Takkenkamp-gevelonderhoud-lift-1-min

Gevelonderhoud

De gevel weer in goede staat, passend bij de bouw van toen: dát is onze belofte.

Ziet de gevel er vies of verouderd uit?

Is er overlast door vocht? Of zitten er scheuren en barsten in het voegwerk of metselwerk? Dan is het tijd voor gevelonderhoud. De gevel weer in goede staat, passend bij de bouw van toen: dát is onze belofte. Van het vervangen van oude voegen tot renovatie van het metselwerk, van het reinigen van de gevel tot impregneren: alle werkzaamheden pakken wij voor u op.

download de brochure gevelonderhoud
takkenkamp website edwinvandegraaf fotografie-197-1-min

Waarom gevelonderhoud?

Goed gevelonderhoud verlengd de levensduur

Met goed onderhoud blijven gevels langer mooi en goed beschermd tegen weersinvloeden van buitenaf - zoals kou en neerslag. Ook verlengt u met goed onderhoud de levensduur van de gevel én zorgt u ervoor dat de woning of het pand in waarde stijgt. Reden genoeg dus om gevels goed te onderhouden.

Takkenkamp-gevelonderhoud-1-min

Gevelonderhoud voor particulieren en woningcorporaties

Particulier of woningcorporatie?

Gevelonderhoud voeren wij uit voor particulieren, maar zeker ook voor woningcorporaties. Hier is het onderdeel van het planmatig onderhoud. Onze voordelen? Wij zijn ketenpartner van de grote landelijke aannemers én leveren u vele diensten onder één dak.

Naast de gevelonderhoud werkzaamheden kunnen wij bijvoorbeeld ook woningen voor u isoleren. U heeft bij ons altijd één vaste contactpersoon. En vanwege het grote aanbod in eigen materieel kunnen wij ook snel handelen. Dankzij onze eigen steigers en hoogwerkers werken wij veilig en efficiënt en bespaart u kosten.

Meer over onze samenwerking
Zakelijk-overleg-project

Onze diensten

Wat het beste bij uw woning past

Om de gevels van uw vastgoed te verduurzamen zijn er meerdere opties en methodes mogelijk. Welke manier het beste bij uw woning past kunt u bespreken met een van onze adviseurs.


Gevel reinigen

Eén van onze diensten onder gevelonderhoud is gevelreiniging. Afhankelijk van de staat van de gevel is er een juiste methode van reiniging. Om te beginnen kunnen wij de gevel onder aangepaste druk met kokend heet water reinigen. Gaat het om een oudere woning of een monumentaal gebouw? Dan zorgt stoomreinigen van de gevel voor een prachtig eindresultaat. En is de gevel heel erg vervuild of wilt u er absoluut zeker van zijn dat uw gevel weer als nieuw wordt? Dan is soft stralen een optie. Let wel: bij erkende monumenten is soft stralen niet toegestaan. Bij soft stralen wordt de gevel door ons gereinigd met een mengsel van water en straalmiddel, waardoor de ergste vervuiling wordt verwijderd. Goed om te weten: moet er eerst nog verf verwijderd worden, dan brengen wij vóór het reinigen een reinigingspasta aan die de verf losweekt.

Gevel impregneren

Na zandstralen is de gevel impregneren zelfs noodzakelijk, maar ook bij de andere methodes kan het een goede vervolgstap zijn. Wij impregneren met een hydrofoob middel: watergedragen, zonder siliconen (dus vriendelijk voor het milieu) én dampopen. Afhankelijk van de situatie brengen wij dit middel als een gevelcrème aan of laten wij het eerst van beneden naar boven, en daarna van boven naar beneden over de gevel vloeien. In beide gevallen neemt iedere steen het middel optimaal op. De geïmpregneerde muren houden daarna vocht buiten - en de woning of het pand dus droog.

Metselwerkschades repareren

Impregneren kan pas als alle kieren, scheuren en gaten gedicht zijn. Eventuele beschadigingen aan het metselwerk moeten dus eerst gerepareerd worden. Maar uiteraard kunt u ook metselwerkschades door ons laten repareren zónder dat u voor impregneren kiest. Metselwerk herstellen, machinaal een constructieve waarde toevoegen aan bestaand metselwerk, problemen met geveldragers oplossen of spouwmuurankers aanbrengen: samen met u kijken wij wat er precies nodig is om de gevel weer in goede staat te brengen.

Voegwerk vervangen

Ook voor het repareren van slecht voegwerk op een enkele gevel of voor het vervangen van voegen van een complete woning kunt u ons inschakelen. Erg harde voegen slijpen wij dan eerst in met een diamantzaag, voordat wij de voegen uithakken met een luchtdrukhamer of een elektrische hamer. Zijn de voegen verwijderd, dan wordt de gevel gereinigd. Daarna wordt zorgvuldig het nieuwe voegwerk aangebracht. Onze professionals weten precies welke voegmortel, voegkleur en voegtechniek geschikt is - voor het beste resultaat. En als dat nodig is herstellen zij natuurlijk ook het voegwerk bij de raamdorpels.

Gevels onderhoud: overige werkzaamheden

Wat betreft het onderhoud van gevels kunt u ook andere werkzaamheden bij ons neerleggen. Schoorsteenrenovatie bijvoorbeeld. Maar ook:

  • roestend ijzerwerk verwijderen of vervangen;
  • loodwerk vervangen;
  • raamdorpels herstellen;
  • of nieuwe prefabraamdorpels leveren en monteren.

Kennismaken?

Wat u ook gedaan wilt hebben, alles begint met een eerste kennismaking. Aarzel dus niet om een adviesgesprek aan te vragen.

Adviesgesprek aanvragen