Gevel zandstralen

De gevel weer als nieuw door het verwijderen van vervuiling

Soft stralen van de gevel

Graffiti, roetaanslag of simpelweg het weer: wat er ook voor heeft gezorgd dat uw buitenmuren nu (zwaar) vervuild zijn, de gevel zandstralen is een goede oplossing. Goed om te weten: het traditionele zandstralen - zand zonder toevoeging van water - is in Nederland niet meer toegestaan. De term wordt alleen in de volksmond nog wel steeds gebruikt. Daarom gebruiken wij dit woord ook nog op onze website, terwijl we het eigenlijk over soft stralen hebben. Wij mengen namelijk water met een straalmiddel en spuiten dat onder druk tegen de gevel. Het straalmiddel haalt door die druk de sterkste vervuiling van de steen af, wat ervoor zorgt dat de gevel er weer als nieuw uit komt te zien.

Zandstralen voordelen

Waardevermeerdering van de woning

Als uw gevel er door zandstralen weer fraai uit komt te zien, heeft dat nog meer voordelen. Door een goed onderhouden gevel stijgt de waarde van uw woning. Ook wordt uw woning sneller verkocht, mocht u deze (in de toekomst) willen verkopen. Een woning met een goed onderhouden, schone gevel is namelijk een stuk aantrekkelijker voor eventuele kopers.

Takkenkamp Groep-815-1-min

Zandstralen en impregneren

Goed onderhoud is belangrijk

Zandstralen is een intensieve klus waarbij onze professionals 15 m2 tot 60 m2 per dag kunnen reinigen. En na het reinigen van de gevel zijn wij nog niet klaar. Omdat het straalmiddel de opgebouwde patina en dus de structuur van de steen aantast, moet de gevel ook geïmpregneerd worden. Zonder de gevel te impregneren kan de muur vocht opnemen en doorlaten, en dat willen we natuurlijk voorkomen. Zandstralen en impregneren gaan dus altijd hand in hand. En maar goed ook, want een geïmpregneerde gevel blijft nóg langer mooi schoon.

takkenkamp website edwinvandegraaf fotografie-130-1-min

Zandstralen en hydrofoberen

Wij impregneren uw gevel met een hydrofoob middel. Dit hydrofoberen kan al binnen 1 dag, al is dat uiteraard wel afhankelijk van de oppervlakte die gehydrofobeerd moet worden. Het hydrofoob middel dat wij gebruiken is watergedragen, bevat geen siliconen en is vriendelijk voor het milieu. En ook zandstralen is een milieuvriendelijke keuze. Het enige afval is namelijk water, vermengd met het straalmiddel. Uiteraard dragen we tijdens de uitvoering zorg voor het milieu en de omgeving.

Zandstralen gevel nadelen

Het zandstralen van de gevel heeft ook nadelen, of beter gezegd: er is iets waar u rekening mee moet houden. Want hoewel zandstralen een zeer effectieve manier is om hardnekkig vuil te verwijderen, is het ook een harde reinigingstechniek. De meeste gevels zijn hier goed tegen bestand, maar om zeker te zijn dat uw gevel dat ook is, is het verstandig om voor deze klus een expert in te schakelen. En wij zijn uiteraard heel graag die expert. Let wel: bij erkende monumenten is zandstralen helaas niet toegestaan.

Gevel stralen

Wilt u uw gevel laten stralen, dan bent u waarschijnlijk benieuwd welke kosten daaraan verbonden zijn. Omdat er veel verschillende variabelen invloed hebben op de kosten, komt onze adviseur graag bij u thuis om de situatie goed in te schatten. Hij zoekt dan antwoord op onder meer de volgende vragen:

  • Hoe is de situatie rondom uw woning? Kunnen we gemakkelijk bij de gevel komen?
  • Moeten we een vaste steiger meenemen of een rolsteiger die wij door de wielen gemakkelijk kunnen verplaatsen? Of is één van onze hoogwerkers een passende oplossing? En zijn voor de veiligheid ook netten rondom de steiger of hoogwerker nodig?
  • Moet er eerst (dampdichte) verf van de buitenmuur worden verwijderd?
  • Hoe is de staat van de muur? Moeten wellicht het metselwerk of het voegwerk ook gerepareerd worden?

    Aan de hand van deze vragen maakt onze adviseur voor u een maatwerk offerte voor het zandstralen.

Advies op maat?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van zandstralen? Neem contact met ons op, wij geven u graag advies op maat!

Adviesgesprek aanvragen