Renovatie 210 woningen Nijmegen

De eerste luie trap getest!


Voor de BAM Renovatieconcepten hebben wij in Nijmegen 210 woningen gerenoveerd in onze rol als co-maker. De woningen zijn eigendom van Portaal. Het was de bedoeling om deze woningen naar NOM (Nul op de Meter) te brengen, maar dit is teruggebracht naar een reguliere renovatie. 

Door de zeer slechte bereikbaarheid van de achtergevels kan dit project wel als uitdagend beschouwd worden. Tussen de blokjes van ca. 6 woningen zijn bergingen op de kopgevels gebouwd. Dit maakt dat er over het algemeen maar 1 weg naar de achterpaden is op de uiteinden van de straat. We hebben daarom de steiger over de bergingsdaken moeten bouwen, zodat medewerkers toch vrij snel de achtergevels konden bereiken. Dit is overigens een gigantische klus omdat alle steigerdelen handmatig door de achterpaden vervoerd moeten worden.

Op dit project hebben we de eerste in Nederland beschikbare luie aluminium trappen getest die geschikt zijn voor een slaghoogte van 2,80m. Het onderhoud aan het metselwerk bij de 210 woningen is ook grootschalig. Het bouwtempo van 8 woningen per week is hoog en zorgt voor een hoge bezettingsgraad van vakmannen op het project. Samen met een andere co-maker hebben we daarom onze eigen schaftwoning ter beschikking.

Het isoleren van de spouwmuur hebben we gedaan met Supafil. Op dit moment loopt het project ten einde en kijken we terug op een geslaagde samenwerking tussen ons personeel, diverse onderaannemers en de BAM.

Werkzaamheden:

  • In totaal ca. 10.000 Fischer lijmankers op alle kopgevels plaatsen.
  • Vervangen van voegwerk van de helft van de woningen en tuinmuren, inclusief het reinigen en hydrofoberen van de volledige woning.
  • Aanbrengen van gezaagde dilataties, herstellen van scheurvorming en metselwerk.
  • Bij 250 schoorstenen plaatsen we kraaienkappen.
  • Aanbrengen van spouwmuurisolatie met Supafil.

Locatie: Schipbeekstraat, Nijmegen

Terug naar overzicht...