Takkenkamp-spouw-boren-save

Gevelisolatie

Een huis zonder gevelisolatie verliest veel warmte

Bespaar jaarlijks op uw gasverbruik

Een huis zonder gevelisolatie verliest veel warmte. Hierdoor slaat de verwarming dus vaker aan en verbruikt u meer gas dan een goed geïsoleerd buurhuis. Dit is eveneens nadelig voor het milieu, want gas stoken zorgt voor CO2-uitstoot en draagt bij aan klimaatverandering.

Met het isoleren van de gevel gaat u dit tegen en bespaart u jaarlijks op het gasverbruik. Gemiddeld daalt het gasverbruik met ruim 8 m3 voor elke m2 gevel die u isoleert. Bij een gemiddelde gasprijs van € 1,35 per m3 is dat dus ruim €10,- per m2 gevel!

Takkenkamp-save-steiger-collega-1-min

Is gevelisolatie geschikt voor uw woning?

De beste oplossing voor uw woning

Wanneer uw muren niet geïsoleerd zijn is de kans groot dat uw woning geschikt is voor een van de verschillende gevelisolatie manieren. Of dat ook echt zo is dat verschilt per woning. Bent u benieuwd naar welke manier het beste bij uw woning past? We maken graag kennis met u en kijken samen naar een passende oplossing.

Adviesgesprek aanvragen
Takkenkamp-vullen-voeg-min

Voordelen van Gevelisolatie

Gevelisolatie heeft veel voordelen

Het isoleren van de gevel heeft meerdere voordelen. Wanneer u kiest voor 1 van de 3 methodes om de gevel te isoleren kunt u in ieder geval de volgende voordelen ervaren:

 • Een sterk geïsoleerde werking
 • Grote energiebesparing
 • Minder warmteverlies
 • De wand wordt beschermd tegen temperatuurverschillen
 • Voorkomen van schade door spanningsverschillen
 • Zomers blijft het huis langer koel
 • Minder geluidsoverlast
 • Bescherming tegen schimmelvorming
 • Verhoging waarde van het huis
takkenkamp isolatie gesneden-16-1-min
Takkenkamp-vullen-voeg
usp-icon
Sterk geïsoleerde werking
usp-icon
Grote energiebesparing
usp-icon
Minder warmteverlies

Welke soorten gevelisolatie zijn er?

Soorten gevelisolatie en kosten

 • Spouwmuurisolatie

  De meest gebruikte vorm van gevelisolatie is waarschijnlijk spouwmuurisolatie. Dat komt omdat deze isolatievorm de meest kosten bespaart. Met de spouwmuur wordt ook wel de lege ruimte tussen de buitengevel en de muur aan de binnenkant bedoeld. Door deze lege ruimte gaat er veel warmte verloren waardoor stookkosten over het algemeen een stuk hoger liggen. Is uw huis gebouwd tussen 1920 en 1975 dan is de kans groot dat u een spouwmuur heeft. Als de spouwmuur nog niet geisoleerd is, dan is deze vorm van isolatie de beste gevelisolatie manier.

  De spouwmuur wordt geïsoleerd door boorgaten in de buitenmuur te maken en de tussenruimte, spouw, op te vullen met isolatiemateriaal. Na afloop worden de boorgaten dichtgemaakt met voegspecie. Meer informatie over spouwmuurisolatie vindt u hier.

 • Buitenmuur isolatie

  Heeft uw huis geen spouwmuur maar wilt u wel uw muur isoleren? Dan is buitenmuur isolatie een optie. Buitenmuur isolatie wordt ook wel buitengevel isolatie genoemd. Bij deze isolatievorm wordt het isolatiemateriaal tegen de buitenmuren van uw woning aangebracht. Hierbij kunt u kiezen uit twee soorten afwerking: Sierpleister of gevelbekleding. Gevelbekleding is beschikbaar in varianten als houten planken, vezel cementplaten en kunststof platen. Het voordeel van buitenmuur isolatie is dat er geen ruimte in uw huis verliest. Meer informatie over buitenmuur isolatie vindt u hier.

  Takkenkamp isoleert geen buitenmuren, maar in sommige gevallen is alleen buitenmuur isolatie een optie.

 • Binnenmuur isolatie

  Isolatie aan de binnenkant van het huis is een goedkopere variant dan buitenmuur isolatie. Bij binnenmuur isolatie wordt er isolatie materiaal tegen de binnenkant van de muur geplaatst. Dit wordt vaak gedaan met isolatieplaten of isolatiedekens. Ze worden afgewerkt met behulp van gipsplaten. Meer informatie vindt u op onze binnenmuur isoleren pagina.

  Takkenkamp isoleert geen binnenmuren, maar in sommige gevallen is binnenmuur isolatie de enige optie. Weten welke vorm van isolatie in uw geval mogelijk is? Neem vrijblijvend contact op voor een advies gesprek.

 • Kosten Gevelisolatie

  Omdat gevelisolatie een overkoepelende term is voor drie verschillende isolatievormen, is er geen eenduidig antwoord te geven over de kosten van gevelisolatie. Bekijk in onderstaande tabel de kosten en terugverdientijd per type gevelisolatie.

  Soort muurisolatie Gemiddelde prijs/m2 (incl. btw) Gemiddelde terugverdientijd
  Spouwmuurisolatie €25 – €35  4 jaar
  Buitenmuurisolatie €125 – €300  10 tot 25 jaar
  Binnenmuurisolatie €80 – €250  10 tot 25 jaar

Tips gevelisolatie buitenzijde

Tips voor isolatie aan de buitenkant


 • Als u de buitenmuren vanaf de buitenzijde wilt laten isoleren, verandert het uiterlijk van de woning. Hierdoor is het verplicht om een vergunning aan te vragen bij de gemeente.
 • Als het niet toegestaan is om het uiterlijk van uw woning te wijzigen, ga dan even na of dat ook geldt voor de achter- en zijgevels.
 • Ga na of u in aanmerking komt voor een subsidieregeling.

Samenwerken met Takkenkamp

Een betrouwbare partner

De energietransitie van de gebouwde omgeving in Nederland vormt een grote maatschappelijke uitdaging. Op professionele vastgoedbeheerders drukt de verplichting en/of ambitie een bijdrage te leveren aan dit energievraagstuk. De vastgoedportefeuille moet de komende jaren worden verduurzaamt. Het maken van strategische keuzes is een voorwaarde voor organisaties om toekomstbestendig te zijn.

Wij maken graag onderdeel uit van de invulling voor deze uitdaging. We denken graag met u mee over duurzame oplossingen en verschillende scenario’s. We houden daarbij zowel uw doelen als uw budget in het oog. Kwaliteit is daarbij altijd leidend.

Meer over onze samenwerking
grote-kerk-deventer-02

Advies op maat?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van spouwmuurisolatie? Neem contact met ons op, wij geven u graag advies op maat!

Adviesgesprek aanvragen