Takkenkamp-447-1-min

Over ons

Achter zo’n organisatie zit een geschiedenis, een begin.

Wie we zijn

Geschiedenis van 80 jaar

Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers kent een voorgeschiedenis van meer dan 80 jaar. In zowel isolatie als gevelonderhoud zijn wij al jaren marktleider. Niet alleen in omvang en landelijk bereik, maar juist ook in kwalitatieve en innovatieve oplossingen. Beide specialisaties worden voor goede verduurzaming samengebracht in 1 aanbod.

3dbfd5ac-f6f6-4a47-9118-a5b740615517

We onderscheiden ons daarbij door de unieke combinatie van passie voor het vak en innovatie in het proces. De passie komt vanuit de liefde voor het vakmanschap waarin we jarenlange ervaring hebben. De innovatie vloeit voort vanuit onze ambitie altijd vooruitstrevend te willen zijn. Dit geldt zowel voor onze processen als in materiaal- en materieelgebruik. Stilstand betekent achteruitgang dus zijn wij altijd in beweging.

Takkenkamp streeft naar een langdurige samenwerking met medewerkers, klanten en partners. We geloven daarbij in open en eerlijke communicatie. Dit betekent dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

Takkekamp Fotografie 11-09-2019-60-1-min

Advies op maat

De beste oplossing

Voor elk doel en iedere wens is er een geschikt product dat het beste past. We bieden niet zomaar een oplossing, we bieden de beste oplossing en deze is afhankelijk van de situatie. We voeren daarom het breedste pakket aan isolatieproducten en -materialen waardoor er voor elke duurzaamheid- en besparingsvraag een goed antwoord is.

Takkenkamp Fotografie Juni 2022-351-min

Bij de keuze van producten voor het door ons gevoerde assortiment, zijn een aantal zaken van belang:

Kosten. We bieden diversiteit in oplossingen waardoor ook de kosten voor verduurzaming passend zijn voor iedere klant. Daarbij zijn wij transparant welke producten in aanmerking komen voor subsidie en welke niet. Deze worden volgens wet- en regelgeving vastgelegd en door ons gevoerd.

Kwaliteit. We staan voor onze dienstverlening en dus de producten die we aanbieden. We geven hier 10 jaar garantie op.

Zorg voor het milieu. We gebruiken de minst schadelijke producten voor het milieu.

Duurzaamheid. Onze adviezen geven de meest duurzame oplossing weer en daarbij betrekken we dan ook tevens de omgeving. Denk hierbij aan de staat en kwaliteit van de gevel, het dak of de bodem. De combinatie van omgeving en soort product kan het verschil maken tussen een prima isolatie en een hele goede.
Takkenkamp Groep-322-1

Werken bij Takkenkamp

Onze mensen, ons succes

De mensen achter deze groep, onze collega’s, vormen ons succes. Een meer dan tevreden klant als doel wordt bereikt met een meer dan tevreden medewerker. Dat bereiken we door goede opleidingen, goed materiaal en lokaal werk aan te bieden. Met een goed gespreid netwerk van vestigingen door heel Nederland zijn wij zo altijd flexibel, actueel en lokaal op de hoogte. Kom jij ook werken bij Takkenkamp?

Takkenkamp Fotografie-33-1-min

Werken bij ons

Medewerkers vertellen

Jan_van_Waarden
Positief, sterk en ambitieus bedrijf om voor te werken! Jan van Waarden Bedrijfsleider Regio Noord
Takkenkamp Portretfotografie-52-1
Ik heb plezier in mijn werk, omdat de sfeer met collega’s onderling goed is. We werken hard en tegelijkertijd hebben we het erg gezellig met elkaar. Jeroen van den Hoek Isolatie Monteur
Peter Solen
Er wordt gewerkt op basis van gelijkwaardigheid. Een dynamische organisatie, volop in ontwikkeling waarbij hard werken en gezelligheid samengaan. Peter Solen Adviseur Binnendienst
DerkJan-Toonk-bewerkt
Ik heb de volledige vrijheid om onder eigen verantwoording mijn eigen weekschema in te delen. Hierdoor heb ik (nog) meer werkplezier. Derk Jan Toonk Projectleider
Takkenkamp Portretfotos-120-1
Werken bij Takkenkamp is bijdragen aan een duurzame toekomst! Allart Vos Teamleider
1935

Oprichting door eerste generatie J. Takkenkamp

1935

Jan Takkenkamp was boekhouder van huis uit. In deze crisisjaren startte hij met Takkenkamp Voegwerken om een zakcentje bij te verdienen. Uiteindelijk werd het zijn hoofd kostwinning.

1974
c0aa31e5-2bfa-47df-9326-470dd1d87794-min kopie 1974-voorloper-vestiging-Den-Bosch-Evuluon-Eindhoven-1

Overname door tweede generatie: de broers G.J.B. Takkenkamp en E.T.M. Takkenkamp

1974

Zonen Gerlach en Eddy Takkenkamp zetten als tweede generatie het bedrijf voort in het nieuwbouw voegen. Het dagelijkse ‘spel’ in en op de bouw als onderaannemer bevalt hen uitstekend. Het bedrijf groeit door. Op de foto ziet u een busje van Lintrad B.V. Isolatiewerken, de voorloper van onze vestiging in 's Hertogenbosch.

1982
oudebussen-min oude-bussen2-1-min

10 personeelsleden

1982

Met inmiddels 10 personeelsleden moet er het een en ander worden georganiseerd zoals administratie en personeelszaken. Marjan Takkenkamp, de vrouw van Gerlach, pakt deze taken op. Het bedrijf wordt geleid vanaf een ruimte naast het huisadres in Zelhem. Blauw en geel zijn inmiddels de herkenbare kleuren die nog lang de huisstijl zullen blijven.

1995

Overname Bessels Voegersbedrijf Deventer, opgericht in 1951

1995

In dit jaar neemt Takkenkamp familie-voegbedrijf Bessels in Deventer over. Beide bedrijven kennen elkaar al goed uit de markt. Bessels junior blijft aan als vakman, senior gaat met pensioen. Later zal derde generatie Rick Takkenkamp deze vestiging als bedrijfsleider draaien.

1996
krant-artikel-min kopie Foto-geschiedenis-1-1996-1-min

25 personeelsleden

1996

Bijna drie keer zo groot als 15 jaar geleden! De voegwerkzaamheden hebben zich inmiddels uitgebreid met restauratie, renovatie en reiniging. Takkenkamp is gespecialiseerd onderaannemer op een breed scala aan gevelwerkzaamheden.

1997
Rick-1997-1-min kopie 1997-ISO-VA

Het behalen van ISO9001 en de VCA certificering

1997

Als één van de eerste bedrijven in de bouw behaald Takkenkamp in dit jaar haar VCA en ISO certificaat. Al vroeg zijn we overtuigd van de waarde van een externe beoordeling van onze kwaliteit en processen.

2005

Overname door derde generatie, R.G. Takkenkamp

2005

In dit jaar draagt Gerlach Takkenkamp het stokje over aan zijn zoon Rick Takkenkamp, de huidige directeur eigenaar van onze organisatie. Eddy Takkenkamp heeft het bedrijf inmiddels verlaten voor een andere uitdaging. Rick maakt al snel de keuze zich voornamelijk te richten op onderhoud en renovatie. Met de huidige wetenschap van de later volgende bouwcrisis is dat een hele goede beslissing geweest.

2008

Overname Van Milt Restaurateurs Lunteren (opgericht in 1983)

2008

Van Milt Restaurateurs, weer een familiebedrijf, waren al bekenden vanuit de restauratiebranche.Gerlach en Martinus (oprichter en destijds eigenaar) kenden elkaar goed. Zoon Hugo was ook werkzaam bij Van Milt. Hij gaf aan graag onder een groter geheel verder te willen in de toekomst. Zowel Martinus als Hugo Van Milt zijn nog steeds werkzaam bij ons als respectievelijk laborant/adviseur voor de Takkenkamp Groep en directeur van Van Milt.

2009

10 miljoen euro omzet

2009

Een mooie mijlpaal: 10 miljoen euro omzet. De keuze om ons te richten op onderhoud en renovatie blijkt de juiste te zijn geweest. We hebben tevens de beweging gemaakt van enkel uitvoering naar complete advisering en partnerschap. Dat is volgens ons de manier om écht verschil te maken voor onze opdrachtgevers!

2011
Renovatief-logo-wit-voor-tijdlijn

Oprichting Renovatief BV

2011

Naast overnames geloven we in samenwerkingen. In 2011 richten we samen met Wessels Vakbouwers en VM Geveltechniek Renovatief BV op. Hiermee bieden we onze opdrachtgevers een totaaloplossing voor de doorzonwoning of galerijflat.
Renovatief biedt verschillende deelconcepten aan op het gebied van onderhoud, comfort, energie, toegankelijkheid, veiligheid en uitstraling via één loket.
Revonatief werkt hiervoor samen met vaste leveranciers en fabrikanten van zonnepanelen, kozijnen, prefab daksystemen, liften en centrale antennesystemen.

