Gevelisolatie kosten

Ervaar een hoger wooncomfort

De voordelen van gevelisolatie

U wilt graag weten wat de gevelisolatie kosten zijn. Voordat wij u hier antwoord op geven, vertellen wij u eerst over de voordelen van gevelisolatie. Een huis zonder gevelisolatie verliest natuurlijk veel warmte. Hierdoor slaat de verwarming vaker aan en verbruikt u meer gas dan wanneer uw woning goed geïsoleerd zou zijn. 

Gemiddeld daalt het gasverbruik met ruim 8 m3 voor elke m2 gevel die u isoleert. Bij een gemiddelde gasprijs van € 1,35 per m3 is dat dus ruim €10,- per m2 gevel. En er is meer. Door uw gevel te isoleren:

 • verlaagt u ook uw CO2-uitstoot;
 • is uw gevel beschermd tegen temperatuurverschillen;
 • blijft uw huis ’s zomers langer koel;
 • ervaart u minder geluidsoverlast;
 • ervaart u meer comfort, omdat kieren en naden gedicht worden en er geen tot veel minder tocht is;
 • en is uw woning beter beschermd tegen schimmelvorming.

Laat daarom uw gevel isoleren door een van onze vakmannen, zodat u ook van al deze voordelen kunt genieten.

Adviesgesprek aanvragen
Takkenkamp-boren-spouw-save-min

Kosten gevelisolatie

De gemiddelde kosten

Voordat wij de kosten voor gevelisolatie noemen, is het ook belangrijk om te weten wat wij onder gevelisolatie verstaan. De term gevelisolatie is de overkoepelende term voor alle soorten muurisolatie. Het gaat daarbij om spouwmuurisolatie, buitenmuurisolatie en binnenmuurisolatie. Als particulier kunt u ons inschakelen voor spouwmuurisolatie. In specifieke zakelijke projecten bieden wij ook binnen- en buitenmuurisolatie aan. Spouwmuurisolatie is de meest voordelige vorm van gevelisolatie, met de kortste terugverdientijd. Dit zijn namelijk de gemiddelde kosten voor gevelisolatie én de terugverdientijd per type isolatie:

 • Voor spouwmuurisolatie is de gemiddelde prijs per vierkante meter €25,- tot €35,- (exclusief 21% btw). De gemiddelde terugverdientijd is ongeveer 4 jaar.
 • Voor buitenmuurisolatie betaalt u per vierkante meter gemiddeld €125,- tot €300,- (exclusief 21% btw). De gemiddelde terugverdientijd is 10 tot 25 jaar.
 • Voor binnenmuurisolatie is de gemiddelde prijs per vierkante meter €80,- tot €250,- (exclusief 21% btw). De gemiddelde terugverdientijd is 10 tot 25 jaar.

 

Takkenkamp-voeg-vegen-stoffer

Advies op maat?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van gevelisolatie? Onze adviseur maakt voor u graag een offerte op maat. Bent u benieuwd naar de kosten in uw specifieke situatie? Aarzel dan vooral niet om een adviesgesprek aan te vragen.

Adviesgesprek aanvragen

Wat kost gevelisolatie?

Door bovenstaande opsomming heeft u al een goed antwoord op de vraag: “Wat kost gevelisolatie?” We moeten daarbij wel een kleine kanttekening maken. Bij de genoemde kosten gaan wij er namelijk vanuit dat uw gevel in goede staat is. Is dat niet het geval en zitten er bijvoorbeeld scheuren in de gevel of laten er voegen los, dan is het in veel gevallen noodzakelijk dat wij eerst herstelwerkzaamheden uitvoeren. Gevelrenovatie zorgt er dan voor dat de isolatie straks beter zijn werk kan doen. Ook kunnen wij uw gevel impregneren als voorbereiding op het isoleren van uw spouwmuur. Bij geïmpregneerde muren komt vocht niet langer via de buitenmuur naar binnen en is de woning dus droger. En als vocht minder kans krijgt, levert de door ons geplaatste isolatie een hoger rendement. De kosten voor eventueel gevelonderhoud en het impregneren zijn níet inbegrepen bij de eerder genoemde kosten voor gevelisolatie.

Kosten gevel isoleren

Ook andere, hele praktische aspecten spelen een rol bij de kosten voor gevel isoleren. Hieronder geven we een aantal voorbeelden.

 • Wat is de spouwbreedte? Wat is de boordiameter, die we aan de hand van de breedte van het voegwerk bepalen? En hoe vervuild is de spouwmuur?
 • Hoe is de situatie rondom de woning? Kunnen we gemakkelijk bij de gevel of staan er obstakels in de weg?
 • We werken veilig en efficiënt met eigen steigers en hoogwerkers, maar wat is in uw situatie nodig? Moeten we een rolsteiger op wielen of een vaste steiger monteren? Of moeten we juist één van onze eigen hoogwerkers meenemen?


Gevel isoleren kosten

Bij het isoleren van de gevel worden de kosten bepaald nadat alle aspecten en wensen voor uw situatie duidelijk zijn. We kijken dus niet alleen naar het aantal vierkante meters - al heeft u met de genoemde prijs per vierkante meter wél een hele goede richtlijn. Onze adviseur maakt voor u graag een offerte op maat. Bent u benieuwd naar de kosten in uw specifieke situatie? Aarzel dan vooral niet om een adviesgesprek aan te vragen.