takkenkamp-website-edwinvandegraaf-fotografie-170-1024x683

Isolatie in Friesland

Ontdek de voordelen van isolatie

Isolatie in Friesland

Bespaar op energiekosten

Bent u op zoek naar een gecertificeerd isolatiebedrijf in Friesland om uw huis te isoleren? Door uw woning te isoleren zet u een goede eerste stap in het verduurzamen. Hiermee bespaart u flink op de energiekosten en stijgt de waarde van uw woning. Met de juiste isolatie hoeft u minder te stoken en heeft u minder last van vochtproblemen. Goede isolatie in Friesland is mogelijk op verschillende manieren. Bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakisolatie. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis adviesgesprek aan.

 

Adviesgesprek aanvragen
collegas-isolatie-spouw

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en buitenmuur. Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenmuur aangebracht. Het is relatief een lage investering en deze heeft u snel terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de dikte van de spouw en de diameter van het boorgat.

Vloerisolatie

Misschien heeft u last op optrekkende kou? Dan is het isoleren van de vloer een goede optie. Om uw vloer te isoleren bestaan er diverse opties. Vaak wordt er gekozen voor vloerisolatie die toegepast wordt aan de onderkant van de vloer. Dit noemen we ook wel kruipruimte isolatie. Met deze manier van isoleren bespaart u dan ook de meeste energie.

Dakisolatie

Wanneer u op zoek bent naar een hoger wooncomfort en daarbij ook op stookkosten wil besparen dan is dakisolatie een goede keuze. Met dakisolatie voorkomt u tot wel 25% aan warmteverlies. Gebruikt u de zolder om te leven? De beste optie is dan om de binnen- of buitenzijde van het dak te isoleren. Wordt de zolder vooral gebruikt als opslagruimte, en niet als leefruimte? Dan is zoldervloerisolatie de best passende oplossing.

De kosten van isolatie in Friesland

De kosten van het isoleren van uw woning in Friesland is afhankelijk van het soort isolatie dat u wil gebruiken. Daarnaast zijn de isolatiekosten ook afhankelijk van het soort materiaal en de arbeidskosten. Wilt u meer informatie ontvangen over de prijzen van verschillende soorten isolatie, zoals dakisolatie of vloerisolatie in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een advies op maat aan.

Voordelen van isoleren van uw woning

Er zijn meerdere redenen waarom u er goed aan doet om uw woning te isoleren. Een reden kan zijn dat isolatie ervoor zorgt dat de warme lucht in huis beter vastgehouden wordt. Uw stookgedrag zal hierdoor veranderen. U hoeft minder te stoken, waardoor de energiekosten een stuk lager zullen zijn. En dat is natuurlijk goed voor het milieu.

Daarnaast zorgt een goede isolatie voor een aangenaam leefklimaat in huis. Hierbij zal in de zomer de warmte buiten gehouden worden en in de winter de warmte juist binnen. De kosten van de woningisolatie verdient u snel terug en de waarde van de woning stijgt.

In het kort zijn dit de voordelen van het isoleren van uw woning:

  • Het zorgt voor lagere energiekosten
  • De kosten zijn snel terugverdient
  • De waarde van uw huis stijgt
  • Het zorgt voor een aangenaam leefklimaat
  • Het is een milieubewuste keuze

Meer informatie over isolatie in Friesland

Takkenkamp is een gecertificeerd isolatiebedrijf met meerdere vestigingen door heel Nederland, bijvoorbeeld onze vestiging in Heerenveen. Als partner van Vattenfall isoleren wij zo’n 15.000 woningen per jaar. 

Advies op maat?

Onze isolatiespecialist zet uw woonsituatie, wensen en belangen om in een persoonlijk advies. Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Persoon9