Subsidie

Subsidie Isolatie 2021 – ISDE

Wat houdt de subsidieregeling voor isolatie in?

In 2020 kon je als woningeigenaar gebruik maken van de subsidie energiebesparing eigen huis, ook wel SEEH genoemd. Dit jaar is dat niet meer mogelijk en valt de regeling onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Eigenaar en bewoners die nu bezig zijn in de oriëntatie- of uitvoeringsfase van het nemen van 2 isolerende maatregelen kunnen (na afronding van de laatste maatregelen) vanaf januari 2021 hun subsidieaanvraag indienen bij de ISDE.

De ISDE subsidie regeling geldt voor dakisolatiegevelisolatiespouwmuurisolatievloerisolatie en bodemisolatie. Om gebruik te maken van deze subsidieregeling dient u minimaal 2 maatregelen uit te voeren. Nieuw bij deze ISDE subsidie isolatie regeling is dat u isolatiemaatregelen met bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp kunt combineren om zo subsidie te ontvangen. Ook nieuw is de mogelijkheid voor subsidie voor het laten aansluiten van de woning op een warmtenet en voor het vervangen van beglazing. De ISDE vergoedt een vast bedrag per m2. De bedragen kunthier vinden. De regeling is actief in 2021, met als subsidieplafond 124 miljoen euro en zal ook in 2022 nog doorlopen.

Subsidie aanvragen

Vanaf begin januari 2021 is het mogelijk om de subsidie aan te vragen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar kunt u meer informatie vinden over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraag proces van de subsidie.

Mogelijkheden voorfinancieren isolatie

Bent u van plan om uw woning te isoleren om uw huis energiezuiniger te maken? Dan kunt u gebruikmaken van het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit fonds is opgericht voor huiseigenaren om slim te investeren in energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Hierdoor krijgt u een lagere energierekening en wordt de woningwaarde met een beter energielabel beoordeeld. Van het Nationaal Energiebespaarfonds ontvangt u een lening voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of vloerisolatie tegen een aantrekkelijke rente. Zo kunt u dit jaar al beginnen met besparen op uw energieverbruik! Wilt u weten wat het Nationaal Energiebespaarfonds precies is en voor welke energiebesparende maatregelen u dit kunt inzetten? Lees hier alles over het Nationaal Bespaarfonds.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie? Neem contact met ons op! Onze adviseurs zitten voor u klaar om al uw vragen over de verschillende soorten isolatie te beantwoorden.

Takkenkamp is geen subsidie verstrekkende partij en wijst daarbij altijd naar de website van het RVO voor actuele informatie over algemene subsidie op isolatie.

Meer weten?

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen wat betreft het verduurzamen van uw woning? Neem dan contact met ons op.

Persoon9