werknemer isoleren parels

Isolatie

Verduurzamen? Isoleren is de eerste stap.

Het hoogste rendement

Het is belangrijk dat u het isoleren overlaat aan een gecertificeerde partij met ervaring in de isolatiewereld. Zo weet u zeker dat het uitvoeren van de werkzaamheden goed gebeurt en dat de aangebrachte isolatie het hoogste rendement oplevert. Maak daarom kennis met ons, Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers. Wij zijn een isolatiebedrijf met ruim 80 jaar ervaring en met mogelijkheden voor het isoleren van uw gevel, vloer én dak.

Takkenkamp Groep Fotografie-337-1

Wat is isolatie?

Wat is isolatie?

Voordat wij u meer vertellen over de verschillende mogelijkheden voor het isoleren van uw huis, wilt u misschien eerst weten wat isolatie eigenlijk is. Isolatie betekent het afschermen van invloeden van buitenaf. In het geval van woningisolatie beschermt u uw huis tegen weersinvloeden. Kou, tocht en vocht krijgen geen kans.

Soorten isolatie

Zoals gezegd heeft u bij ons mogelijkheden voor het isoleren van uw gevel, vloer én dak. Wij vertellen u graag meer over uw opties.

Spouw-vullen

Spouwmuurisolatie

Meer comfort, lagere energierekening

Veel mensen kiezen bij de isolatie van hun woning voor de voordelen van spouwmuurisolatie. Deze voordelen zijn er dan ook volop - zeker als uw woning gebouwd is vóór 1980. U kunt veel geld besparen en heeft de relatief lage investering van spouwmuurisolatie (€ 15,- tot € 30,- per m2) al in ongeveer 4 jaar terugverdiend.

Het rendement van spouwmuurisolatie is daarmee vergelijkbaar met een rente van 10% op uw spaarrekening (volgens berekeningen van MilieuCentraal). Naast besparing verhoogt spouwmuurisolatie de waarde van uw woning en verlaagt u hiermee de CO2-uitstoot van de woning.

Meer over spouwmuurisolatie
Takkenkamp-isoleren-steiger

Vloerisolatie

Geen tocht en vocht meer in uw woning!

U kent het misschien wel: hoe hoog de thermostaat ook staat, nog steeds heeft u koude voeten. Met vloerisolatie wordt uw vloer zo’n 4 graden warmer. Bovendien heeft u geen last meer van vochtproblemen in uw woning, omdat er geen kou meer via de vloer optrekt. En u bespaart meteen op de energiekosten. Het rendement van vloerisolatie is volgens berekeningen van Milieu Centraal vergelijkbaar met een rente van 7% op uw spaarrekening.

Goed om te weten: bij het isoleren van de vloer zijn er twee mogelijkheden. U kunt de onderkant van de vloer laten isoleren (vloerisolatie) of de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie). Bij vloerisolatie wordt via het kruipluik isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Bij bodemisolatie wordt er isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte geplaatst.

Meer over vloerisolatie
takkenkamp isolatie-120-1

Dakisolatie

33% van de warmte in uw woning gaat verloren via het dak

Een dak zonder isolatie is één van de grootste energieverspillers in huis. Met goede dakisolatie bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en woont u bovendien comfortabeler. Het rendement van dakisolatie is daarmee vergelijkbaar met een rente van 9% op uw spaarrekening (volgens berekeningen van MilieuCentraal).

takkenkamp website edwinvandegraaf fotografie-141-2

De beste manier van dakisolatie hangt af van uw woonsituatie. Gebruikt u de zolder om te leven? Dan is isolatie via de binnenzijde of buitenzijde van het dak de beste optie. Wordt de zolder niet gebruikt om in te leven? Dan is zoldervloer isolatie mogelijk. Ook kunt u het isoleren van uw dak combineren met het upgraden van uw zolder. Door bijvoorbeeld ook meteen een dakraam te plaatsen, maakt u van uw opbergzolder een prettige leef- of werkruimte.

Meer over dakisolatie
Dak-2

Isolatie advies

Isolatie is maatwerk. Wilt u uw woning isoleren, dan is isolatie advies ook altijd nodig. Bent u benieuwd naar ons eerlijke advies? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan over de isolatie van uw huis.

Persoon5

Isolatiebedrijf

Als u uw woning wilt isoleren, dan wilt u er zeker van zijn dat het isolatiebedrijf dat voor u aan de slag gaat dat zorgvuldig doet. Wij zijn als isolatiebedrijf onder meer KOMO-, VCA**- en ISO 9001-gecertificeerd én zijn lid van de branchevereniging VENIN. U kunt dus op onze kwaliteit vertrouwen. Bovendien zijn wij partner van Vattenfall en Centraal Beheer, zitten wij met 8 vestigingen verspreid over Nederland altijd bij u in de buurt, staan wij voor duurzame isolatie én waarderen klanten ons gemiddeld met een 8,7. Redenen genoeg om voor ons isolatiebedrijf te kiezen.

Huis isoleren

Wilt u uw huis isoleren, dan weet u nu al iets meer over uw mogelijkheden en de bijbehorende opbrengsten. Natuurlijk zijn ook de isolatie kosten van belang. We geven u graag een indicatie.

 • Kosten en terugverdientijden spouwmuurisolatie

  Voor een tussenwoning (± 35 m²) zijn de kosten gemiddeld € 900,-, en is de besparing per jaar ± € 200,-. De terugverdientijd is gemiddeld 4,5 jaar.

  Voor een royale 2-onder-1-kap (± 100 m²) zijn de kosten gemiddeld € 2.050,- en is de besparing per jaar ± € 550,-. De terugverdientijd is gemiddeld 4 jaar.

 • Kosten en terugverdientijden vloerisolatie

  Voor een tussenwoning (± 35 m²) betaalt u tussen € 1.500,- en € 1.900,- en is de besparing per jaar ± € 180,-. De terugverdientijd is gemiddeld 9 jaar.

  Voor een royale 2-onder-1-kap (± 60 m²) betaalt u tussen € 2.300,- tot € 2.900,- en is de besparing per jaar ± € 300,-. De terugverdientijd is gemiddeld 8 jaar.

 • Kosten en terugverdientijden dakisolatie

  Door de vele mogelijkheden en materialen is dakisolatie altijd maatwerk. Toch willen wij u een beeld geven van de kosten. Het isoleren van een schuin dak van een gemiddelde eengezinswoning kost ongeveer € 6.900,-. Dit is een indicatie op basis van een dak van 70 m², inclusief afwerking. Let wel: met het isoleren van de binnenzijde van een onverwarmde zolder bespaart u gemiddeld zo’n € 430,- per jaar op uw gasrekening.

  Bij een verwarmde zolder is dit zelfs € 530,- per jaar. Dakisolatie is dan ook een goede investering.