Takkenkamp Groep-79-1-1-min

Gevelrestauratie

Herstel het karakter van de authentieke gevel

De gevel in oorspronkelijk staat

Met gevelrestauratie wordt een gevel weer in oude staat teruggebracht. Beter gezegd: door een gevel te restaureren, wordt het oorspronkelijke karakter van een woning of pand hersteld. Ook zorgt restauratie voor vernieuwde bescherming, omdat een beschadigde gevel vatbaarder is voor vochtproblemen. Om ernstige schade te voorkomen doet u er dus goed aan om de gevel op tijd te laten restaureren. Als professioneel bedrijf werken wij conform de restauratieladder, die zorgt ervoor dat waardevolle historische elementen behouden blijven.

Takkenkamp Groep-77-1-min

Gevelrestauratie of gevelrenovatie

Elk klein detail is van belang

En om verwarring te voorkomen: gevelrestauratie is iets anders dan gevelrenovatie. Restauratie gebeurt bij monumenten of bij oude woningen en panden met een authentieke of waardevolle gevel. In alle gevallen herstelt ons zusterbedrijf Van Milt Restaurateurs de gevel zoveel mogelijk met materialen en technieken die tijdens de oorspronkelijke bouw ook gebruikt zijn. De steen- en/of mortelsoort, vroegere reparaties, gebruikte technieken: zelfs het kleinste detail is bij gevelrestauratie van belang.

Logo Van Milt Restaurateurs

 

Takkenkamp Groep-390-1-min

Gevelrestauratie werkzaamheden

De meest effectieve manier

Van het herstellen van voegen tot het repareren van het loodwerk. Van het repareren van schades aan historische betonelementen, zoals betonlateien en dorpels, tot het restaureren van keramiek. Gevelrestauratie omvat meerdere werkzaamheden. Oude gevels worden ontstoord met kokend heet water. Hierbij ligt de druk is lager dan bij jongere gebouwen, omdat de steen niet beschadigd mag raken. Stoomreinigen van de gevel is een zachte, maar wel effectieve manier om onder meer grof en loszittend vuil, mos en algen te verwijderen.

Van Milt Radio Kootwijk-81-1-min
 • Voegwerkrestauratie

  Bij het restaureren van de voegen worden traditionele voegsoorten gebruikt, zoals de snijvoeg, knipvoeg of voeg met daggestreep. Zo zijn de voegen weer functioneel, maar behoudt het voegwerk wel zijn originele uitstraling. Om u een indicatie te geven: de professionals van Van Milt Restaurateurs kunnen met een snijvoeg of knipvoeg 2 m2 tot 5 m2 per dag opleveren. Ook de mortel wordt aangepast, zodat de kleur, structuur en andere belangrijke eigenschappen overeenkomen met de originele staat van de gevel. Daardoor zijn de reparaties aan de voegen nagenoeg onzichtbaar.

 • Metselwerkrestauratie

  Ook bij het restaureren van het metselwerk is ‘onzichtbaarheid’ het uitgangspunt. We laten de kleur en de textuur zoveel mogelijk overeenkomen met het bestaande werk. De bijkleurtechnieken zijn op vrijwel alle mortels en steensoorten toe te passen. En zijn bepaalde stenen niet meer te repareren, dan zet Van Milt Restaurateurs haar netwerk van leveranciers van oude materialen in. In de meeste gevallen is via dit netwerk de juiste steen te vinden om mee te vervangen.

 • Gevelrestauratie onderzoek

  De restauratie van een gevel moet u overlaten aan een ervaren partij, want het proces vereist de nodige kennis en vakmanschap. Gevelrestauratie is écht een vak apart en vraagt om speciale zorg en aandacht. En laat dat maar aan Van Milt Restaurateurs over. Gevelinspectie, schade-inventarisatie, een gerichte steen- en mortelanalyse: dankzij een eigen laboratorium is het mogelijk. De resultaten van het onderzoek krijgt u als opdrachtgever in een document van aanbevelingen. Zo worden samen met u al in de voorbereidende fase de juiste keuzes gemaakt, voor een goed eindresultaat.

 • Gevelrestauratie bij monument of historisch pand

  Woont u in een monument en blijkt na een periodieke keuring van de Monumentenwacht dat uw gevel gerestaureerd moet worden? Heeft u kort geleden een oude woning gekocht en weet u door het bouwkundig onderzoek dat gevelrestauratie nodig is? Of heeft u monumenten en historische panden in uw beheer en zoekt u een ervaren partij die hier gevelrestauraties kan uitvoeren? In alle gevallen kunt u Van Milt Restaurateurs inschakelen. Aarzel vooral niet om een adviesgesprek aan te vragen.

Zakelijk partner

Partner in verduurzamen

De energietransitie van de gebouwde omgeving in Nederland vormt een grote maatschappelijke uitdaging. Op professionele vastgoedbeheerders drukt de verplichting en/of ambitie een bijdrage te leveren aan dit energievraagstuk. De vastgoedportefeuille moet de komende jaren worden verduurzaamt. Het maken van strategische keuzes is een voorwaarde voor organisaties om toekomstbestendig te zijn.

Wij maken graag onderdeel uit van de invulling voor deze uitdaging. We denken graag met u mee over duurzame oplossingen en verschillende scenario’s. We houden daarbij zowel uw doelen als uw budget in het oog. Kwaliteit is daarbij altijd leidend.

Meer over onze samenwerking
Takkenkamp Groep-427-1-min

Advies op maat?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van gevelrestauratie? Neem contact met ons op, wij geven u graag advies op maat!

VMR_VAKMAN_2