tekenmoment_leger-des-heils_header-1

Nieuws

Samenwerking met
Leger des Heils

27 september 2023

Samenwerking voor een groenere toekomst!

Woensdag 4 oktober 2023 vond het officiële tekenmoment plaats voor ons samenwerkingsproject met het Leger des Heils. In mei 2023 klopte het Leger des Heils bij ons aan om hun energie-intensieve faciliteiten grondig te onderzoeken en een praktische aanpak voor verduurzaming te ontwikkelen. Deze uitdaging grepen wij natuurlijk met beide handen aan. Het resultaat na het bezoeken van een aantal locaties? Een winnend adviesrapport, waarin we onze expertise inzetten op diverse vlakken, van isolatie tot natuurbehoud.

Uitbreiding van de missie

Eind juni kregen we het fantastische nieuws dat het Leger des Heils ons het vertrouwen schonk om maar liefst nog 19 locaties te onderzoeken en te voorzien van ons duurzaamheidsadvies. Dit alles is samengevoegd in een uitgebreid rapport, inclusief het Flora en Fauna traject. Van Quickscan tot het uitvoeren van mitigerende werkzaamheden en de adviesverstrekking voor isolatieglas, wij hebben het allemaal onder controle.

Expertise voor een groenere toekomst

Onze expertise

Onze duurzaamheidsspecialisten gaan hun expertise inzetten op meerdere gebieden:

  1. Slimme bereikbaarheid en steigerinzet: Onze strategische aanpak maakt veilige en efficiënte toegang tot de locaties mogelijk.
  2. Spouwmuurisolatie: We minimaliseren energieverlies door geavanceerde isolatiemethoden.
  3. Vloerisolatie en bodemisolatie: Met een totale vloeroppervlakte van 18.000 m² investeren we in een groenere toekomst.
  4. Dakisolatie: Onze deskundigheid zorgt voor comfort en energie-efficiëntie.
  5. Isolatieglas upgrade: We vervangen oud glas door energie-efficiënt HR++ glas.
  6. Natuurbehoud en milieumaatregelen: We nemen maatregelen om de flora en fauna te beschermen.
Takkenkamp-spouwmuurisolatie

18.000 m² vloerisolatie

Dit jaar staat het isoleren van de vloeren 11 van de 19 locaties centraal, met een indrukwekkende vloeroppervlakte van 18.000 m². Deze werkzaamheden worden in slechts 8 weken voltooid en hebben geen invloed op de flora en fauna.

Planning en natuurbehoud

Onze ecologische partner voert dit jaar alle quickscans uit. Afhankelijk van de bevindingen, gaan we ons concentreren op nader onderzoek of starten we met onze werkzaamheden, inclusief steigerinzet en spouwmuurisolatie. De upgrade naar HR++ glas is naadloos geïntegreerd in ons project.

Een groen pad naar de toekomst

Afhankelijk van de flora en fauna, duurt het project verwachting tot de bouwvak van 2025.

Samen met het Leger des Heils zetten wij ons in voor een duurzamere toekomst, waarin het behoud van de natuur hand in hand gaat met energie-efficiëntie.