Geschikte woning

Wanneer is mijn woning geschikt voor isolatie?

Woning gebouwd tussen 1930 en 1975

Omdat elke woning in een ander jaartal gebouwd is, is het niet altijd even verstandig voor bepaalde isolatiewerken te gaan. Oudere woningen zijn in de meeste gevallen niet zo goed geïsoleerd als nieuwe woningen. In dit artikel leest u welke isolatiewerken het beste bij uw type woning passen zodat u kunt beginnen met het besparen van energie en geld.

Wanneer jouw woning gebouwd is tussen 1930 en 1975 is de kans groot dat er veel te besparen valt. De woningen gebouwd in dit tijdperk zijn in de meeste gevallen niet geïsoleerd bij de bouw, waardoor er elke maand een grote hoeveelheid energie verloren gaat. Woningen gebouwd na 1975 beschikken in de meeste gevallen over spouwmuurisolatie. Met spouwmuurisolatie bespaar je al snel zo’n €400 per jaar met een investering van €1450. Dit betekent dus dat je binnen drie jaar je investering terug hebt verdiend. De kwaliteit van deze spouwmuurisolatie is niet erg hoog. Zo kan je met een renovatie al gauw honderden euro’s per jaar extra besparen.

isolatie-adviseur-1-1

Woning gebouwd tussen 1975 en 1982

Net als de woningen gebouwd voor 1975, zijn de woningen gebouwd in de periode tussen 1975 en 1982 niet tot matig geïsoleerd. De meeste woningen uit deze periode beschikken over spouwmuurisolatie en dakisolatie, maar de kwaliteit van deze isolatiewerken is vaak matig.

Woning gebouwd tussen 1983 en 1991

Woningen gebouwd in deze periode zijn over het algemeen volledig geïsoleerd. Zo beschikken deze woningen over dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Helaas zijn de isolatiewaarden van woningen uit deze periode niet hoog, waardoor er nog steeds veel energie verloren gaat. Hedendaagse isolatiewerken zorgen ervoor dat er alsnog veel geld bespaard kan worden.

Woningen gebouwd tussen 1992 en het heden

Dit type woning is standaard erg goed geïsoleerd. Zo beschik je in dit type woning over een goede spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en triple glas. Als je nog nét iets meer wil doen kan je ervoor kiezen zonnepanelen aan de brengen op je dak. Op deze manier bespaar je geld en zorg je ervoor dat je huis energieneutraal kan worden.

Hoe oud is mijn woning?

Als je niet zeker weet wanneer je woning gebouwd is kan je via hier kijken hoe oud je woning is.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van isolatie? Vraag een gesprek aan met één van onze isolatie-adviseurs en ontdek de mogelijkheden.

Persoon8