PHOTO-2024-03-19-12-51-36(7)

Nieuws

Verduurzamende maatregelen op onze vestiging in Zelhem

Verduurzamen

Gasloos en zelfvoorzienend

Dat onze focus op duurzaamheid ligt, wordt nogmaals benadrukt door de stappen die we recent hebben gezet op onze vestiging in Zelhem (Techniek & Innovatie en de Airofill® productielocatie) waar we nu volledig gasloos verwarmen en koelen met behulp van de energie van onze eigen zonnepanelen. Hier zijn we trots op want op deze manier zetten we weer een belangrijke stap richting een schonere wereld.

PHOTO-2024-03-19-12-51-36(7)

Zowel onze werkplaatsen bij de Technische Dienst als in ons Experience Center en Innovatie worden nu verwarmd door warmtepompen, die zorgen voor efficiënte en milieuvriendelijke warmteopwekking. De benodigde stroom komt dan weer van ruim 256 zonnepanelen op de daken van onze werkplaatsen.

Onze medewerkers van de Technische Dienst hebben de CV-ketels verwijderd en vervangen door de geavanceerde warmtepompen van Winterwarm. Daarnaast zijn er een aantal conventionele warmtepompen geïnstalleerd. Het geheel is gekoppeld aan een gebouwbeheersysteem. Deze aanpassingen zijn onderdeel van ons bredere initiatief om duurzaam te ondernemen en ons ESG-beleid. 

IMG_5064-1

Ook op het dak van de Airofill® productielocatie zijn meer dan 120 zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor we nauwelijks nog afhankelijk zijn van traditionele energiebronnen. Daarnaast besparen we energie dankzij het gebouwbeheersysteem en de slimme verlichtingssystemen die reageren op de aanwezigheid van mensen en automatisch worden gedimd wanneer natuurlijk licht de ruimte binnenkomt. Op deze manier beïnvloeden we de LCA en de MKI score maximaal waardoor ons product in alle facetten duurzaam is.  

IMG_5075
Deze veranderingen dragen bij aan ons streven naar nog energiezuiniger werken en hiermee hebben we weer een belangrijke stap gezet richting een schonere wereld. Bij Takkenkamp draait alles om duurzame bedrijfsvoering en het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Niet alleen deze vestiging in Zelhem maar ook onze overige gebouwen op de diverse locaties worden stap voor stap verder verduurzaamd. Samen bouwen we aan een schonere en groenere toekomst!
Zonnepanelen-1