2012

Overname Van Beurden & De Gevel BV uit Oirschot (opgericht in 1962)

2012

In 2012 sluit wederom een familiebedrijf zich aan bij onze groep. Van Beurden & De Gevel is onze gevelconcurrent in het zuiden van het land waar we al geregeld mee samenwerken. Martijn Bogers, tweede generatie van dit bedrijf, gaat graag verder onder de vlag van Takkenkamp om naar de toekomst toe zijn bedrijf relevant te houden in de markt. Wij zijn blij met een vakkundige en ferme poot in de zuidelijke regio! Na twee jaar gaat dit deel van onze organisatie ook verder onder de naam Takkenkamp.

2014

80 personeelsleden

2014

Naast onze mooie groeiende club mannen en vrouwen op de loonlijst verwelkomen we dagelijkse een mooie flexibele schil van dezelfde grootte op onze projecten. Dit geeft ons de mogelijkheid flexibel in te spelen op de vraag op onze projecten.

2016
Takkenkamp edwinvandegraaf fotografie-1093-1-min kopie Takkenkamp edwinvandegraaf fotografie-1101-1-min kopie

Oprichting Takkenkamp Groep BV

2016

Onze groei vraagt om een overkoepelende groep: Takkenkamp Groep wordt opgericht. Deze gebeurtenis vieren we tegelijk met de opening van het nieuwe kantoor in Zelhem. Burgmeester Marianne Besselink verzorgt de opening tijdens een feestelijke tweedaagse voor klanten, collega’s en natuurlijk de families.
De kleur oranje doet zijn intrede in onze huisstijl.

2016
feenstra-min kopie

Overname Feenstra Isolatie BV

2016

In ditzelfde jaar vindt er een bijzondere overname plaats. We verdubbelen onze omzet en omvang door de isolatietak van Feenstra (Vattenval) over te nemen.
Ons gevelwerk faciliteert tot dan toe de volgende stap in de keten: isolatie. Deze stap krijgen we nu in eigen huis. Daarmee staan de eerste stappen naar een verduurzamingsconcept; de toekomst waar wij in geloven.
De isolatietak gaat verder als Takkenkamp Isolatie.
De kleur rood vult onze huisstijl aan.

2017
Takkenkamp bedrijfsuitje-72-1-min kopie Takkenkamp bedrijfsuitje-173-1-min

210 personeelsleden en 37,5 miljoen euro omzet

2017

De statistieken gaan nu hard, 210 medewerkers en 37,5 miljoen omzet. We maken langzaam de switch van het MKB naar het Grootbedrijf. Althans... volgens de metertjes. In de praktijk blijven we en zijn we een écht MKB bedrijf. Plat georganiseerd, persoonlijk én nog steeds een echt familiebedrijf.
Dat jaar zien we elkaar allemaal met kerst op vliegveld Lelystad voor een anti-slipcursus. Een hele belevenis!

2019

50 miljoen euro omzetgrens doorbroken

2019

Dit jaar gaan we ‘door de 50 miljoen’ heen. Ons bedrijf is de afgelopen jaren veranderd van een gevelonderhouds- naar verduurzamingsbedrijf en een echte vestigings-organisatie geworden met landelijke dekking. Dat heeft ervoor gezorgd dat we ook steeds meer faciliterende collega’s hebben gekregen. De afdelingen HRM, KAM en Marketing & Communicatie hebben hun intrede gedaan en worden inmiddels allen met twee fte ingevuld.

2020
Antoon Slagers-1-min kopie Kleentec overname-min kopie

Overname voeg- en metselactiviteiten Kleentec

2020

Onze grootste uitdaging is inmiddels het vinden van goed personeel. Echte vakmannen worden schaars en we kunnen ze heel goed gebruiken. Blij zijn we dan ook dat we dit jaar Toon Slagers en zijn team van acht vakmannen van Kleentec, (dat voor een andere focus voor hun organisatie heeft gekozen) in het metselwerk en gevelonderhoud mogen verwelkomen.

2020
Takkekamp Fotografie 11-09-2019-77-1-min kopie IMG_0028-1-min kopie

Overname raamdorpel activiteiten Verbaan Systems te Weert

2020

Prefab Raamdorpel.nl is tevens een onderdeel van Takkenkamp Groep. Hier fabriceren we raamdorpels op maat die op locatie enkel ingemetseld hoeven te worden. Onze grootste concurrent Verbaan Systems gaat, helaas voor hen, dit jaar failliet. Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat we deze activiteiten kunnen overnemen.

2020
Takkekamp Fotografie 11-09-2019-46-1-min strategie 2025 Vastgoed verduurzamers

Aankondiging strategie
Takkenkamp 2025

2020

In dit eerste coronajaar kiezen we niet voor consolidatie, maar juist vooruitgang. In september kondigen we onze plannen aan voor de komende vijf jaar. Onder de duidelijke naam Takkenkamp 2025 nemen we onze collega’s mee naar een integraal verduurzamingsaanbod waarbij onze specialiteiten in elkaar worden geschoven en overal lokaal worden aangeboden. Takkenkamp Gevelonderhoud en Takkenkamp Isolatie vormen voortaan samen Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers. De komende jaren nemen we afscheid van het blauw, geel en rood en zie je ons met name ‘in oranje’.

