Buitenmuur isoleren

Verduurzamen? Isolatie is een goede eerste stap.

Minder energiekosten en meer wooncomfort

Uw buitenmuur isoleren zorgt voor een prettig binnenklimaat én een lagere energierekening. Als de buitenmuren geïsoleerd zijn, houdt uw woning warmte namelijk veel beter vast. Verder zijn de buitenmuren van uw huis na buitenmuurisolatie weer zo goed als nieuw - en daardoor ook weer jaren onderhoudsarm.

Let op: Bij Takkenkamp voeren wij buitengevelisolatie op dit moment alleen projectmatig uit.

Takkenkamp Groep-785-1-min

Buitenmuurisolatie

Besparen op uw energierekening

Buitenmuurisolatie heeft nog meer voordelen. Om te beginnen verliest een goed geïsoleerd huis natuurlijk minder warmte. Hierdoor slaat de verwarming minder vaker aan en verbruikt u minder gas dan wanneer uw woning niet goed geïsoleerd zou zijn. Oftewel: met buitenmuurisolatie bespaart u op uw energierekening. Gemiddeld daalt het gasverbruik met ruim 9 m3 voor elke m2 gevel die u isoleert. Bij een gemiddelde gasprijs van € 1,35 per m3 is dat ruim € 12,- per m2 gevel.

Takkenkamp Groep-791-1-min

Voordelen buitenmuur isoleren

De voordelen van de buitenmuur isoleren

En er is meer, want ook op deze voordelen kunt u rekenen als u uw buitenmuur laat isoleren:

 • Een warmer huis in de winter, zónder het huis extra te verwarmen;
 • Een lagere CO2-uitstoot;
 • Een koelere woning in de zomer;
 • Minder geluidsoverlast;
 • Minder tocht in huis;
 • Weinig warmteverlies;
 • Een hogere isolatiewaarde dan met spouwmuurisolatie;
 • Lagere onderhoudskosten.
Spouw-vullen-min
 • Wanneer de buitenmuur isoleren?

  Er zijn verschillende situaties waarin het goed kan zijn om de buitenmuur te isoleren. Heeft uw woning geen spouw? Heeft uw huis wel een spouwmuur, maar is deze niet geschikt voor isolatie? Of heeft de buitenmuur van uw huis groot onderhoud nodig, bijvoorbeeld omdat stenen afschilveren of er grote scheuren in de muren zitten? In al deze situaties is uw buitenmuur isoleren een goede keuze. Laat in dat geval de klus uitvoeren door een gespecialiseerd isolatiebedrijf, zodat u van alle voordelen kunt genieten.

 • Isolatie buitenmuur

  Kiest u voor isolatie van de buitenmuur, dan gaat dit als volgt in zijn werk. Het isolatiemateriaal wordt geplaatst tegen de buitenmuren van uw woning. Deze isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde en kunnen goed tegen vocht. De isolatieplaten worden met een lijmspecie aangebracht op de buitenmuur. Hierbij kunt u kiezen uit twee soorten afwerking, namelijk sierpleister of gevelbekleding. Bij gevelbekleding kunt u denken aan steenstrips met voegwerk (echte stenen of minerale strippen), houten planken, vezelcementplaten en kunststof platen. Let wel: omdat buitenmuurisolatie met de nieuwe bekleding dus het aanzicht van de gevel verandert, moet u hier bij uw gemeente een omgevingsvergunning voor aanvragen.

 • Tip bij buitenmuur isoleren

  Graag geven wij u nog een extra tip, die te maken heeft met uw kozijnen. Zijn uw kozijnen namelijk aan vervanging toe? Of wilt u uw houten kozijnen graag vervangen door kunststof kozijnen? Dan is dit een goed moment om tegelijk met het isoleren van de buitenmuur de kozijnen en eventueel ook de ramen te vervangen. De buitenmuurisolatie kunnen we namelijk extra goed laten aansluiten op nieuwe kozijnen. Daarna kunt u weer jaren vooruit.

 • Wat kost buitenmuurisolatie?

  De kosten voor buitenmuurisolatie liggen wat hoger dan bij spouwmuurisolatie of binnenmuur isolatie, maar het isoleren van de buitenmuur biedt zoals gezegd ook veel voordelen. Uw exacte prijs is onderhevig aan vele details en natuurlijk uw gewenste oplossingen. Hieronder sommen wij een indicatie van de kosten* in een ruime prijsrange én de terugverdientijd per type isolatie voor u op.

  • Voor buitenmuurisolatie betaalt u per vierkante meter gemiddeld € 100,- tot € 250,- (exclusief 21 % btw). De gemiddelde terugverdientijd is 13 tot 15 jaar.
  • Voor spouwmuurisolatie is de gemiddelde prijs per vierkante meter € 25,- tot € 35,- (exclusief 21 % btw). De gemiddelde terugverdientijd is ongeveer 4 jaar.
  • Voor binnenmuurisolatie is de gemiddelde prijs per vierkante meter € 90,- tpt € 250, (exclusief 21 % btw). De gemiddelde terugverdientijd is 15 jaar.

  * Deze prijzen zijn indicatief en onder voorbehoud van prijswijzigingen. Op basis van de individuele kenmerken van uw woning, kan in een persoonlijk adviesgesprek de prijs voor u vastgesteld worden. Heeft u vragen, neem dan contact op met onze adviseur.

Zakelijk Partner

Partner in verduurzamen

Het isoleren van uw buitenmuur is een opdracht voor een gespecialiseerd isolatiebedrijf. Bij Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers voeren wij buitengevelisolatie op dit moment alleen projectmatig uit. Onze adviseur maakt voor uw project graag een offerte op maat.

Lees meer over onze samenwerking
Takkenkamp-270-1

Advies op maat?

Het isoleren van uw buitenmuur is een opdracht voor een gespecialiseerd isolatiebedrijf. Bij Takkenkamp voeren wij buitengevelisolatie op dit moment alleen projectmatig uit. Onze adviseur maakt voor uw project graag een offerte op maat.

mvh_airofill