelen en tot actie overgaan door inzet van mensen en eigen materieel.