vloerverwarming

Welke isolatie onder vloerverwarming

Isolatie onder vloerverwarming is essentieel

Vloerverwarming heeft als werking om het huis heerlijk warm te houden. Toch bestaat er een kans dat de warmte ontsnapt wanneer het huis geen goede vloerisolatie heeft. Hierdoor gaat onnodig warmte verloren en merkt u weinig van de voordelen van vloerverwarming. Juist daarom speelt isolatie hierbij een belangrijke rol. Een bijkomend voordeel van vloerisolatie met vloerverwarming, is dat de ruimte veel sneller wordt verwarmd. In de meeste gevallen kan het enige tijd duren voordat het huis volledig wordt opgewarmd met een verwarming. Door onder de vloer te isoleren wordt dit proces juist versnelt. Wanneer de kruipruimte niet is geïsoleerd ontstaat er ook veel warmteverlies. Dit zorgt voor onnodige stookkosten. Goede isolatie zorgt dat de warmte juist binnen blijft op de dagen dat u het juist kan gebruiken. 

Welke isolatie onder vloerverwarming

Dat isolatie onder vloerverwarming noodzakelijk is, is inmiddels duidelijk. Maar wist u dat er ook verschillende opties mogelijk zijn? Om de mogelijkheden goed in kaart te brengen, zetten wij ze graag voor u op een rijtje. 

Vloerisolatie via de kruipruimte

Beschikt uw huis over een kruipruimte? Dat is dan een mooie kans om via deze weg de vloerverwarming te isoleren. Hierdoor voorkomt u veel breekwerk aan de vloer. De kruipruimte zorgt er namelijk vaak voor dat er veel warmte verloren gaat. Dit is natuurlijk iets wat we graag voorkomen. Het isoleren van de kruipruimte kan in dat geval een uitkomst zijn. Ook dit kan op twee verschillende manieren: tegen de onderkant van de vloer of op de bodem. 

Vloerisolatie direct onder de vloerverwarming

Heeft u geen kruipruimte die u kan isoleren om te voorkomen dat de cv ketel onnodig stookt? Dan zijn er alternatieven voor het aanbrengen van vloerisolatie bij het ontbreken van een kruipruimte. 

Let op: Wij bieden onderstaande producten niet aan, maar wij informeren u graag over de alternatieve mogelijkheden. Bij deze alternatieven moet u er wel rekening mee houden dat hiermee de vloer in veel gevallen aanzienlijk dikker wordt. Dit kan gevolgen hebben voor drempels, doorgangen en deuren van uw woning.

  • Alternatief 1: Isolatieplaten
    De isolatieplaten worden onder de vloerverwarming gemonteerd. Deze variant is bij verschillende soorten vloerverwarming te gebruiken. Afhankelijk welk type variant u heeft, kunnen diverse soorten platen worden aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan tackerplaten of noppenplaten. 
  • Alternatief 2: Reflectiefolie
    Reflectiefolie wordt ook onder de onderkant van de vloer geplaatst en weerkaatst vervolgens de warmte van de vloerverwarming. De reflectiefolie kan hierbij geplaatst worden op isolatieplaten, waardoor het weer aangenaam warm zal worden in de woning. 
  • Alternatief 3: Tackerplaten of noppenplaten
    Tackerplaten of noppenplaten zijn ook een optie om zoveel mogelijk warmte binnen te houden. Tackerplaten hebben als voordeel dat de leidingen eenvoudig hierin kunnen worden gelegd. Noppenplaten hebben een uitstekende isolerende functie. Daarbij hebben de noppenplaten als voordeel dat ze als leidraad gebruikt kunnen worden waar de leidingen moeten liggen. 


Benieuwd welke vorm van kruipruimte isolatie het meest geschikt is voor uw woning met vloerverwarming? Lees meer over vloerisolatie. Heeft u een specifieke vraag? Neem dan 
contact met ons op!

Isolatie voor elektrische vloerverwarming

Het zult u vast niet zijn ontgaan dat isolatie onder vloerverwarming essentieel is. Maar geldt dit ook voor elektrische vloerverwarming? Vloerverwarming maakt de woning heerlijk warm, ongeacht welke type (elektrische) vloerverwarming u ook hebt. Om hier maximaal van te kunnen profiteren is ook in het geval van elektrische vloerverwarming van groot belang om te kiezen voor goede kruipruimte isolatie. Bij Takkenkamp bieden we een ruim assortiment aan met verschillende mogelijkheden. Benieuwd welke variant wij zullen aanbevelen? Neem dan contact met ons op! Onze specialisten staan voor u klaar om u te voorzien van de nodige kennis. 

Meer weten?

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen wat betreft het verduurzamen van uw woning? Neem dan contact met ons op.

Adviesgesprek aanvragen