xps-isolatieplaten

Garage isoleren

Het maakt het klussen in de winter een stuk aangenamer

Bewaar uw spullen veilig en droog

Wilt u uw woning verduurzamen, dan is isolatie een goede eerste stap. Hoogstwaarschijnlijk denkt u daarbij aan muurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Maar vergeet ook uw garage niet. Wilt u inderdaad uw garage isoleren, dan kunt u dit het beste overlaten aan een gecertificeerde partij met ervaring in de isolatiewereld. U bent er dan zeker van dat de werkzaamheden goed gebeuren en dat de aangebrachte isolatie het hoogste rendement oplevert. Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers is een isolatiebedrijf met ruim 80 jaar ervaring. Wij isoleren dus graag uw garage.

Takkenkamp Groep-322-1

De voordelen van garage isoleren

Het is zeker de moeite waard

Wilt u uw garagedak van binnenuit isoleren? De spouwmuur in de garage isoleren? Of is er een kruipruimte aanwezig en kiest u voor vloerisolatie? Alle drie de klussen voeren wij graag voor u uit. En als u het ons vraagt is dit ook zeker de moeite waard. In een garage staan namelijk vaak kostbare bezittingen die veilig en droog bewaard moeten worden, zoals een auto, fietsen en/of gereedschap. Wanneer uw garage slecht geïsoleerd is, is de luchtvochtigheid hoog en kan vocht waterschade aan uw bezittingen veroorzaken. En is er nog een reden waarom het verstandig is om uw garage te voorzien van de juiste isolatie: zo blijft de warmte binnen. Dat is handig wanneer u in de koude wintermaanden of op een druilerige dag in uw garage wilt klussen.

Adviesgesprek aanvragen
Takkenkamp Groep-165-1
 • Garage laten isoleren

  Als uw garage aan uw woning grenst, dan is het extra belangrijk om uw garage te laten isoleren. Een niet goed geïsoleerde garage vormt namelijk een koudebrug tussen buiten en de rest van uw woning. Dit betekent dat het woongedeelte dat aan de garage grenst, sneller afkoelt. Besluit u om de garage te laten isoleren? Dan gaat er minder warmte uit uw woning verloren via de garage.

 • De garagemuren isoleren

  Het isoleren van uw garagemuren kan op verschillende manieren. Heeft uw garage een spouwmuur, dan kunt u deze opdracht aan ons uitbesteden. Heeft uw garage geen spouwmuur, maar wilt u toch de garagemuren isoleren? Dan kunt u zelf uw binnenmuur isoleren. U plaatst dan een metalen of houten rooster tegen de draagmuur en vult de ruimte tussen de draagmuur en het rooster op met isolatiemateriaal, zoals piepschuim of EPS. U kunt ook gips- of spaanplaten gebruiken waar al een laag isolatie op aanwezig is. Houd er wel rekening mee dat binnenmuurisolatie ruimte in beslag neemt. Heeft u een kleine garage? Dan adviseren wij om dun isolatiemateriaal te gebruiken, zoals glaswol of purschuim.

 • Isoleren dak garage

  Ook het isoleren van het dak van de garage behoort tot uw opties. Het garagedak kunt u zowel van binnen als van buiten isoleren. Wilt u het dak van buiten isoleren, dan kunt u dit zelf doen met XPS, PIR of EPS of laten doen door een externe partij. Takkenkamp kan dit helaas niet voor u uitvoeren. Maar heeft uw garage een hellend dak, dan raden wij aan om het dak van binnen te isoleren met glaswol, rotswol/steenwol of PUR - en dat is een klus die u perfect aan ons kunt overlaten! Er is zo minder kans op lekkages en de warmte blijft beter binnen. 

 • Vloerisolatie garage

  In de meeste gevallen is de onderkant van de garagevloer niet te bereiken. Kiest u voor vloerisolatie in de garage, dan kan dit daarom alleen van binnenuit. Parkeert u geen auto in uw garage? Dan kunt u zelf een dekvloer plaatsen. Tussen deze dekvloer en de originele vloer plaatst u dan isolatiemateriaal. Heeft u uw auto wel in de garage staan? Dan kunt u rechtstreeks op de garagevloer een drukvast isolatiemateriaal plaatsen. En heeft uw garage een kruipruimte, dan kunt u ons inschakelen voor kruipruimte-isolatie.

 • De garagedeur isoleren

  Via de garagedeur verlaat warme lucht gemakkelijk en snel de garage. Zelf de garagedeur isoleren is dan ook een slimme keuze. Het is echter niet ideaal om hier een dikke isolatielaag tegenaan te plaatsen, aangezien de deur nog makkelijk open en dicht moet kunnen. Een metalen garagedeur kunt u daarom het beste isoleren met behulp van een rubberen strip. Een houten garagedeur kunt u het beste isoleren met dunne isolatieplaten. Daarmee zorgt u er direct voor dat alle kieren en naden afgedicht zijn, waardoor u minder last heeft van tocht.

 • Garage isoleren kosten

  Natuurlijk geldt net als bij muurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie dat het isoleren van uw garage maatwerk is. De kosten voor een garage isoleren zijn dan ook lastig te geven. Uw kosten zijn afhankelijk van uw keuze én van uw unieke situatie. Isolatie advies is dan ook altijd nodig. Wilt u uw garagedak van binnenuit isoleren, de spouwmuur in uw garage isoleren of kiest u voor kruipruimteisolatie, vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Onze ervaren isolatiespecialisten adviseren u op maat.

Advies op maat

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen bij het isoleren van uw garage? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een advies op maat aan. Gebaseerd op uw wensen en woonsituatie voorzien onze ervaren isolatiespecialisten u van een persoonlijk advies.

Adviesgesprek aanvragen