Zoldervloer isoleren

Verduurzamen? Isolatie is een goede eerste stap.

Minder energiekosten en meer wooncomfort

U weet het waarschijnlijk wel: warmte stijgt. Is uw zolder niet goed geïsoleerd, dan verliest u via uw zolder dus veel kostbare warmte. Daardoor stookt u meer dan u waarschijnlijk zou willen en dit is zowel nadelig voor het milieu als voor uw portemonnee. Om dit te voorkomen, kunt u uw zolder isoleren. Dat kan door de zoldervloer te isoleren of door het dak te isoleren.

takkenkamp website edwinvandegraaf fotografie-153-1-min
 • Gebruikt u uw zolder alleen voor opslag en is de verwarmingsinstallatie ergens anders in huis geplaatst? Dan is het aan te raden om de zoldervloer te isoleren.
 • Gebruikt u uw zolder als leefruimte, bijvoorbeeld als slaapkamer, thuiskantoor, speelkamer of waskamer? Dan raden we dakisolatie aan.


Extra tip van onze kant: u kunt het isoleren van uw zoldervloer of dak goed combineren met het upgraden van uw zolder. Door bijvoorbeeld ook meteen een dakraam te plaatsen, maakt u van uw opbergzolder een prettige leef- of werkruimte.

Dak-2-min

Zoldervloer isoleren

Aanzienlijk besparen op stookkosten

Wanneer u uw zoldervloer isoleert, bespaart u aanzienlijk op de stookkosten. De warmte uit de rest van uw woning verdwijnt dan namelijk niet meer naar zolder, maar wordt vastgehouden op de onderliggende verdiepingen. Hoe wij uw zoldervloer isoleren ligt aan het materiaal waarvan de vloer gemaakt is.

Bij een betonnen vloer wordt het isolatiemateriaal op de vloer geplaatst. Heeft u een zoldervloer met houten kepers - dit is een dakconstructie met ribben die van de voet van het dak tot de nok lopen - dan wordt het materiaal tussen die kepers geplaatst. En wees gerust, een specialist van Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers ziet snel wat voor vloer u heeft. U hoeft hier dus niet zelf een keuze in te maken.

Adviesgesprek aanvragen
Isovlas 20161128 - 04-1-min
 • Zoldervloer isoleren of dak isoleren

  Het isoleren van de zoldervloer is voordeliger dan het isoleren van het dak. Uw budget kan dus meespelen in uw keuze voor zoldervloerisolatie of dakisolatie. En heeft u een open zolder die u niet met een deur of luik kunt afsluiten? In dat geval is dakisolatie uw beste optie.

 • Dakisolatie aan de binnenzijde

  Het rendement van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 9 % op uw spaarrekening (volgens berekeningen van MilieuCentraal) - zeer interessant dus. Isolatie aan de binnenzijde van uw dak is de meest gekozen vorm, zeker voor mensen die hun zolder met een schuin dak willen isoleren.

  Om te voorkomen dat warmte na isolatie alsnog via het dak verloren gaat, kunt u het isoleren van de binnenzijde van uw dak het beste overlaten aan een gecertificeerde partij met meer dan 80 jaar ervaring in de isolatiewereld. Aan ons dus. U bent er dan zeker van dat de werkzaamheden goed gebeuren en dat de aangebrachte isolatie het hoogste rendement oplevert.

 • Dakisolatie aan de buitenzijde

  Een andere optie is dakisolatie vanaf de buitenzijde. In dat geval wordt de buitenzijde van het dakbeschot voorzien van isolatie. Deze aanpak van dakisolatie wordt ook wel warm dak isolatie genoemd, omdat de dakisolatie als buffer dient tussen de buitenlucht en de dakconstructie. Heeft uw woning een plat dak, dan is dakisolatie aan de buitenzijde de meest gebruikelijke keuze. Door uw dak aan de buitenkant te isoleren voorkomt u dan dat er eventueel vochtproblemen ontstaan.

Isolatiebedrijf voor isoleren zolder

Gespecialiseerd in dakisolatie

Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers is gespecialiseerd in dakisolatie aan de binnenzijde van het dak. Dakisolatie aan de buitenzijde bieden wij niet standaard aan, maar kan in sommige gevallen wel een mogelijkheid zijn. Aarzel dus niet om uw vraag bij ons neer te leggen. Voor het isoleren van uw zoldervloer kunt u ook bij ons terecht. Wij zijn als isolatiebedrijf onder meer KOMO-, VCA**- en ISO 9001-gecertificeerd én zijn lid van de branchevereniging VENIN.

Bovendien zijn wij partner van Vattenfall en Centraal Beheer, zitten wij met 8 vestigingen verspreid over Nederland altijd bij u in de buurt én waarderen klanten ons gemiddeld met een 8,7. Redenen genoeg om voor ons isolatiebedrijf te kiezen voor het isoleren van uw zolder.

Advies voor uw zolder

Isolatie is maatwerk. Wilt u uw zoldervloer of dak isoleren, dan is isolatie advies daarom altijd nodig. Bent u benieuwd naar ons eerlijke advies? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Op basis van uw wensen en persoonlijke situatie geeft één van onze adviseurs advies op maat.

Adviesgesprek aanvragen