Gevel impregneren

Een droge en vochtvrije woning

Geen vocht meer!

Wilt u uw huis verduurzamen, om zo uw energierekening te verlagen en uw energielabel juist te verhogen? En wilt u daarom uw woning laten isoleren? Bij geïmpregneerde muren komt vocht niet langer via de buitenmuur naar binnen en is de woning dus droger. En als vocht minder kans krijgt, levert de door ons geplaatste isolatie een hoger rendement. Gevel impregneren is daarom een goede keuze. Let wel: bij erkende monumenten is impregneren helaas niet toegestaan.

Impregneren van de gevel

Houdt de gevel schoon

En het impregneren van de gevel heeft nog meer voordelen. Een geïmpregneerde gevel blijft ook beter schoon. Om die reden impregneren wij vaak woningen met een gele of witte steen. Op deze lichte steensoorten is vervuiling snel - en helaas ook goed - zichtbaar. Door het impregneren wordt vocht afgestoten, zodat vuil, mos en algen veel minder goed aan de gevel hechten en de gevel schoon blijft. Verder betekent dit een kleinere kans op vochtschade. En wordt uw gevel regelmatig beklad met graffiti? Van een geïmpregneerde gevel is graffiti veel gemakkelijker te verwijderen, omdat de verf geen kans krijgt om in de muur te trekken.

Takkenkamp Groep-347-1-min

Gevel impregneren met een hydrofoob middel

Goed onderhoud is belangrijk

Wilt u uw gevel laten impregneren, dan moet dit goed gebeuren. Laat dit bij voorkeur over aan een professioneel bedrijf met jarenlange ervaring - bijvoorbeeld aan ons. Wij impregneren uw gevel met een hydrofoob middel. Dit middel is watergedragen, bevat geen siliconen én is vriendelijk voor het milieu. Ook is het middel dampopen. Dit houdt in dat water van buitenaf niet wordt doorgelaten, maar waterdamp van binnenuit wél. Uw gevel blijft dus ademen - en dat is precies wat u wilt.

Takkenkamp Groep-342

Gevel reinigen en impregneren

Houd er rekening mee dat er bij impregneren meer komt kijken dan het hydrofoberen alleen. ‘Uw gevel impregneren’ betekent eigenlijk ‘uw gevel reinigen en impregneren’. Hydrofobeer middel hecht namelijk niet aan vuil. Uw gevel reinigen kan al binnen 1 dag, maar daarna moet uw gevel nog wel een paar dagen goed drogen. Daarnaast kunnen wij pas beginnen met impregneren als alle kieren, scheuren en gaten gedicht zijn. Eventuele beschadigingen aan het metselwerk of voegwerk moeten wij dus eerst repareren voordat wij kunnen starten met hydrofoberen.

Gevel impregneren (hydrofoberen)

Uw schone en gave gevel hydrofoberen wij vervolgens met het hydrofobeer middel. Afhankelijk van uw situatie brengen wij dit middel als een gevelcrème aan of laten wij het eerst van beneden naar boven, en daarna van boven naar beneden over de gevel vloeien. In beide gevallen neemt iedere steen het middel optimaal op. In de meeste gevallen kunnen wij de gevel al binnen 1 dag hydrofoberen. De klus is dus snel geklaard, waarna u van de voordelen kunt genieten.

Impregneren gevel prijs

Wilt u uw woning laten isoleren en wilt u voorafgaand de gevel impregneren, voor een optimale opbrengst van de isolatie? Dan wilt u natuurlijk weten wat de prijs is van het impregneren van de gevel. Deze vraag krijgen wij vaak, maar is lastig te beantwoorden. In ieder geval moet uw gevel eerst gereinigd worden, en wellicht zijn er ook nog wat herstelwerkzaamheden aan het metselwerk of voegwerk nodig. Ook is de situatie rondom uw woning van belang. Kunnen we bijvoorbeeld gemakkelijk bij de gevel komen? En wat voor steiger moeten wij meenemen, een vaste steiger of een rolsteiger die wij door de wielen gemakkelijk kunnen verplaatsen? Onze adviseur komt daarom graag bij u thuis om de situatie goed in te schatten en een maatwerk offerte te maken.

Advies op maat?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van impregneren? Neem contact met ons op, wij geven u graag advies op maat!

Adviesgesprek aanvragen