Wat is bodemisolatie?

Dé oplossing tegen vochtproblemen

Houdt de warmte in de woning

Woon je in een oud(er) huis? Dan heb je waarschijnlijk te maken met de nadelen van een slecht geïsoleerd huis. Een oud huis heeft veel charme en een historisch karakter, maar helaas ook problemen zoals een vochtige kruipruimte, warmteverlies en een laag energielabel. Huizen die gebouwd zijn voor 1988 zijn vaak slecht geïsoleerd en dat merk je. Om vocht te voorkomen en meer warmte in de woning te houden, is één van de oplossingen vloerisolatie. 

Takkenkamp Groep-335-1-min
Als je de vloer van je woning laat isoleren, ga je veel voordelen merken. Zo lossen vochtproblemen zich op, krijg je een lagere energierekening en een vloer met een hogere temperatuur. Bij sommige oude woningen is vloerisolatie echter niet mogelijk omdat de kruipruimte niet diep genoeg is. Onze medewerkers kunnen dan niet in de kruipruimte om de isolatie aan te brengen. In dit geval is bodemisolatie vaak wel een oplossing! Veel mensen weten niet wat precies het verschil is tussen bodem- en vloerisolatie en welke vorm voor welke situatie het meest geschikt is. Je leest het hieronder!
Bodemisolatie met eps parels
 • Verschil tussen het isoleren van de bodem of de vloer

  Het voornaamste verschil tussen bodem- en vloerisolatie ligt in de locatie van het isolatiemateriaal. Bij vloerisolatie wordt er een isolerende laag tegen de onderkant van de vloer aangebracht. In de meeste gevallen is dit PUR of PIF folie. Bij bodemisolatie wordt er een isolerende laag op de bodem van de kruipruimte geblazen. Dit isolerende materiaal bestaat uit EPS parels.

 • Effect van bodem- en vloerisolatie

  Wanneer je in je woning last hebt van een koude vloer en tocht, is vloerisolatie een betere oplossing dan bodemisolatie. Bij vloerisolatie is er namelijk geen contact meer tussen de koude lucht in de kruipruimte en de onderkant van de vloer, hierdoor kan de koude lucht niet verder de woning in trekken.

  Bodemisolatie voorkomt dit niet, maar in de gevallen waar vloerisolatie geen oplossing is, biedt bodemisolatie een uitkomst. Vooral bij zeer vochtige kruipruimtes is bodemisolatie een uitstekende oplossing. Door de parels die op de bodem van de kruipruimte worden geblazen, zal er geen vocht meer voorkomen in de kruipruimte.

 • Bodemisolatie: wat zijn de voordelen?

  Het isoleren van de bodem heeft een aantal belangrijke voordelen. Vaak is bodemisolatie goedkoper dan vloerisolatie. Bij een gemiddelde tussenwoning kost bodemisolatie tussen de 1000 en 1250 euro. Het bedrag van vloerisolatie ligt vaak iets hoger. Een ander voordeel van bodemisolatie is het oplossen van vochtproblemen in de kruipruimte en het bestrijden van muffe luchtjes en ongedierte. Bovendien is bodemisolatie een fluitje van een cent. Onze medewerkers zijn meestal binnen een halve dag klaar en er komt geen rommel bij kijken!

Advies op maat

Heeft u altijd gedacht dat vloerisolatie niet mogelijk was, maar had u geen idee van de mogelijkheden van bodemisolatie? Vraag een adviesgesprek aan. We kunnen veel voor u betekenen in het verhogen van uw wooncomfort.

Adviesgesprek aanvragen