shutterstock_2044180211_web

Nieuws

Innovatie Biobased bouwen

Innovatie

Biobased bouwen

Vezels van gewassen: de toekomst van dakisolatie! De urgentie voor biobased isoleren is duidelijk, lokale initiatieven bloeien op en de overheid ondersteunt deze ontwikkeling. Het landelijke programma Building Balance bekijkt centraal wat er nodig is om regionale initiatieven door te ontwikkelen tot volwassen ketens. Wij zijn toegewijd aan dit programma en spelen een essentiële rol door te onderzoeken welke gewassen geschikt zijn voor snelle opschaling.

isoleren-met-biobased-producten

Uit ons vooronderzoek blijven met name stro en misacanthus veelbelovend als na-isolatiematerialen voor hellende daken. Ze zijn makkelijk verwerkbaar, beschikken over uitstekende thermische eigenschappen en bevorderen een gezonder binnenklimaat.

Dit is niet alleen een mijlpaal binnen de bouwsector, maar is ook een inspiratie voor een bredere verschuiving naar duurzamere bouwmethoden. Samen dragen we aanzienlijk bij aan de realisatie van een groenere en duurzamere toekomst. Lees het volledige artikel dat Bouwwereld hierover schreef voor meer details! Bouwwereld Biobasedisolatie Stro

Screenshots_biobased isoleren tiny houseScherm­afbeelding 2023-09-27 om 14.10.23-1-1

 

‘We hebben het niet alleen over ‘van land naar pand’, maar ook weer ‘van pand naar land’