Zolder plafond isoleren

Verduurzamen? Isolatie is een goede eerste stap.

Minder energiekosten en meer wooncomfort

Of het nu gaat om een schuin dak isoleren of een plat dak, het feit blijft dat uw zolder isoleren essentieel is. Door het plafond te isoleren voorkomt u namelijk dat er een onnodige hoge energierekening ontstaat vanwege warmteverlies. Maar hoe werkt dit precies?

Warme lucht stijgt, maar zonder goede plafondisolatie gaat warmte via het dak verloren. Door (nieuwe) plafondisolatie, wordt de warmte juist binnen gehouden én kunt u geluiden verminderen. Benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van zolder plafond isoleren? Ontdek het op deze pagina!

takkenkamp isolatie-101-1-min

Verschillende ruimtes isoleren

Diverse mogelijkheden

Naast dat uw zolder beschikt over een plafond, zijn er natuurlijk ook andere ruimtes die geïsoleerd kunnen worden middels het plafond. Denk hierbij aan het plafond van uw schuur of garage. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor het isoleren van bijvoorbeeld een tussenverdieping. Kortom, diverse opties zijn mogelijk om een plafond of zolder te isoleren.

Takkenkamp dakisolatie-53-1-1-min

Maar waarom zou u voor zolder plafond isolatie kiezen? Een van de voornaamste reden is dat er veel warmte via deze plek verloren gaat door een slecht geïsoleerd dak. Naast dat het mogelijk is om het dak van de zolder te isoleren, is het ook mogelijk om de vloer te isoleren. Het isoleren van de vloer is voornamelijk een geschikte keuze als u de zolder nauwelijks gebruikt, bijvoorbeeld bij een vliering.

Wordt er echt geleefd op de zolder? Dan wordt er aanbevolen om nadrukkelijk het (hellend) dak te laten isoleren. Afhankelijk van uw wensen kan er gekozen worden voor een mooie of ruwe afwerking van het dakisolatie materiaal.

Adviesgesprek aanvragen
Takkenkamp dakisolatie-52-1-min

Opties in plafond isolatie

Binnendakisolatie

Ondanks de ruime keuze in isolatie, beperkt plafond isolatie zich tot vier verschillende mogelijkheden: vanuit de binnenkant, vanuit de buitenkant, zoldervloer isolatie of tussenvloer isolatie. Bij Takkenkamp kunt u terecht voor dakisolatie via de binnenzijde van het dak, ook wel binnendakisolatie genoemd. Heeft uw woning een hellend dak? Dan is de meest eenvoudige manier om een hellend dak te isoleren middels minerale wol/vlasplaten of PIR platen. Daarnaast biedt Takkenkamp ook oplossingen aan voor zoldervloer isolatie of tussenvloer isolatie. Bij een plat dak dat van binnenuit wordt geïsoleerd, noemen we ook wel een koud dak. Deze methode wordt vooral nog toegepast bij huidige daken die geen grote hoogtes hebben.

Wist u dat het isoleren van een plafond of vloer verschillende minimale Rc waarden gelden? Daarbij zit er ook nog een verschil in nieuwbouw en renovatie. Met binnendak isolatie kan al snel een isolatiewaarde van Rc 3,5 m2K/W gehaald worden. Het komt zelfs voor dat met na-isolatie een Rc van 6,0 m2K/W gehaald wordt, vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.

Dak-2-min

Prijzen van zolder isolatie

Beschikbare isolatiesubsidies

Het isoleren van uw zolder hoeft geen ingewikkelde klus te zijn, maar dient wel correct uitgevoerd worden om koudebruggen en warmteverlies te vermijden. Vanwege de beschikbare isolatiepremies en subsidies wordt er geadviseerd om isolatiewerken uit te laten voeren door een erkend bedrijf als Takkenkamp.

Advies op maat

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen als het gaat om het verduurzamen van uw woning? We helpen u graag! Vraag advies aan en vul het aanvraagformulier in.

Persoon18