takkenkamp isolatie gesneden-7-1-min

Jaren 30 woning isoleren

Ervaar comfort in uw jaren 30 woning

Woont u in een jaren 30 huis?

Dan is de kans groot dat deze niet of slecht geïsoleerd is. Ook kan het zijn dat er door de jaren heen wel isolatie is aangebracht, maar dat deze vaak nog te verbeteren is. Afhankelijk van de woning zijn er verschillende mogelijkheden voor het verduurzamen van een jaren 30 woning. De voordelen van isoleren:

 • Meer wooncomfort
 • Lagere energierekening
 • Beter voor het milieu
 • Waardestijging woning

Jaren 30 woning muren isoleren

De muren van uw jaren 30 woning isoleren kan op verschillende manieren, spouwmuurisolatie, binnenmuur isolatie of gevelisolatie.

Spouw-vullen

Spouwmuur isoleren jaren 30 woning

Als je woning geschikt is voor spouwmuurisolatie, dan is dit de beste optie! Een spouwmuur isoleren bij een jaren 30 woning is betaalbaar en kan al binnen 1 dag uitgevoerd worden. Spouwisolatie is een rendabele manier om je woning te isoleren. Gemiddeld is de investering in 3-5 jaar terug te verdienen. Deze periode is natuurlijk wel afhankelijk van stookgedrag en situatie.

Hoe weet ik of ik een spouwmuur heb?

Om eenvoudig vanaf de buitenkant te kunnen beoordelen of uw woning beschikt over een spouwmuur kunt u kijken naar de dikte van de muren. Zijn deze minimaal 25 cm dik? Dan heeft u zeer waarschijnlijk een spouwmuur. Is de muur minder dik dan kan het zijn dat er geen, of een te dunne spouw aanwezig is.

 • Jaren 30 woning isoleren zonder spouwmuur

  Als de woning niet beschikt over een spouw, of een te kleine spouw heeft dan zijn er alternatieve mogelijkheden. Dit kan door uw muren aan de binnenkant te isoleren of door gevelisolatie aan de buitenkant van de woning toe te passen.

 • Dak isoleren jaren 30 huis

  Wil je een comfortabele slaapkamer of hobbykamer creëren op de zolder? Zorg dan dat deze goed geïsoleerd is. Zo krijg je meer wooncomfort, ook op de bovenste verdieping. Meestal hebben jaren 30 woningen geen dakisolatie. Door dakisolatie toe te passen op de zolder kunt u flink besparen. De meest populaire optie is het isoleren van je dak vanuit de binnenkant.

 • Dakisolatie binnenzijde

  Bij jaren 30 woningen is dakisolatie aan de binnenzijde de meest snelle en effectieve vorm van dakisolatie. Hier worden aan de binnenkant van de zolder isolatieplaten aangebracht. Binnendakisolatie wordt over het algemeen alleen toegepast bij jaren 30 huizen met een schuin dak. Bij oudere woningen met een plat dak is de kans vochtproblemen een stuk groter.

 • Dakisolatie buitenzijde

  Dakisolatie aan de buitenkant is een veel toegepaste isolatie variant bij nieuwbouwhuizen. Dit komt dus bij jaren 30 woningen vrijwel niet voor. Dit heeft vooral te maken met de hoeveelheid werk en bijkomende kosten. Het isolatiemateriaal moet onder de panlatten en dakpannen aangebracht worden. Om aan de buitenkant te kunnen isoleren moeten dus eerst de panlatten en dakpannen van het dak afgehaald worden.

  Let op! Bij Takkenkamp isoleren we (bij particuliere klanten) alleen het dak aan de binnenkant. De andere vormen van dakisolatie bieden wij standaard niet aan. 

 • Zoldervloer isolatie

  Wordt er niet geleefd op zolder maar dient de zolder als opslagruimte? Dan is zoldervloer isolatie, ook wel plafondisolatie, een goed alternatief voor dakisolatie. Dit is bovendien een kleinere ingreep. Dit scheelt in het gasverbruik en bespaart op de energiekosten.

Schoorsteen-min kopie

Vloer isoleren jaren 30 huis

Veel jaren 30 woningen beschikken over een kruipruimte die nog niet geïsoleerd is. Hierdoor is kruipruimte isolatie vaak goed toe te passen of te verbeteren. Onder kruipruimte isolatie vallen 2 verschillende varianten van isoleren. Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer is de meest populaire vorm van kruipruimteisolatie. De hoogte van de kruipruimte dient minimaal 50 cm te zijn om goed te kunnen isoleren. Het isoleren aan de onderkant van de vloer levert de meeste energiebesparing op.

Het alternatief voor vloerisolatie is bodemisolatie. Wij adviseren bodemisolatie toe te passen bij een kruipruimte lager dan 50 centimeter. Bij bodemisolatie wordt er op de bodem van de kruipruimte isolatiemateriaal aangebracht. Voor beide varianten zijn verschillende soorten isolatiemateriaal beschikbaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden tot het verduurzamen van uw jaren 30 woning? Wij geven u graag deskundig advies. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en laat u informeren.

Adviesgesprek aanvragen