Halfsteens muur isoleren

Geen spouw, maar toch isoleren?

Voorkom warmteverlies

Heeft u een oudere woning met buitenmuren zonder spouw, dan heeft dit impact op uw wooncomfort. De kans op vochtproblemen is dan namelijk hoger dan bij woningen mét spouwmuren. Wanneer uw muren niet goed geïsoleerd zijn, gaat er ook veel warmte verloren - met een hoge energierekening als gevolg. Als u uw wooncomfort wilt verhogen en uw energierekening juist verlagen, dan is het isoleren van de buiten- of binnenkant van de muur een goede optie.

Takkenkamp Fotografie-3-1-min

Isoleren halfsteens muur

Onze mogelijkheden

Wij zijn graag helder en transparant. Daarom vertellen wij u nu alvast dat wij geen binnen- en buitenmuren isoleren. U kunt bij ons wél terecht voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie én dakisolatie. Wilt u wel meer weten over het isoleren van een halfsteens muur, lees dan gerust verder.

Takkenkamp edwinvandegraaf fotografie-1021-1-min

Halfsteens muur isoleren buitenkant

Besparen op de energierekening

Met een halfsteens muur is spouwmuurisolatie helaas geen optie. U kunt er wel voor kiezen om de buitenkant van de halfsteens muur te isoleren. U bespaart dan op uw energierekening en uw gevel komt er ook nog eens als nieuw uit te zien. Ook is na het isoleren van de buitenmuren de kans op vochtproblemen minimaal. Houd er bij het isoleren van de buitenkant van uw halfsteens muur wel rekening mee dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen bij de gemeente. U verandert namelijk het aanzicht van de woning. Bovendien is dit geen klus die u zelf kunt uitvoeren, dus laat u goed adviseren en kies voor een deskundige partij.

Takkenkamp Groep-282-1
 • Muur isoleren aan de buitenkant

  Wanneer u uw halfsteens muur aan de buitenkant wilt isoleren, wordt er isolatiemateriaal tegen de buitenmuren van de woning geplaatst. Dit materiaal wordt met een speciale lijm aangebracht. Qua afwerking kunt u vervolgens kiezen tussen sierpleister en gevelbekleding. Bij gevelbekleding kunt u denken aan houten planken, vezelcementplaten en kunststof platen. Het op deze manier isoleren van halfsteens buitenmuren heeft verschillende voordelen die het een hele waardevolle investering maken.

  • U verlaagt uw energierekening;
  • Het aanzicht van de gevel ziet er weer mooi uit;
  • De warmte blijft in huis;
  • De isolatiewaarde is hoog.
 • Halfsteens muur isoleren binnenkant

  Wanneer naast spouwmuurisolatie ook buitenmuurisolatie geen optie is, kunt u ervoor kiezen om uw halfsteens muur te isoleren aan de binnenkant. Ook hiermee verlaagt u uw energiekosten. En er is nog een voordeel: u hoeft voor het isoleren van de binnenkant van de halfsteens muur geen vergunning aan te vragen.

 • Halfsteens muur isoleren van binnenuit

  Bij binnenmuurisolatie wordt er gebruik gemaakt van voorzetwanden. Het is belangrijk dat deze voorzetwanden correct geplaatst worden, zodat de kans op vochtproblemen zo klein mogelijk is. Heeft u momenteel last van vochtproblemen? Houd hier dan rekening mee bij de keuze van het isolatiemateriaal. En vergeet tot slot ook niet om de stopcontacten en bevestiging van de radiatoren aan te passen.

 • Muur isoleren binnenkant

  De muur isoleren aan de binnenkant is vaak niet de eerste optie die u kiest bij het isoleren van uw huis. Er zijn namelijk voordelen, maar ook nadelen aan verbonden. We beginnen graag positief, dus met de voordelen.

  • Omdat u niet hoeft te wachten totdat de buitenmuren opgewarmd zijn, wordt uw huis eerder warm in de winter;
  • Het isoleren van uw binnenmuren is niet afhankelijk van het weer, dus u kunt dit op ieder gewenst moment in het jaar doen;
  • Wanneer u niks wilt veranderen aan het aanzicht van uw woning, is binnenmuurisolatie de ideale oplossing.

  Zoals gezegd heeft de muur isoleren aan de binnenkant ook enkele nadelen:

  • Doordat de isolatie aan de binnenkant van het huis geplaatst wordt, wordt uw woonoppervlakte kleiner;
  • Na binnenmuurisolatie moet de muur opnieuw geschilderd of behangen worden;
  • In de zomer blijft er meer warmte in huis;
  • Soms moeten er vensterbanken of radiatoren verplaatst worden.

Uw halfsteens muur isoleren

Wij willen het beste voor uw woning én voor u als klant. Twijfelt u of er een spouwmuur aanwezig is en of wij spouwmuurisolatie bij u kunnen uitvoeren? Onze adviseur neemt graag persoonlijk uw situatie met u door en komt dus bij u langs om uw gevel in het echt te bekijken. Hij weet precies waar hij op moet letten en maakt, als er inderdaad een spouw aanwezig is, een maatwerk offerte.

Advies op maat

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van isolatie? Neem contact met ons op, wij geven u graag advies op maat!

Adviesgesprek aanvragen