Tocht

Tocht bij de voordeur

Voordeur tocht in huis

Heeft uw wel eens last van een onaangename koude wind die zich verplaatst via de voordeur? Bij Takkenkamp snappen wij als geen ander hoe vervelend tocht in huis kan zijn. Het zorgt niet alleen voor kou, maar u zou ook extra moeite moeten doen om het uw huis warm te houden. Vaak lopen de stookkosten hierdoor op en heeft u het niet warm en comfortabel in huis. Daarom is het essentieel om dit probleem aan te pakken door een gecertificeerd isolatiebedrijf.  

Tocht langs voordeur

Bij een voor- of achterdeur kan het flink tochten wanneer deze niet goed is geïsoleerd. Als deze deuren kieren bevatten ontstaat er vaak tocht. Tocht ontsnapt zich vaak namelijk via kozijnen, ramen en deuren. Om er zeker van te zijn dat lucht ontsnapt via de voordeur, is het belangrijk dat u de tocht opspoort. Dit kunt u vaak eenvoudig controleren door te voelen of het koud aanvoelt rondom de buitendeur. Dan is de kans groot dat de warmte daar verloren gaat. 

Echter, is het verhelpen van tocht bij de voor- of achterdeur vaak maar een klein deel van het probleem. Wilt u echt minder stookkosten en een beter wooncomfort? Dan raden wij aan eens te kijken naar andere vormen van isolatie die hieronder worden benoemd. 

Spouwisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de mogelijkheden om tocht in huis te verminderen. Bij deze aanpak wordt de spouw (binnen- en buitenmuur) opgevuld met isolatiemateriaal. Meer warmtecomfort wordt gecreëerd doordat de spouw voorkomt dat warmte uit het huis verloren gaat. Tevens zal dit de energiekosten vele male lager zijn dan u bent gewend. Meer weten over de mogelijkheden, kosten en voorwaarden van spouwmuurisolatie? Bekijk dan onze pagina over spouwmuurisolatie

Bodemisolatie

Heeft u last van warmte dat via de vloer of woning wordt opgenomen door de koude bodem van uw kruipruimte? In dat geval kan bodemisolatie een uitkomst zijn. Hierbij wordt een isolatielaag op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Ook wordt de ruimte tussen de isolatie en de vloer deels geventileerd. Benieuwd of bodemisolatie voor uw woning een uitkomst is? Lees dan hier voor meer informatie of neem contact met ons op. 

Dakisolatie

Ten slotte zou u kunnen kiezen voor dakisolatie. Een geschikte oplossing om het huis warmer te maken en toch een lage energierekening te behouden. Want van alle energiebesparende maatregelen is het isoleren van het dak de meest rendabele variant. Omdat de warmte stijgt, kan veel warmte verloren gaan wanneer uw woning geen dakisolatie heeft. Maar hoe wordt dit aangepakt en welke vormen biedt Takkenkamp voor u aan? Op onze pagina over dakisolatie vertellen we je er meer over.

Alternatieve oplossingen

Bent u op zoek naar een alternatieve oplossing? Dan hebben wij voor u ook een aantal doe-het-zelf tips op een rijtje gezet. Houdt daarbij rekening dat deze oplossingen vaak van tijdelijke aard zijn en de grote tochtproblemen niet kunnen oplossen. 

  1. Tochtvaldorpel: Deze wordt onderin de deur gemonteerd en zal verder niet zichtbaar zijn. Tocht wordt voorkomen doordat de valdorpel op de vloer zakt zodra de deur sluit. Dit is een energiebesparend effect doordat er geen onnodige stookkosten meer worden gemaakt.
  2. Tochtprofielen in het kozijn: Dit houdt in dat er tochtstrips worden geplaatst rondom de deur. Hierdoor ontsnapt er geen koude wind tussen de deur het kozijn.
  3. Dorpelprofielen: Een dorpelprofiel wordt op de onderdorpel van het kozijn bevestigd of onderaan de deur gemonteerd. Afhankelijk van het type deur kan een dorpelprofiel voor zowel de voordeur als de achterdeur worden gemonteerd.
  4. Brievenbus tochtafsluiter: Tevens is het mogelijk dat tocht in het huis ontstaat door de brievenbus. Vaak sluit de brievenbus van uw voordeur niet goed. In dat geval kan het helpen om gebruik te maken van een tochtafsluiter met klep.


Benieuwd welke vorm van isolatie het meest geschikt is voor uw woning? Bij Takkenkamp helpen we u graag om het probleem in kaart te brengen en geven we u graag advies op maat zodat u weer kunt 
genieten van uw woning

Meer weten?

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen wat betreft het verduurzamen van uw woning? Neem dan contact met ons op.

Persoon9