Vloerisolatie kosten

Wat kost vloerisolatie?

Er gaat minder warmte verloren

Vloerisolatie levert veel energiebesparing op. Door het isoleren van uw kruipruimte gaan uw stookkosten flink achteruit, omdat er minder warmte verloren gaat. Maar wat kost vloerisolatie precies? Op deze pagina gaan we uitgebreid in op de vraag; wat zijn de vloerisolatie kosten?

IMG-20200908-WA0004

prijs

De gemiddelde kosten

De prijs van vloerisolatie varieert van 1575 euro tot 3750 euro. MilieuCentraal stelt dat vloerisolatie ongeveer 1800 euro kost. De kosten van vloerisolatie zijn gebaseerd op een aantal factoren, zoals:

 • type woning
 • aantal vierkante meters
 • spouwmuur vervuiling
 • materiaalkeuze
 • uitzondering zoals graven onder de fundering, gat hakken in de gemetselde fundering of het isolerend kruipluik vervangen


Op basis van het type woning, het aantal te isoleren vierkante meters en de keuze voor het materiaal kan er een goede richtlijn gegeven worden wat betreft de prijs van vloerisolatie.

PUR-1

Wat kost vloerisolatie per m2

Prijs per vierkante meter

De prijs per vierkante meter voor vloerisolatie is afhankelijk van het type woning en de soort vloer die geïsoleerd moet worden. De totale kosten van vloerisolatie zijn gebaseerd op een prijs per m2 en een starttarief. Dit starttarief van vloerisolatie varieert van 1025 tot 1600 euro. De vierkante meter prijs van vloerisolatie varieert tussen 23 euro en 45 euro.

Vaak is de investering bij vloerisolatie een bedrag dat valt tussen de hierboven aangegeven prijzen. Vloerisolatie is maatwerk. Zo bestaat er een heel aantal soort vloeren, zoals een beton vloer, houten vloer. Bij betonnen vloeren zijn er ook nog verschillend die invloed hebben op de prijs, denk hierbij aan een vlakke vloer, beton vloer met balk en een licht gebogen beton vloer. Ook van invloed is de dikte van de laag die moet worden aangebracht.

Adviesgesprek aanvragen
Takkenkamp Groep-332-1-1

Toeslagen

Het kan zijn dat de adviseur zaken constateert waardoor er extra werk moet worden gedaan bij de uitvoering. In sommige gevallen zijn er namelijk extra handelingen nodig om vloerisolatie goed uit te kunnen voeren. Dit valt onder toeslagen. Meerwerk/toeslagen bij vloerisolatie zijn:

 • Gat hakken in kruipruimte gemetselde fundering

  Het kan zijn dat bepaalde compartimenten van de kruipruimte niet te bereiken zijn, omdat ze zijn gescheiden door de fundering. Vaak kunnen wij door middel van een gat de doorgang maken. Om dit gat te hakken hebben wij in de werkzaamheden meer tijd nodig, daarom wordt er dit geval een toeslag berekend van 55 euro per te hakken gat.

 • Graven onder fundering van beton of kleigrond

  Soms is de kruipruimte niet toegankelijk genoeg en moet er gegraven worden in de kruipruimte om doorgang te creëren. Voor dit graafwerk rekenen wij (afhankelijk van beton fundering of kleigrond) 110 tot 295 euro per gat.

 • Isolerend kruipluik vervangen

  Wanneer het huidige kruipluik vervangen (en geïsoleerd) moet worden, kan er een toeslag berekend worden van 120 euro. Het is belangrijk om het kruipluik ook mee te isoleren, omdat er anders een koudebrug in de isolatie ontstaat. Een plek waar makkelijk de warmte kan ontsnappen. Soms kan het huidige kruipluik niet opnieuw gebruikt worden, in dit geval moet er een nieuw kruipluik gemaakt worden.

  Voor een uitgebreid advies komt één van onze adviseurs graag bij u langs om de kruipruimte te onderzoeken. Hij kijkt naar veel aspecten van uw kruipruimte en vloer. Bijvoorbeeld de diepte van de kruipruimte, soort vloer, toegankelijkheid van alle compartimenten, water onder de vloer etc. Op basis van dit onderzoek krijgt u een offerte waar precies beschreven staat wat we kunnen uitvoeren. Met uiteindelijk een flinke besparing als resultaat!

 • Vloerisolatie materiaal kosten

  Voor vloerisolatie is er de keuze uit verschillende kwalitatieve materialen. De investering die u doet in vloerisolatie, is dan ook afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Meer informatie over alle materialen die wij gebruiken voor het isoleren van uw vloer, kunt u hier lezen. We gaan verder in op de vloerisolatie materialen waar u uit kunt kiezen en hoe de kosten verschillen.

  PIF folie

  PIF is een reflecterende meerlaagse isolatiefolie. Het bestaat uit diverse lagen gemetalliseerde kunststoffolie. De folie wordt onderling gescheiden door circa 10 mm dikke noppenfolie. In totaal wordt er een isolatielaag van 6 of 8 cm geplaatst. De isolerende werking vindt plaats op basis van reflectie (aluminium) en geleiding (opgesloten lucht). Dit isolatiemateriaal kost gemiddeld 1885 tot 2600 euro, dit is afhankelijk van het aantal m2.

  Elastospray (PUR)

  Dit materiaal is relatief het goedkoopst in het rijtje van vloerisolatie. PUR is een veel gebruikt isolatiemateriaal omdat het veel voordelen kent. Gemakkelijk aan te brengen, snel een hoge isolatiewaarde en relatief laag in kosten. Gemiddeld investeert u 1575 tot 2400 euro bij een hoekwoning of 2-onder-1 kap woning. Wellicht zijn er negatieve associaties bij het gebruik van PUR als isolatiemateriaal, dan raden wij u aan dit artikel te lezen over PUR.

Advies op maat

Heeft u nog vragen over de kosten van vloerisolatie bij uw woonsituatie? Neem dan gerust contact met ons op. Bent u benieuwd naar ons advies? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Op basis van uw wensen en persoonlijke situatie geeft één van onze adviseurs u advies op maat.

Persoon5