Takkenkamp-155-1 kopie

Constructief herstel

Een bijdrage aan een veilige en duurzame gevel

Veiligheid op nummer 1

Buiten dat een pand esthetische waarde heeft, zijn ook de beschermingswaarde en het leefcomfort belangrijk. Veiligheid staat echter op nummer 1. Soms is een pand gebouwd in een periode waarin dit minder vanzelfsprekend was, of waren de eisen en regels op dat moment nog niet toereikend of is deze veiligheid merkbaar afgenomen. Een grondige inspectie levert dan vaak duidelijkheid op.

Controleren van geveldragers, spouwmuurverankering en de kwaliteit van metsel- en voegwerk dragen bij aan een veilige en duurzame gevel.

Takkenkamp Groep-578-1-min

Geveldragers

Veelal toegepast in de gestapelde bouw (hoogbouw) om metselwerk van gevels op te vangen. De montage en constructie hiervan, in combinatie met de (thermische) uitzetting van metselwerk en de diversiteit van de spouwbladen (metselwerk, beton, HSB elementen, ytong etc.) zorgt voor een complexe materie. De afgelopen jaren is er binnen Takkenkamp een specialiteit ontwikkeld om geveldrager problemen duurzaam, zorgvuldig en veilig op te lossen.

Takkenkamp-30-1-1

Constructief voegen

Dit betreft een hele specifieke, machinale toepassing waarbij een constructieve waarde wordt toegevoegd aan bestaand voeg- en/of metselwerk. Met deze toepassing geven wij onze visie ‘innovatie in het proces’ echt invulling!

In samenwerking met een ingenieursbureau en een mortelleverancier hebben wij een zeer innovatieve voeg-lijmtechniek ontwikkeld waarbij extreem hoge hechtsterktes gerealiseerd kunnen worden. Inmiddels hebben wij deze techniek veelvuldig toegepast naar grote tevredenheid van opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Denk hierbij aan kademuren, plafonds, waterkeringen, prefab-gevelelementen en instabiel bestaand (gevel) metselwerk.

Takkenkamp fotografie-38-1-min kopie

Spouwmuurverankering

Spouwmuurankers zijn niet zichtbaar, maar zorgen voor de (cruciale) verbinding tussen het binnen- en buitenblad. Daarbij zijn ze onderhevig aan vocht en uitzetting, mede door het (na-)isoleren van gevels, en zijn de belastingen (on)zichtbaar groot en niet te onderschatten. Spouwmuurankers zijn er in vele soorten en maten en onderhevig aan slijtage door ouderdom. Ook de regels zijn de laatste jaren flink aangescherpt i.v.m. meerdere incidenten.

Een goed ankerplan, gestoeld op een gedegen, destructief onderzoek, en een KOMO gecertificeerd proces, is de basis voor een veilige gevel. Met inmiddels letterlijk meer dan een miljoen aangebrachte (renovatie) spouwmuurankers mogen wij ons wel specialist noemen. Mede door de inzet van ons eigen materieel kunnen we voor iedere situatie een kosten efficiënte oplossing bieden, om zo gevels weer veilig en duurzaam te maken. Vanwege het grote aanbod in eigen materieel (hoogwerkers en verreikers) kunnen we ook in spoedeisende, onveilige situaties snel handelen.

spouwanker-1-min kopie

Zakelijk partner

Partner in verduurzamen

De energietransitie van de gebouwde omgeving in Nederland vormt een grote maatschappelijke uitdaging. Op professionele vastgoedbeheerders drukt de verplichting en/of ambitie een bijdrage te leveren aan dit energievraagstuk. De vastgoedportefeuille moet de komende jaren worden verduurzaamt. Het maken van strategische keuzes is een voorwaarde voor organisaties om toekomstbestendig te zijn.

Wij maken graag onderdeel uit van de invulling voor deze uitdaging. We denken graag met u mee over duurzame oplossingen en verschillende scenario’s. We houden daarbij zowel uw doelen als uw budget in het oog. Kwaliteit is daarbij altijd leidend.

Meer over onze samenwerking
Takkenkamp-102-1-min

Advies op maat?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van constructief herstel? Neem contact met ons op, wij geven u graag advies op maat!

Adviesgesprek aanvragen