Hydrofoberen gevel

Een geïmpregneerde gevel zorgt voor een hoger rendement

Uw woning verduurzamen

Voor wie de woning wil verduurzamen, de energierekening wil verlagen én het energielabel juist wil verhogen, kan het hydrofoberen van de gevel een goede eerste stap zijn. Het op deze manier impregneren van de gevel is namelijk een goede basis voor het laten isoleren van de woning. Door het hydrofoberen van de gevel komt vocht namelijk niet langer via uw buitenmuur naar binnen en is uw woning dus droger. En is er al isolatie aanwezig, dan zorgt een geïmpregneerde gevel voor een hoger rendement.

Gevel hydrofoberen voordelen

Bescherming van gevel en voegwerk

Hydrofoberen wordt vaak gedaan op gevels met een gele of witte steen. Deze steensoorten zijn wat zachter en nemen daardoor veel vocht op. Ook is vervuiling natuurlijk sneller en beter zichtbaar op deze kleur. Het hydrofoberen van de gevel heeft hierbij twee belangrijke voordelen. Allereerst zijn uw gevel én het voegwerk daarna beschermd tegen invloeden van buitenaf. Vocht wordt namelijk afgestoten. Omdat vuil minder goed aan de gevel hecht, blijft de gevel er langer mooi en schoon uitzien! 

takkenkamp website edwinvandegraaf fotografie-201-1-min

Hydrofoberen van de gevel

Professioneel reinigen van de gevel

Het hydrofoberen van de gevel moet goed gebeuren. Het is dus geen klus die u zelf kunt uitvoeren - ook niet als u twee rechterhanden heeft. Schakel liever een professional in die precies weet wat er nodig is voor een optimaal eindresultaat. Omdat hydrofobeer middel niet aan vuil hecht, is gevelreiniging bijvoorbeeld essentieel. Hier is ongeveer één werkdag voor nodig, waarna de gevel een paar dagen goed moet drogen. Ook moeten eventuele beschadigingen aan het metselwerk of voegwerk eerst worden gerepareerd. Als de gevel professioneel is gereinigd en er zo nodig gevelonderhoud is uitgevoerd, dan kan het hydrofoob middel daadwerkelijk op de muur worden aangebracht.

Takkenkamp Groep-342

Werkwijze hydrofoberen

Bij hydrofoberen wordt een vochtwerend middel op de gevel aangebracht. Hier zijn verschillende manieren voor. Afhankelijk van uw situatie brengen wij dit middel als een gevelcrème aan of laten wij het eerst van beneden naar boven, en daarna van boven naar beneden over de gevel vloeien. In beide gevallen neemt iedere steen het middel optimaal op. Gemiddeld kunnen wij uw gevel binnen één dag hydrofoberen, afhankelijk van de oppervlakte die gehydrofobeerd moet worden.

Hydroberen is milieuvriendelijk

Goed om te weten: het hydrofoob middel dat wij gebruiken is watergedragen. Het bevat dus geen siliconen en is vriendelijk voor het milieu. Ook is het middel dampopen: water van buitenaf wordt niet doorgelaten, maar waterdamp van binnenuit wél. Het metselwerk wordt dus niet afgesloten en de gevel blijft ademen. Iets anders wat wij u mee willen geven, is dat het verstandig is om uw gevel eens in de 10 tot 20 jaar te laten hydrofoberen - dan is de werking optimaal.

Kosten hydrofoberen gevel

Wilt u uw woning verduurzamen en bent u benieuwd naar de kosten voor het impregneren van de gevel (en vervolgens ook het isoleren)? Onze adviseur komt graag bij u thuis om de situatie goed in te schatten. Hij weet precies waar hij op moet letten en maakt op basis daarvan een maatwerk offerte.

Advies op maat?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van hydrofoberen? Neem contact met ons op, wij geven u graag advies op maat!

Adviesgesprek aanvragen