steiger-over-berging-in-aanbouw-576x1024

Project Nijmegen

Renovatie 210 woningen Nijmegen

Opdrachtgever: BAM Renovatieconcepten / Portaal

Voor BAM Renovatieconcepten hebben wij in Nijmegen 210 woningen gerenoveerd in onze rol als co-maker. De woningen zijn eigendom van Portaal. Het was de bedoeling om deze woningen naar NOM (Nul op de Meter) te brengen, maar dit is teruggebracht naar een reguliere renovatie.

Door de zeer slechte bereikbaarheid van de achtergevels kon dit project als uitdagend beschouwd worden. Tussen de blokjes van circa zes woningen zijn bergingen op de kopgevels gebouwd. Hierdoor was er over het algemeen maar één weg naar de achterpaden op de uiteinden van de straat. We moesten daarom de steiger over de bergingsdaken bouwen, zodat medewerkers de achtergevels toch vrij snel konden bereiken. Dit was een gigantische klus omdat alle steigerdelen handmatig door de achterpaden vervoerd moesten worden.

Op dit project hebben we de eerste in Nederland beschikbare luie aluminium trappen getest die geschikt zijn voor een slaghoogte van 2,80 meter. Het onderhoud aan het metselwerk bij de 210 woningen was ook grootschalig. Het bouwtempo van acht woningen per week was hoog en zorgde voor een hoge bezettingsgraad van vakmannen op het project. Samen met een andere co-maker hadden we daarom onze eigen schaftwoning ter beschikking. Het isoleren van de spouwmuur hebben we gedaan met Supafil.

We kijken terug op een geslaagde samenwerking tussen ons personeel, diverse onderaannemers en de BAM.

Werkzaamheden:

  • In totaal circa 10.000 Fischer lijmankers op alle kopgevels geplaatst.
  • Vervangen van voegwerk van de helft van de woningen en tuinmuren, inclusief het reinigen en hydrofoberen van de volledige woning.
  • Aanbrengen van gezaagde dilataties, herstellen van scheurvorming en metselwerk.
  • Bij 250 schoorstenen plaatsten we kraaienkappen.
  • Aanbrengen van spouwmuurisolatie met Supafil.
steiger-over-berging-in-aanbouw-576x1024
nijmegen1-576x1024
nijmegen-576x1024

Meer weten?

Wat u ook gedaan wilt hebben, alles begint met een eerste kennismaking. Aarzel dus vooral niet om een adviesgesprek aan te vragen of neem contact met ons op.

Adviesgesprek aanvragen