Spouwmuurvervuiling verwijderen

Een belangrijke stap voordat de isolatie wordt aangebracht

Voorkom vocht- en schimmelplekken

Voordat spouwmuurisolatie wordt aangebracht is het belangrijk dat het vuil wat op dat moment al tussen de spouwmuren terecht is gekomen te verwijderen. Bijvoorbeeld zand, puin, cement of specie baarden. Een vervuilde spouwmuur heeft namelijk een grote kans op condensatievorming op de binnenmuur. Daardoor kan er schimmel ontstaan. Wanneer je spouwmuurisolatie aanbrengt zonder het vuil te verwijderen kan dit nadelige invloed hebben op je woning: vochtplekken en schimmelplekken. Die na spouwmuurisolatie nog veel moeilijker te verwijderen zijn.

Takkenkamp-spouw-kijken

Hoe werkt het verwijderen van spouwmuurvervuiling?

De spouwmuurvervuiling wordt verwijderd door een paar gevelstenen uit de muur te snijden. De vervuiling wordt vervolgens handmatig verwijderd. Alleen op die manier kan de woning optimaal worden geïsoleerd. Spouwmuurvervuiling wordt herkend aan de verkleuring van de muur. Met een endoscoop kan de spouwmuur geïnspecteerd worden. Dit wordt gedaan voordat de spouwmuur wordt geïsoleerd.

De voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie heeft volop voordelen. Dankzij spouwmuurisolatie kun je bijvoorbeeld veel geld besparen. De relatief lage investering verdien je al binnen 3 tot 5 jaar terug. Daarbij worden de kosten voor energieverbruik aanzienlijk minder. Dus na die periode wordt het alleen maar verdienen. Daarnaast verhoogt spouwmuurisolatie de waarde van de woning en vermindert de stookkosten. Dus naast een besparing ook goed voor het milieu.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van verduurzaming? Wij geven graag advies op maat! Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen