Na-isoleren spouwmuur

Spouwmuurisolatie: meer comfort, lagere energierekening

Na-isoleren van de spouwmuur

Is de spouwmuur van uw woning al geïsoleerd en wilt u de isolatie van uw woning verbeteren? Dan is de kans groot dat u de voorkeur heeft voor na-isoleren. Met na-isoleren kiest u er namelijk voor om uw spouwmuurisolatie te herstellen en het wooncomfort te verbeteren. Daar komt bij dat u meer zult gaan besparen op uw energierekening. Benieuwd naar de werking, voordelen en de kosten? Wij leggen het graag voor u uit!

Meer informatie over spouwmuurisolatie in het algemeen? Bekijk dan onze pagina over spouwmuurisolatie en ontdek hoe u een lagere energierekening kunt krijgen!

Takkenkamp-boren-spouw-save

Betekenis van na-isolatie

Wat betekent na-isolatie?

Met na-isoleren wordt bedoeld dat de spouwmuur van uw woning opnieuw wordt geïsoleerd. Dit met als doel dat spouwmuur beter wordt geïsoleerd. Maar u zult zich vast afvragen: waarom is het noodzakelijk om een woning opnieuw te laten isoleren? In de meeste gevallen is het noodzakelijk omdat oud isolatiemateriaal niet meer de gewenste kwaliteit heeft die we vandaag de dag gewend zijn. Ontwikkelingen gaan snel en er is tegenwoordig veel meer mogelijk!

Een andere oorzaak kan zijn dat het isolatiemateriaal is gaan verzakken. Hierdoor ontstaan koudebruggen waardoor u warmte zult verliezen in uw woning. Het na-isoleren tussen de twee binnen- en buitenmuren (ook wel spouw genoemd) kan dan een geschikte optie zijn. Benieuwd of uw geïsoleerde spouwmuur nog in orde is en wat de kosten zijn voor spouwmuurisolatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Takkenkamp-vullen-voeg-min

Werking van na-isoleren van de spouwmuur

Het zal u vast niet zijn ontgaan, maar het isoleren van uw woning vraagt om vakmanschap om het gewenste resultaat te kunnen behalen. Zo is dit ook gewenst bij het na-isoleren van uw woning. Bij na-isoleren start een gespecialiseerd isolatiebedrijf vaak een onderzoek om de huidige staat van het isolatiemateriaal te beoordelen. Als daaruit blijkt dat het isolatiemateriaal herstelt moet worden, kan dit vaak worden gedaan met Aminotherm.

Dit wordt als volgt gedaan: een isolatie expert maakt openingen in het metselwerk van uw woning. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van een machine om het isolatiemateriaal tussen de twee muren te krijgen. Hierdoor zal de spouw weer volledig zijn opgevuld met isolatiemateriaal. Hierdoor zal er geen kiertje of hoekje meer vrij zijn. Heeft u de pech dat dit niet mogelijk is? Dan hoeft dit nog geen ramp te zijn. In dit geval wordt allereerst de spouwmuur leeggezogen om het oude isolatiemateriaal te verwijderen. Daaropvolgend kan het nieuwe isolatiemateriaal worden aangebracht.

Voordelen van na-isolatie

Ondanks dat na-isolatie een positief effect kan hebben op uw energierekening, biedt na-isolatie nog veel andere voordelen. Isolatiemateriaal is in de loop der jaren kwalitatief beter geworden waardoor ze niet meer zullen vergaan na lange tijd. Dit was helaas nog niet het geval in de jaren voor 2000. Het nadelige effect van isolatiemateriaal uit deze periode is onder andere dat deze naar beneden zakt of zelfs verpulvert. Kortom, de voornaamste redenen om voor na-isolatie te kiezen zijn als volgt:

  • Nieuw isolatiemateriaal zal niet verzakken of verpulveren.
  • Met Aminotherm worden alle kiertjes en hoekjes gemakkelijk opgevuld.
  • Middels moderne isolatiematerialen is uw woning maximaal geïsoleerd.
  • Een investering waren u jaren lang van zult profiteren en niet zal vergaan.


Om rekening mee te houden

Een van de belangrijke punten om rekening mee te houden bij na-isolatie is de RC-waarde. Met RC-waarde wordt bedoeld dat er rekening wordt gehouden met de warmteweerstand van de gehele constructie van uw woning. De officiële Rc waardes staan vermeld op de kwaliteitsverklaring van het product, welke geregistreerd staan in de Databank van BCRG.

Wist u dat de gemiddelde rc-waarde van spouwmuren 1,7 m² K/W is, maar nog niet voldoende is om uw woning energie neutraal te maken? Hiervoor wordt er eerder gestreefd naar een RC-waarde van 4,5 m² K/W. benieuwd wat dit voor uw woning betekent? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op!

 

Adviesgesprek

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van na-isolatie? Wij geven graag advies op maat!

Persoon18