2020
Airofill-wall-03-1024x768 Airofill-wall-09-1024x768

De eerste Airofill® supreme insulation 1.0

2020

Na een periode van veel denkwerk, prototypes, praktijkervaring en bijschaven, kwam dan eindelijk de eerste Airofill® supreme insulation 1.0 editie op de markt. Ons antwoord op de frustratie dat de markt niet met een beter isolatieproduct komt. Dus bedachten we er zelf één. Het product isoleert tweemaal zo goed als elk ander traditioneel product. De komende jaren ontwikkelen we dit product door en gaan we daarmee aan de slag in onze klantenkring.

2020
ambachtsweg Zelhem1 ambachtsweg Zelhem

Tweede locatie in Zelhem

2020

Met inmiddels een heel wagen- en machinepark in eigen beheer bouwde dit jaar onze technische dienst uit naar 4 fte. Een prachtige werkplaats aan de Ambachtsweg in Zelhem werd voor hen de nieuwe stek. Op deze plek hebben we ook ons Innovatie en Experience centrum neergezet. Een plek waar zowel klant als collega kennis kan maken met de volle breedte van onze organisatie.

2021
tekenmoment_koedooder-min kopie Koedooder-min kopie

Overname Koedooder BV

2021

Op de eerste dag van het nieuwe jaar krijgen we er in Noord Holland ruim tachtig nieuwe gevelcollega’s bij. Koedooder BV is al enige tijd op zoek naar een juiste invulling voor de toekomst en vindt dat door een overname door Takkenkamp Groep. Voor ons een heel goed passende stap in het westen waar tot op dat moment alleen een isolatietak is gevestigd. Ons integrale aanbod krijgt hier mooi vorm.

2021
logo_vakopleiding-voor-tijdlijn logo_vakopleiding-voor-tijdlijn

Onze eigen vakopleiding!

2021

Een lang gekoesterde wens werd dit jaar in februari gecombineerd met een broodnodige invulling van de vraag naar vak-personeel. Onze eigen vakopleiding werd actief! Een zelf geschreven en geproduceerde online leeromgeving waarin alle facetten van ons (vak)werk te leren zijn. Natuurlijk aangevuld met fysieke trainingen. Ingevuld met de kennis en vaardigheden van onze eigen vakmannen, gecombineerd met wet- en regelgeving en onderbouwd door foto’s en video's van onze eigen dagelijkse praktijk. Zo gaat er geen kennis verloren en worden we alleen maar beter!

2021
Takkenkamp-254-1-min Spouw-vullen

Nog wat statistieken

2021

In 2021 bestaat Takkenkamp uit 385 collega’s, zo’n zelfde aantal flexibele schil en 65 miljoen omzet. De groei gaat gestaag en stabiel door. Groeien is niet ons primaire doel, maar we willen wel relevant blijven in de energietransitie. Dan is het een vereiste te kunnen leveren en dus te groeien.

2023
navitas_takkenkamp-1

Takkenkamp Groep en Navitas Capital bereiken overeenstemming over voorgenomen samenwerking

2023

De samenwerking met Navitas past in de ambitie van de directie om verder door te groeien in de verduurzaming van onroerend goed. Het management van Takkenkamp Groep zet de bestaande strategie, met bijbehorende doelstellingen en ambities, voort. Lees hier het nieuwsbericht.

2024
23-01-2023-3.jpg

Overname Imto Benelux

2024

Takkenkamp Groep BV en Imto Benelux hebben overeenstemming bereikt over een overname. De overname van Imto past binnen de ambitie van de Takkenkamp directie om verder door te groeien in de verduurzaming van onroerend goed en daarbij de landelijke dekking uit te breiden met een mooie vestiging in regio Zuid-Holland. Voor Imto betekent deze samenwerking een veelbelovende en toekomstbestendige mogelijkheid om het groeipotentieel binnen de organisatie en het werkgebied volledig te benutten.

 • 1935
 • 1974
 • 1982
 • 1995
 • 1996
 • 1997
 • 2005
 • 2008
 • 2009
 • 2011
 • 2012
 • 2014
 • 2016
 • 2016
 • 2017
 • 2019
 • 2020
 • 2020
 • 2020
 • 2020
 • 2020
 • 2021
 • 2021
 • 2021
 • 2023
 • 2024

Ook bij ons werken?

Ben jij onze nieuwe collega? We stellen ons graag persoonlijk aan je voor. De beste combinatie tussen wat je kan, wat er bij je past en wat wij bieden is het doel. Bekijk de site voor de actuele vacatures.

Ruben Oleman