Takkenkamp_particulier_adviseur_controleren_spouwmuur

Geschikte woning

Wanneer is mijn woning geschikt voor isolatie?

Woning gebouwd tussen 1925 en 1975

Oudere woningen zijn in de meeste gevallen niet zo goed geïsoleerd als nieuwere woningen. Er zijn verschillende isolatiemogelijkheden, maar het verschilt per woning welke variant mogelijk en het meest geschikt is. In dit artikel leest u welke isolatiewerken het beste bij uw type woning passen zodat u kunt beginnen met het besparen van energie en geld.

Woningen met een bouwjaar van voor 1925

Voor 1925 werden huizen nog niet tijdens de bouw geïsoleerd, maar vaak hebben deze woningen ook geen spouwmuur. Het isoleren van de gevel door spouwmuurisolatie is dan ook meestal geen uitkomst bij woningen die ouder zijn dan 1925. Heeft u wel het vermoeden dat er een spouw aanwezig is? Maak dan een afspraak zodat een adviseur op locatie kan kijken of er isolatie mogelijkheden zijn. Als er wel een spouw aanwezig is, is het aanbrengen van isolatiemateriaal vaak een goede oplossing.

Woningen met een bouwjaar van 1925 tot 1974

Woningen die gebouwd zijn tussen 1925 en 1974 hebben meestal een spouwmuur. Tijdens de bouw werden deze spouwmuren nog niet geïsoleerd. Het kan dus zo zijn dat u een niet geïsoleerde gevel heeft. Hier gaat nog veel warmte verloren en uw energierekening is onnodig hoog. Bij woningen in deze bouwperiode is spouwmuurisolatie een uitkomst.

In deze bouwperiode is het ook mogelijk dat de spouwmuren al geïsoleerd zijn. Weet u het niet zeker? Eén van onze adviseurs kan dit makkelijk voor u controleren. Voor gratis advies kunt u gerust contact opnemen met onze telefonische adviseurs via 088 - 027 37 00.

Investering gemiddeld binnen vier jaar terug verdiend

Onterecht denken mensen dat isolatie een dure investering is en niet zoveel oplevert. De kosten voor spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van het soort woning en gemiddeld al binnen vier jaar terugverdiend.

Takkenkamp_particulier_adviseur_ontvangst

Woning gebouwd tussen 1975 en 1982

Net als de woningen gebouwd voor 1975, zijn de woningen gebouwd in de periode tussen 1975 en 1982 niet tot matig geïsoleerd. De meeste woningen uit deze periode beschikken over spouwmuurisolatie en dakisolatie, maar de kwaliteit van deze isolatiewerken is vaak matig.

Woning gebouwd tussen 1983 en 1991

Woningen gebouwd in deze periode zijn over het algemeen volledig geïsoleerd. Zo beschikken deze woningen over dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Helaas zijn de isolatiewaarden van woningen uit deze periode niet hoog, waardoor er nog steeds veel energie verloren gaat. Hedendaagse isolatiewerken zorgen ervoor dat er alsnog veel geld bespaard kan worden.

Woningen gebouwd tussen 1992 en het heden

Dit type woning is standaard erg goed geïsoleerd. Zo beschikken woningen van na 1992 over een goede spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en triple glas. Als u uw woning nog meer wilt verduurzamen, kunt ervoor kiezen om zonnepanelen aan te brengen op uw dak. Op deze manier bespaart u geld en zorg u ervoor dat uw huis energieneutraal kan worden.

Hoe oud is mijn woning?

In de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) van het Kadaster kunt u opzoeken wanneer uw woning gebouwd is.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van isolatie? Vraag een gesprek aan met één van onze isolatie-adviseurs en ontdek de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen