Vochtige kruipruimte

Vochtige kruipruimte? Dit is de oplossing!

Last van schimmel in de woning?

Last van schimmels, vochtplekken en ongedierten door een vochtige kruipruimte? Een probleem dat opgelost moet worden! Een vochtige kruipruimte kan namelijk grote problemen veroorzaken. Het vocht uit de kruipruimte heeft invloed op het vocht in uw woning. Bovendien ontstaan er schimmels en kan er houtrot ontstaan omdat het vochtprobleem niet wordt opgelost.  Wat zijn nu de oorzaken van al dat vocht in de kruipruimte? En nog belangrijker, hoe lost u het op? Lees het in dit artikel.

Oorzaken vochtige kruipruimte

Vocht in uw kruipruimte kan verschillende oorzaken hebben. Een belangrijke oorzaak is dat het vocht in de lucht gaat condenseren tegen de koude delen in de kruipruimte, zoals de onderkant van de vloer. Condens in de kruipruimte ontstaat door een gebrek aan ventilatie.

Een andere oorzaak van een vochtige kruipruimte is door te hoge stand van grondwater. Op deze manier  komt er veel water in de kruipruimte dat op den duur gaat verdampen. Er kan ook een breuk ontstaan in de riolering. De kruipruimte komt dan onder water te staan en naar verloop van tijd wordt ook dit water omgezet in condens.

Wanneer uw kruipruimte te vochtig is, kan het zijn dat het vocht vocht door de kieren van de vloer of via de meter kast omhoog komt. Het resultaat? Schimmels op plinten, in hoeken en in de meterkast. Wanneer uw kruipruimte zo vochtig is, is het extra belangrijk om de ruimte af te dekken waardoor het vocht niet de woning binnen kan dringen.

schimmelinwoning
vochtinwoning_Tvv

Gevolgen vochtige kruipruimte

Het probleem is vastgesteld, u heeft last van een vochtige kruipruimte. Maar wat zijn de gevolgen? Er zijn negatieve gevolgen voor uw woning, maar ook voor uzelf. Een vochtige kruipruimte leidt meestal tot andere vochtproblemen in huis. Kruipruimte vocht verdampt door spleten in de vloer, waardoor er al gauw 1 tot 10 liter vocht per dag in de binnenlucht van het huis terecht komt. Als het vocht niet goed weggevoerd wordt, beslaan bijvoorbeeld uw ramen. Ook in de rest van de woning kunnen dan schimmels en vochtplekken ontstaan.

Vocht in huis betekent een moeilijk te verwarmen woning. Hierdoor gaat u automatisch meer gas stoken. Een vochtige kruipruimte is dus niet alleen nadelig in de vorm van schimmels en vochtplekken, maar ook voor uw stookgedrag. Bovendien, schimmels in huis zijn natuurlijk niet bevorderlijk voor uw gezondheid. De lucht die wordt ingeademd in uw woning moet fris en gezond zijn. Schimmel en een hoge luchtvochtigheid hebben een negatieve invloed op uw longen.

Als een kruipruimte voor langere tijd erg vochtig is, resulteert dit in houtrot omdat de houten balken worden aangevreten door het vocht. Houtrot is zeer slecht voor de conditie van uw vloer. Ook het leidingwerk in de kruipruimte kan gaan roesten en uiteindelijk kunnen hier barsten in ontstaan. Alle kosten die komen kijken bij het onderhouden van bijvoorbeeld de vloer of het leidingwerk, wilt u voorkomen. Om het probleem van uw vochtige kruipruimte niet te laten escaleren, is het belangrijk de kern aan te pakken; het vocht moet uit uw kruipruimte. Hoe?

Oplossing vochtige kruipruimte

Wat is de oorzaak van de vochtige kruipruimte? Laat dat onderzoeken door een isolatiebedrijf. Als de oorzaak vaststaat kunt u verschillende oplossingen overwegen. Kruipruimte isolatie is een uitstekende oplossing wanneer u een vochtige kruipruimte heeft. Door bijvoorbeeld bodemisolatie worden er EPS parels op de bodem van uw kruipruimte geblazen. Op deze manier wordt het vochtprobleem snel en gemakkelijk opgelost. Wilt u meer weten? Lees meer over bodemisolatie.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van verduurzaming? Wij geven graag advies op maat! Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen