Na-isoleren vloer

Hoger wooncomfort met vloerisolatie

Minder energiekosten en meer wooncomfort

Als u in bezit bent van een nieuwbouwwoning, dan heeft u meestal het geluk dat de woning al goed geïsoleerd is. Bij oudere woningen is dit vaak niet het geval. Deze woningen zijn vaak onvoldoende of slecht geïsoleerd. Daarom kan het na-isoleren van deze vloeren vaak een uitkomst zijn. Het zorgt voor comfort in huis en bespaart ook nog eens op de energierekening.

Vloer_PUR

Plaatsen van vloerisolatie

Onze mogelijkheden

De meeste effectieve manier van isoleren is om dit te doen via de onderliggende kruipruimte zodat de bestaande vloer intact blijft. Als het gaat om vloerisolatie tussen twee bewoonde ruimtes (verdiepingsvloer of appartement), dan gaat dit niet op en moet er worden gekeken naar een alternatief. De meeste soorten isolatiemateriaal hebben ook goede geluidswerende kenmerken. Hierdoor heeft u minder last van warmteverlies én worden geluiden beperkt tussen de verschillende woonlagen.

Als het gaat om materialen zijn er heel wat mogelijkheden beschikbaar als het gaat om de na-isolatie van vloeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan isolatiefolie (PIF), isolatieschuim (PUR) of minerale wol. Ook (harde) isolatieplaten zijn een optie, deze passen wij niet toe.

PUR-1

Na-isoleren houten vloer

Woning met houten vloer

Heeft uw woning een houten vloer? Dan ziet dit er vaak warm en gezellig uit. Echter, voelt een houten vloer vaak kouder aan in vergelijking met een vloer van tapijt of vloerzeil. Dit koude gevoel komt vaak door de kieren en de werking van hout. Gelukkig bieden wij bij Takkenkamp oplossingen om geen last meer te hebben van koude voeten. Glaswol, PIF folie en PUR Elastospray zijn bekende isolatiematerialen die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Heeft u last van vocht en (koude lucht) ventilatie van de kruipruimte? Dan kan dit vaak problemen opleveren voor een houten vloer. Zorg daarom voor een goed geïsoleerde houten vloer om onderhoud te beperken en de levensduur te verlengen. Hierdoor zult u minder last hebben van van koude lucht vanuit de kruipruimte.

IMG-20200908-WA0005

Na-isoleren betonvloer

Woning met betonvloer

Een betonnen vloer, ook wel een steenachtige vloer, isoleren kan op diverse manieren. Is uw kruipruimte goed te bereiken waarbij er voldoende hoogte is? Dan is het mogelijk om de onderkant van de betonvloer na te isoleren met bijvoorbeeld isolatieschuim. Isolatieschuim is een type isolatiemateriaal dat zich goed kan hechten en dekt tevens de kieren. Isolatieschuim dat wij aanbieden is PUR Elastospray, hierbij worden de funderingsranden ook schuin meegespoten.

Is de onderkant van de vloer moeilijk te bereiken? Of beschikt de kruipruimte over een erg laag plafond? In dat geval is het aannemelijker om te kiezen voor bodemisolatie. Vaak wordt bij deze variant gekozen om EPS parels op de bodem van de kruipruimte aan te brengen. Dit om vocht en kou in de kruipruimte te verhelpen en u te voorzien van goed geïsoleerde vloeren.

takkenkamp isolatie-120-1

Adviesgesprek

Isolatie is maatwerk. De kosten worden bepaald aan de hand het type woning en het aan vierkante meter. Bent u benieuwd naar ons advies? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Persoon5