Takkenkamp Groep-347-1-min

Gevelreiniging

Een goede oplossing is gevelreiniging

Iedere gevel wordt door de tijd en het weer aangetast

Mos, algen, vuil, verf en soms ook graffiti maken uw gevel met de jaren minder mooi. Gelukkig is daar een oplossing voor: gevelreiniging. De buitenmuren worden dan van de bovenste tot de onderste steen schoongemaakt, waardoor de aanslag en vervuiling op de gevel verdwijnt. Wij reinigen op jaarbasis honderden gevels en zijn dan ook een goede partij om deze klus aan uit te besteden.

Takkenkamp Groep-349-1-min

Gevel reinigen met hoge druk

De juiste methode

Afhankelijk van de staat van de buitenmuur, en uiteraard ook in overleg met u, kiezen wij de juiste methode van gevelreiniging. De meest voorkomende methode is de gevel reinigen met hoge druk. Uw gevel wordt dan onder aangepaste druk (60 tot 250 bar, afhankelijk van de ondergrond) met kokend heet water tot wel 145 graden gereinigd. Daarbij kunnen onze professionals tot wel 150 m2 per dag reinigen.

Bij deze methode laten wij altijd eerst het resultaat op een klein stukje van de gevel zien. Zo zijn uw verwachtingen gelijk aan die van ons. Zeker bij een lichte of witte steensoort is dit wenselijk, omdat wij niet kunnen garanderen dat deze steen 100% schoon wordt. Lichte en witte steensoorten hebben namelijk een zachte structuur waar vocht en vuil helaas goed aan hechten. Op het proefstuk kunt u goed zien wat het het resultaat is van gevel reinigen met aangepaste druk. Blijkt de gevel heel erg vervuild, dan is er een methode beschikbaar met een schoonmaakmiddel.

Takkenkamp Groep-342
 • Stoomreinigen gevel

  Woont u in een oudere woning of (woon)boerderij? Of gaat het zelfs om een monumentaal gebouw? Ook dan kunnen wij de gevel opfrissen onder aangepaste druk met kokend heet water. Wij passen in dat geval de druk iets naar beneden aan, zodat we de steen niet beschadigen. Het stoomreinigen van de gevel zorgt zo voor een prachtig eindresultaat.

 • Softstralen gevelreiniging

  Is de gevel heel erg vervuild? Of wilt u er absoluut zeker van zijn dat uw gevels weer als nieuw worden? Dan is zandstralen de beste gevelreiniging methode. Dit wordt ook wel soft stralen genoemd. Let wel: bij erkende monumenten is zandstralen niet toegestaan. De gevel wordt in dit geval door ons bewerkt met een mengsel van water en een straalmiddel - een intensieve klus waarbij onze professionals 15 m2 tot 60 m2 per dag kunnen reinigen. Zandstralen verwijderd de ergste vervuiling, waardoor de steen er weer als nieuw uit komt te zien.

 • Gevelreiniging en impregneren

  Omdat het zand de structuur van de steen aanpast, moet uw gevel na het zandstralen altijd geïmpregneerd worden. Gevelreiniging en impregneren gaan in dit geval dus hand in hand, en dat is iets om rekening mee te houden. Maar het is zéker geen nadeel. Door het impregneren van de gevel zorgt u ervoor dat er geen water meer wordt opgenomen of doorgelaten door de muur. Een geïmpregneerde gevel blijft zo langer schoon, omdat vuil, mos en algen veel minder goed aan de gevel hechten.

 • Gevelreiniging verf verwijderen

  Heeft u een geschilderde woning en wilt u uw spouwmuur of buitenmuur isoleren? Dan is het belangrijk dat de (dampdichte) verf eerst verwijderd wordt. Hiervoor brengen wij een reinigingspasta aan, om de verf los te weken. Vervolgens wordt de muur met hoge druk of door soft stralen gereinigd. Bij het verwijderen van verf laten wij altijd eerst het resultaat op een klein stukje van de gevel zien. Blijven er nog verfresten achter, dan wordt dit meteen duidelijk. Ook is dit proefstukje voor ons nodig om de juiste reinigingsmethode te kunnen bepalen - hoge druk of zandstralen.

Zakelijk partner

Partner in verduurzamen

De energietransitie van de gebouwde omgeving in Nederland vormt een grote maatschappelijke uitdaging. Op professionele vastgoedbeheerders drukt de verplichting en/of ambitie een bijdrage te leveren aan dit energievraagstuk. De vastgoedportefeuille moet de komende jaren worden verduurzaamt. Het maken van strategische keuzes is een voorwaarde voor organisaties om toekomstbestendig te zijn.

Wij maken graag onderdeel uit van de invulling voor deze uitdaging. We denken graag met u mee over duurzame oplossingen en verschillende scenario’s. We houden daarbij zowel uw doelen als uw budget in het oog. Kwaliteit is daarbij altijd leidend.

Meer over onze samenwerking
Takkenkamp project zakelijk

Advies op maat?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van gevelreiniging? Neem contact met ons op, wij geven u graag advies op maat!

Adviesgesprek aanvragen