Isoleren woningen met Airofill in Sprang-Capelle

Nieuws

Een waardevolle en duurzame samenwerking

Al enige tijd werken wij in opdracht van Hazenberg Bouw aan een groot woningverbeteringsproject in Sprang-Capelle voor Casade. Tijdens dit project voorzien wij 50 woningen van Airofill® supreme insulation, een doorbraak in spouwmuurisolatie met een extreem hoge isolatiewaarde.

De basis van deze waardevolle samenwerking werd al in oktober 2019 gelegd tijdens een Airofill® supreme insulation presentatie van Area Wonen bij de Lente Corporaties. Naar aanleiding van deze presentatie mochten wij ook bij Casade, onze innovaties Airofill® supreme insulation (voorheen Airofill innovative wall insulation) en Takkenkamp vloer op zand (voorheen Airofill innovative floor) komen toelichten. Dit bleek goed aan te sluiten bij de duurzaamheidsambitie: Het terugbrengen van de warmtevraag van haar woningen naar midden-temperatuur, waarmee comfortabel (aard)gasloos verwarmen met een beheersbaar energieverbruik is geborgd.

Vanuit deze ambitie heeft Casade in 2020 als koploper in samenwerking met haar ketenpartners voor woningverbetering (Hazenberg Bouw, BAM Wonen Renovatie Concepten, Caspar de Haan en Zwaluwe Bouw) invulling gegeven aan een proeftuin wat heeft geresulteerd in het woningsverbeteringsproject in Sprang-Capelle. Vooraf is hiervoor een verdieping gemaakt in de risicobeheersing van de innovatie op de onderwerpen bouwfysica, constructie en hygrisch (vochthuishouding), kier- en naadafdichting. De 50 woningen zijn in detail en transparantie uitontwikkeld met Hazenberg Bouw.


Marcel van Haren, Adviseur Klant & Markt Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers: “Wat ik een compliment aan Casade vind, is dat zij zichtbaar opstaan in de markt als ambassadeur van het realiseren van innovaties.”

Marco Matheeuwsen, coördinator financiën en duurzaamheid, Casade: “Casade wil de warmtevraag van haar woningen terugbrengen naar midden-temperatuur, waarmee comfortabel (aard)gasloos verwarmen met een beheersbaar energieverbruik is geborgd. Op basis van de onderzoeken die samen door onze ketenpartner en Takkenkamp zijn uitgevoerd, hebben wij er vertrouwen in dat dit met de toepassing van Airofill® supreme insulation in de bestaande spouw gaat lukken (in combinatie met andere verduurzamingsmaatregelen aan de gevel). Wij zijn gestart bij 50 woningen in Sprang-Capelle en gaan deze woningen volgen om theorie aan de praktijk te verifiëren.”


Marco Matheeuwsen, coördinator financiën en duurzaamheid van Casade en Marcel van Haren Adviseur Klant & Markt van Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers bij het woonverbeteringsproject in Sprang-Capelle

Naast dit mooie project blijven wij onze samenwerking versterken en verdiepen door onze kennis en ervaringen te delen tijdens gezamenlijke kennisdelingsbijeenkomsten. Daarnaast hebben wij inmiddels in samenwerking met BAM Wonen Renovatie Concepten 104 eengezinswoningen in Waalwijk, ook voor Casade, in opdracht. Een zeer waardevolle en duurzame samenwerking dus!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Airofill® supreme insulation of over de resultaten uit deze projecten? Neem gerust contact met ons op.

Ook interesse?

Wilt u meer weten over of heeft u interesse in Airofill® supreme insulation? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Adviesgesprek aanvragen