Enkelsteens muur isoleren

Isoleren zonder spouwmuur

Bespaar op energiekosten

Een enkelsteens muur, halfsteens muur en steense muur hebben één ding gemeen: er is geen spouw aanwezig. Spouwmuurisolatie is daardoor niet mogelijk, maar het isoleren van de muur aan de binnenkant of buitenkant wél. En dat is ook zeker aan te raden. Wanneer uw muren niet goed geïsoleerd zijn, gaat er namelijk veel warmte verloren. Dat heeft een negatieve impact op uw wooncomfort en natuurlijk ook op uw energierekening. Wilt u uw wooncomfort dus verhogen en tegelijkertijd kosten besparen, dan is het isoleren van de binnen- of buitenkant van de muur een goede keuze.

Takkenkamp-voeg-vegen-stoffer-min

Isoleren enkelsteens muur

Andere mogelijkheden

Wij zijn graag helder en transparant. Daarom vertellen wij u nu alvast dat wij binnenmuur- en buitenmuurisolatie op dit moment alleen projectmatig uitvoeren. U kunt bij ons wél terecht voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie én dakisolatie. Wilt u wel meer weten over het isoleren van een enkelsteens muur, lees dan gerust verder.

Takkenkamp-project-steiger-isolatie

Enkelsteens muur isoleren binnenkant

Aanzienlijk besparen op stookkosten

Uw eerste optie is om uw enkelsteens muur te isoleren aan de binnenkant. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van voorzetwanden. Het is belangrijk dat deze wanden op de juiste manier geplaatst worden, omdat er anders kans is op vochtproblemen. Heeft u momenteel, dus voor het isoleren, last van vochtproblemen? Dan is onze tip om hier rekening mee te houden bij het kiezen van het isolatiemateriaal.

Takkenkamp-boren-spouw-save-min
  • Muur isoleren binnenkant voordelen

    Een enkelsteens muur isoleren aan de binnenkant heeft wat nadelen, maar ook verschillende voordelen. Om te beginnen verlaagt u hiermee uw energiekosten. Ook hoeft u voor deze klus geen vergunning aan te vragen, omdat u met het isoleren van de binnenkant van de muur het aanzicht van uw woning niet verandert. Dit in tegenstelling tot het isoleren van de buitenmuur. En omdat het isoleren van uw enkelsteens muren niet afhankelijk is van het weer, kunt u dit op ieder gewenst moment in het jaar doen.

  • Enkelsteens muur isoleren binnenkant

    Helaas heeft binnenmuurisolatie ook enkele nadelen. Doordat de isolatie aan de binnenkant van het huis wordt geplaatst, wordt om te beginnen uw woonruimte iets kleiner. Verder moet u rekening houden met extra kosten, omdat na binnenmuurisolatie de muur opnieuw geschilderd of behangen moet worden. En soms moeten er vensterbanken of radiatoren verplaatst worden, wat ook extra kosten met zich meebrengt. Tot slot is het goed om te weten dat warmte in de zomer minder makkelijk zijn weg naar buiten kan vinden, waardoor er meer warmte in huis blijft.

  • Enkelsteens muur isoleren buitenkant

    Wegen de nadelen van binnenmuurisolatie voor u zwaarder dan de voordelen? Kies er dan voor om de buitenkant van uw enkelsteens muur te isoleren. U bespaart dan flink op uw energierekening, omdat de isolatiewaarde hoog is én de warmte in huis blijft. Ook is na het isoleren van de buitenmuren de kans op vochtproblemen minimaal. En als extra voordeel komt uw gevel er ook nog eens als nieuw uit te zien. Dat laatste betekent overigens wel dat u een omgevingsvergunning moet aanvragen bij de gemeente. U verandert namelijk het aanzicht van de woning, en daar zijn in iedere gemeente regels aan verbonden.

Muur isoleren aan de buitenkant

Bij het isoleren van uw enkelsteens muur aan de buitenkant wordt er isolatiemateriaal tegen de buitenmuren van uw huis geplaatst. Qua afwerking kunt u vervolgens kiezen tussen sierpleister en gevelbekleding. Sierpleiser, ook wel gevelbepleistering, is een snelle en zeker ook fraaie oplossing. Bij gevelbekleding kunt u onder meer denken aan steenstrips en houten planken.

Uw enkelsteens muur isoleren

Misschien weet u niet zeker of er in uw woning een spouwmuur aanwezig is. Als dat wel het geval is, kunt u namelijk bij ons terecht voor spouwmuurisolatie. Onze adviseur komt graag bij u langs om uw gevel te bekijken. Hij weet precies waar hij op moet letten en maakt, als er inderdaad een spouw aanwezig is, een offerte op maat.

Partner in verduurzamen

Als partner denken we graag met u mee over duurzame oplossingen en verschillende scenario’s. We houden daarbij zowel uw doelen als uw budget in het oog. Kwaliteit is daarbij altijd leidend.

Persoon18