Schoorsteen-takkenkamp-4-1-min kopie

Schoorsteenrenovatie

Goed onderhoud is cruciaal

Schoorsteenrenovatie

Als onderdeel van planmatig onderhoud

Inspecteren, adviseren en werken op hoogte: dát is de uitdaging bij schoorsteenrenovatie. En laat die uitdaging maar aan ons over. Voor zowel aannemers als woningcorporaties - als onderdeel van het planmatig onderhoud - voeren wij jaarlijks honderden schoorsteenrenovaties uit.

Schoorsteen-takkenkamp-6-1-min kopie

Schoorsteen renoveren

Een schoorsteen heeft veel te verduren

De schoorsteen op tijd renoveren is cruciaal. Een schoorsteen staat immers altijd in het weer en heeft dan ook veel te verduren. De loodaansluitingen met en op het dak zijn bijvoorbeeld van groot belang. En wordt de schoorsteen niet goed onderhouden, dan is er verder kans op scheuren in het voegwerk en metselwerk. Ook kan de schoorsteenkop door weersinvloeden kapot gaan. Het gevolg? Lekkages en vochtschade. En dit wilt u natuurlijk voorkomen, want bij lekkage veroorzaakt door de schoorsteen kunnen de kosten hoog oplopen.

Schoorsteen-takkenkamp-2-min kopie
 • Schoorsteen voegen

  Vaak is bij schoorsteenrenovatie het reinigen en opnieuw voegen van de schoorsteen aan de orde. Zijn de voegen erg hard, dan slijpen we ze eerst in met een diamantzaag. Zo niet, dan beginnen we meteen met voegen uithakken. Dit gebeurt zorgvuldig met een luchtdrukhamer of een elektrische hamer. De slechte, aangetaste voegen verwijderen gebeurt zo diep mogelijk - tot de gezonde metselspecie. Vervolgens worden de voegen gereinigd. Het reinigen is belangrijk om mos en algen, maar zeker ook losse delen te verwijderen zodat het nieuwe voegwerk goed kan hechten.

 • Schoorsteen impregneren

  Een andere taak die wij vaak oppakken is de schoorsteen impregneren. Daardoor kunnen de stenen minder of beperkt vocht meer opnemen en wordt de kans op vochtschade verkleind. De schoorsteen wordt dus waterafstotend gemaakt. En omdat door het impregneren vocht wordt afgestoten, hechten vuil, mos en algen ook minder goed aan de schoorsteen. De schoorsteen blijft dus langer schoon.

  Voor het impregneren van de schoorsteen wordt eerst het voeg- en metselwerk gereinigd. De gevelcrème die wij voor het impregneren gebruiken, hecht namelijk niet aan vuil. Is de schoorsteen schoon, dan wordt de gevelcrème met een blokkwast aangebracht. Zo wordt iedere millimeter geraakt en trekt de crème optimaal in de steen.

 • Schoorsteen reparatie

  Natuurlijk vervangen wij ook kapotte stenen en worden scheuren in het metselwerk van de schoorsteen hersteld. En als er een aantal kapotte dakpannen en/of nokvorsten zijn, dan herstellen we die ook. Ook lood aan de schoorsteen vervangen of nieuw lood in de schoorsteen aanbrengen pakken wij op. Zelfs het herstellen van een kapotte schoorsteenkop of het coaten van de schoorsteenkop kunt u aan ons overlaten. Schoorsteen reparatie is niet voor niets één van onze specialiteiten.

 • Tips voor schoorsteenrenovatie

  • Deelt u een schoorsteen met uw buren? Dan is schoorsteenrenovatie een klus die u gezamenlijk moet laten uitvoeren. Willen uw buren hun kant van de schoorsteen niet renoveren, dan is het verstandig dat u dit ook nog even uitstelt. De kant van uw buren kan dan namelijk alsnog problemen veroorzaken, zoals lekkages.

  • Laat u uw dak isoleren of renoveren? Dan is dit het perfecte moment om ook de schoorsteen aan te pakken. Er wordt dan namelijk al een steiger of hoogwerker geplaatst, waar wij voor de schoorsteenrenovatie ook gebruik van kunnen maken. Dit bespaart kosten. En natuurlijk heeft u dan alles meteen goed geregeld: uw dak én uw schoorsteen.

   

 • Wat kost een schoorsteenrenovatie?

  Wilt u uw schoorsteen laten renoveren? Dan bent u natuurlijk benieuwd wat een schoorsteenrenovatie kost. Deze vraag krijgen wij vaak. De staat van uw schoorsteen heeft invloed op onze werkzaamheden en dus op de kosten. Onze adviseur komt daarom graag bij u thuis om de situatie goed in te schatten en een maatwerk offerte te maken. Vraag nu uw adviesgesprek aan.

Zakelijk partner

Partner in verduurzamen

De energietransitie van de gebouwde omgeving in Nederland vormt een grote maatschappelijke uitdaging. Op professionele vastgoedbeheerders drukt de verplichting en/of ambitie een bijdrage te leveren aan dit energievraagstuk. De vastgoedportefeuille moet de komende jaren worden verduurzaamt. Het maken van strategische keuzes is een voorwaarde voor organisaties om toekomstbestendig te zijn.

Wij maken graag onderdeel uit van de invulling voor deze uitdaging. We denken graag met u mee over duurzame oplossingen en verschillende scenario’s. We houden daarbij zowel uw doelen als uw budget in het oog. Kwaliteit is daarbij altijd leidend.

Meer over onze samenwerking
Schoorsteen-takkenkamp-1 kopie

Advies op maat

De staat van uw schoorsteen heeft invloed op onze werkzaamheden en dus op de kosten. Onze adviseur komt daarom graag bij u thuis om de situatie goed in te schatten en een maatwerk offerte te maken. Vraag nu een adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen