Vloer_PUR

Nieuws

Echtpaar in Dokkum streed 21 jaar tegen vocht

Geen koude voeten meer. Geweldig!

Het echtpaar Wim en Ingrid de Graaf kampte sinds 1999 in hun huurwoning aan de Reigerstraat in Dokkum met vocht- en schimmelproblemen. “Nu is er nieuwe isolatie onder de vloer gekomen en hopen we dat dit probleem snel verholpen is.

, provider_name=YouTube, provider_url=https://www.youtube.com/, thumbnail_height=360, thumbnail_url=https://i.ytimg.com/vi/AUlMt-1GWcM/hqdefault.jpg, thumbnail_width=480, title=Vochtproblemen familie De Graaf hopelijk opgelost, type=video, version=1.0, width=200}, oembed_url=https://www.youtube.com/watch?v=AUlMt-1GWcM, size_type=auto, source_type=oembed, width=200, supported_oembed_types=[video]}" title="widget_1635408405689" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

De woningstichting hield lang vast aan het standpunt dat het echtpaar de woning onvoldoende ventileerde. Maar onafhankelijke deskundigen oordeelden anders. Onder de vloer isolerende en vochtbestrijdende korrels leken de oplossing. “Maar toen is de hele kruipruimte volgespoten met die korrels. Het gevolg was: geen ventilatie meer onder de vloer. Zodoende bleven de vochtproblemen in huis ook”, legt het echtpaar uit. Wél een goed alternatief leek het isoleren van de onderkant van de betonnen vloer met ‘groen’ purschuim.

Het bedrijf Takkenkamp Isolatie uit Veendam heeft er ervaring mee. Maar eerst moesten alle korrels weer onder de vloer vandaan gezogen worden. Daarna bleek de kruipruimte te ‘plat’ te zijn om er een volwassen man in te laten werken. Dus moest er eerst grond onder de vloer weggezogen worden. De slangen en buizen die hiervoor werden gebruikt, raakten echter verstopt: de (zee-)klei was te kleverig. Met dikkere slangen en buizen lukte dit alsnog. Waarna vorige week donderdag het purschuim onder de vloer kon worden aangebracht.

Toch lopen er nog twee procedures tegen de Woningstichting, aanhangig gemaakt door het echtpaar bij de provinciale huurcommissie. “De ene gaat over de bejegening, zoals niet reageren op e-mails. De andere gaat over de hoogte van de huur en het puntenaantal. Het puntenaantal wisselde soms sterk in hoogte”, vertelt Wim de Graaf. “Bovendien vrees ik dat mijn man last houdt van gordelroos”, voegt Ingrid de Graaf toe. Die kwaal – in zijn gezicht – was volgens hen het gevolg van schimmel in huis, door het niet wegkrijgen van vocht.

Bron: ActiefOnline

echtpaar-in-dokkum-streeds-21-jaar-tegen-vocht

Marcel Brauns van Takkenkamp Isolatie is net uit de kruipruimte gekomen. Wim de Graaf over de isolatie: “Geen koude voeten meer. Geweldig!” (Foto: Actief Media)