Vloerisolatie kosten

Wat kost vloerisolatie?

Er gaat minder warmte verloren

Vloerisolatie levert veel energiebesparing op. Door het isoleren van uw kruipruimte gaan uw stookkosten flink achteruit, omdat er minder warmte verloren gaat. Maar wat kost vloerisolatie precies? Op deze pagina gaan we uitgebreid in op de vraag; wat zijn de vloerisolatie kosten?

IMG-20200908-WA0004-min

prijs

De gemiddelde kosten

De kosten van vloerisolatie zijn gebaseerd op een aantal factoren, zoals:

  • type woning
  • aantal vierkante meters
  • spouwmuur vervuiling
  • materiaalkeuze
  • uitzondering zoals graven onder de fundering, gat hakken in de gemetselde fundering of het isolerend kruipluik vervangen

Op basis van het type woning, het aantal te isoleren vierkante meters en de keuze voor het materiaal kan er een goede richtlijn gegeven worden wat betreft de prijs van vloerisolatie.

PUR-1-min

Wat kost vloerisolatie per m2

Prijs per vierkante meter

De prijs per vierkante meter voor vloerisolatie is afhankelijk van het type woning en de soort vloer dat geïsoleerd moet worden. De totale kosten van vloerisolatie zijn gebaseerd op een prijs per m2 en een starttarief. 

Vloerisolatie is maatwerk. Zo bestaat er een heel aantal soort vloeren, zoals een beton vloer, houten vloer. Bij betonnen vloeren zijn er ook nog verschillen die invloed hebben op de prijs, denk hierbij aan een vlakke vloer, beton vloer met balk en een licht gebogen beton vloer. Ook van invloed is de dikte van de laag die moet worden aangebracht.

Adviesgesprek aanvragen
Takkenkamp Groep-332-1-1-min

Meerwerk / toeslagen

Het is mogelijk dat de adviseur zaken constateert waardoor er extra werk moet worden gedaan bij de uitvoering. In sommige gevallen zijn er namelijk extra handelingen nodig om vloerisolatie goed uit te kunnen voeren. Dit valt onder meerwerk/toeslagen:

  • Gat hakken in kruipruimte gemetselde fundering

    Het is mogelijk dat bepaalde compartimenten van de kruipruimte niet te bereiken zijn, omdat ze zijn gescheiden door de fundering. Vaak kunnen wij door een gat te hakken de doorgang maken. Hiervoor hebben wij in de werkzaamheden meer tijd nodig, daarom wordt er dit geval een toeslag berekend per te hakken gat.

  • Graven onder fundering van beton of kleigrond

    Soms is de kruipruimte niet toegankelijk genoeg en moet er gegraven worden in de kruipruimte om doorgang te creëren. Voor dit graafwerk rekenen wij een meerprijs (afhankelijk van beton fundering of kleigrond) per te graven gat.

  • Isolerend kruipluik vervangen

    Wanneer het huidige kruipluik vervangen (en geïsoleerd) moet worden, wordt er een toeslag berekend. Het is belangrijk om het kruipluik ook mee te isoleren, omdat er anders een koudebrug in de isolatie ontstaat. Een plek waar makkelijk de warmte kan ontsnappen. Soms kan het huidige kruipluik niet opnieuw gebruikt worden, in dit geval moet er een nieuw kruipluik gemaakt worden.

    Voor een uitgebreid advies komt één van onze adviseurs graag bij u langs om de kruipruimte te onderzoeken. Hij kijkt naar veel aspecten van uw kruipruimte en vloer. Bijvoorbeeld de diepte van de kruipruimte, soort vloer, toegankelijkheid van alle compartimenten, water onder de vloer et cetera. Op basis van dit onderzoek krijgt u een offerte waar precies beschreven staat wat we kunnen uitvoeren. Met uiteindelijk een flinke besparing als resultaat!

  • Vloerisolatie materiaal kosten

    Voor vloerisolatie is er keuze uit verschillende kwalitatieve materialen. De investering die u doet in vloerisolatie, is dan ook afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Meer informatie over alle materialen die wij gebruiken voor het isoleren van uw vloer, kunt u hier lezen. We gaan verder in op de vloerisolatie materialen waar u uit kunt kiezen en hoe de kosten verschillen.

    PIF folie

    PIF is een reflecterende meerlaagse isolatiefolie. Het bestaat uit diverse lagen gemetalliseerde kunststoffolie. De folie wordt onderling gescheiden door circa 10 mm dikke noppenfolie. In totaal wordt er een isolatielaag van 6 of 8 cm geplaatst. De isolerende werking vindt plaats op basis van reflectie (aluminium) en geleiding (opgesloten lucht). Dit isolatiemateriaal kost gemiddeld 2000 tot 4000 euro, dit is afhankelijk van de dikte en het aantal m2.

    Elastospray (PUR)

    Dit materiaal is relatief het goedkoopst in het rijtje van vloerisolatie. PUR is een veel gebruikt isolatiemateriaal omdat het veel voordelen kent. Gemakkelijk aan te brengen, snel een hoge isolatiewaarde en relatief laag in kosten. Gemiddeld investeert u 2500 tot 4000 euro bij een hoekwoning of 2-onder-1 kap woning. Wellicht zijn er negatieve associaties bij het gebruik van PUR als isolatiemateriaal, dan raden wij u aan dit artikel te lezen over PUR.

Advies op maat

Heeft u nog vragen over de kosten van vloerisolatie bij uw woonsituatie? Neem dan gerust contact met ons op. Bent u benieuwd naar ons advies? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Op basis van uw wensen en persoonlijke situatie geeft één van onze adviseurs u advies op maat.

Persoon19