Bodemisolatie-parels-eps-1

Isoleren in Groningen

Verduurzaam uw woning met isolatie

Verhoog uw wooncomfort

Woont u in Groningen en bent u op zoek naar een manier om uw huis te isoleren? Dan bent u bij Takkenkamp op de juiste plek. Isolatie is de eerste stap in het verduurzamen van uw woning. Hiermee maakt u uw woning energiezuinig en bespaart u flink op de stookkosten. Met een goede woningisolatie hoeft u minder te stoken, heeft u minder last van vochtproblemen en verhoogt u de waarde van uw woning. Goede woningisolatie in Groningen is mogelijk op meerdere manieren. Denk hierbij aan:


Het is belangrijk dat u isolatie overlaat aan een gecertificeerde partij met ervaring. Bij Takkenkamp bent u daarvoor aan het goede adres. Wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis advies aan.

 • Spouwmuurisolatie

  Heeft u dat ook wel eens, u zit na een lange dag werken heerlijk op de bank en voelt plotseling kou in uw nek. Het tocht. Vaak heeft dit te maken met een niet (goed) geïsoleerde spouw. Gelukkig is dat goed op te lossen door de spouw te isoleren. Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur.

  De ruimte die ontstaat tussen deze 2 muren heet de spouw. Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenmuur gespoten. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat u geen last heeft van tocht, en zo toch heerlijk op de bank kan zitten.

 • Vloerisolatie

  Het isoleren van de vloer lost veel problemen op. Er zijn verschillende manieren om uw vloer te isoleren. De meest toegepaste vorm van vloerisolatie is via de onderkant van de vloer, ook wel kruipruimte isolatie genoemd. Deze manier van vloerisolatie levert dan ook de meeste energiebesparing op!

 • Dakisolatie

  Goede dakisolatie verhoogt het wooncomfort en zorgt ervoor dat u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten bespaart. Er zijn ook verschillende manieren van dakisolatie. Gebruikt u de zolder om te leven? Dan is dakisolatie via de binnen- of buitenzijde de beste optie. Wordt de zolder puur gebruikt als opslagruimte, en niet als leefruimte? Dan is zoldervloerisolatie de best passende oplossing.

 • De kosten van isolatie in Groningen

  De kosten van het isoleren van huizen in Groningen is voornamelijk afhankelijk van het soort isolatie dat u gaat gebruiken. Daarnaast zijn de isolatiekosten ook afhankelijk van het soort materiaal dat gebruikt wordt en de arbeidskosten. Dakisolatie aan de buitenzijde van een huis is bijvoorbeeld een stuk arbeidsintensiever dan dakisolatie aan de binnenzijde. Dit zorgt dus voor hogere arbeidskosten. Wilt u meer informatie over de prijzen van verschillende soorten isolatie in Groningen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een advies op maat aan.

Gaten-boren

Voordelen van isoleren van uw woning

Er zijn meerdere redenen waarom het heel verstandig is om uw woning goed te isoleren. De eerste belangrijke reden is dat isolatie er voor zorgt dat de warme lucht in huis beter vastgehouden wordt. Hierdoor hoeft u minder te stoken, waardoor uw energiekosten een stuk lager zullen zijn. Hoe minder energie er verbruikt wordt, hoe beter dit is voor het milieu.
 
Ook zorgt goede woningisolatie voor een aangenaam leefklimaat in huis. Dit betekent dat in de zomer de warmte buiten gehouden wordt, terwijl in de winter de warmte juist binnen blijft. Daarnaast verdien je de kosten van woningisolatie erg snel terug en stijgt de waarde van je woning. Dus, in het kort zijn dit de voordelen van het isoleren van uw woning in Groningen:
 
 • Het is een milieubewuste keuze
 • Het zorgt voor lagere energiekosten
 • De kosten van isolatie aanbrengen zijn snel terugverdient
 • De waarde van uw woning stijgt
 • Goede isolatie zorgt voor een aangenaam leefklimaat

 

Start subsidies woningverbetering voor aardbevingsgebied Groningen

Vanaf 1 juni 2021 kunnen de eerste eigenaren waarvan de woning of een ander gebouw opgenomen is in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) subsidie aanvragen voor verduurzaming en verbetering van hun woning of gebouw. Lees meer op de website van de rijksoverheid.
 

Meer informatie over isolatie in Groningen

Takkenkamp is een gecertificeerd isolatiebedrijf met meerdere vestigingen in Nederland. Als partner van Vattenfall isoleren en verduurzamen wij zo’n 24.000 woningen per jaar. Wij hechten erg veel waarde aan goed advies en persoonlijk contact. Heeft u behoefte aan een gratis adviesgesprek? Dat kan, we komen graag bij u langs om uw wensen en vragen te bespreken. Neem gerust contact met ons op.

Advies op maat

Iedere woning is anders en vraagt een specifieke aanpak. Neem nu contact met ons op en laat u adviseren. Takkenkamp kan u vrijblijvend voorzien van een offerte.

Persoon5