Beste vloerisolatie

Wat is de beste vloerisolatie?

De beste vloerisolatie bij Takkenkamp

Bent u op zoek naar de beste vloerisolatie voor bij u in huis? Dan bent u bij Takkenkamp aan het juiste adres. Wij zijn een professioneel, no-nonsense bedrijf met een uitstekende staat van dienst, ook op het gebied van vloerisolatie!
Door het continu bewaken van de kwaliteit en het volgen van alle ontwikkelingen, leveren wij u de beste vloerisolatie die beschikbaar is.
Een vloer isoleren kunt u het beste door een professional laten doen. Wij kunnen dit al in één dag voor u realiseren!

takkenkamp isolatie gesneden-7-1-min

Waarom vloerisolatie?

U kunt verschillende redenen hebben om voor vloerisolatie te kiezen. Wellicht wilt u besparen op de energiekosten of bent u die koude voeten zat, hoe hoog de thermostaat ook staat. Vloerisolatie helpt! Door middel van isolatie aan de vloer wordt het zo’n vier graden warmer, heeft u geen last meer van tocht en vochtproblemen in uw woning én u bespaart ook nog eens op de energiekosten!

Naast de eerder genoemde voordelen is de keuze voor vloerisolatie ook nog eens vriendelijk voor het milieu, omdat er minder gestookt hoeft te worden. Lagere stookkosten zorgt weer voor minder C02 uitstoot, en dat draagt weer bija aan een schonere planeet.

Het isoleren van uw vloer lost veel mogelijke problemen op. Heeft u een vochtige kruipruimte, koude vloer of tocht in huis? Dan is vloerisolatie vrijwel altijd de beste oplossing.

Woningen van voor 1982 hebben meestal een vloer die nog niet geïsoleerd is. Is uw woning jonger dan het bouwjaar 1982? Dan is uw vloer hoogstwaarschijnlijk al geïsoleerd tijdens de bouw.

Takkenkamp Groep-332-1-1-min
Takkenkamp Groep-331-1-min

Soorten Vloerisolatie

Er bestaan verschillende soorten vloerisolatie. De meest gebruikte vorm van vloerisolatie is kruipruimte isolatie. Hierbij wordt de isolatie aan de onderkant van de vloer aangebracht, via de kruipruimte dus. Deze vorm van isolatie levert de meeste energiebesparing op. Hiervoor moet uw kruipruimte minimaal 50 cm hoog zijn.

Een andere veelvoorkomende vorm is
bodemisolatie, hierbij wordt het isolatiemateriaal op de de bodem van de kruipruimte aangebracht. Bodemisolatie wordt vaak gebruikt bij woningen, waarbij de kruipruimte lager is dan 50 cm.

Naast deze twee meest voorkomende soorten vloerisolatie bestaan er natuurlijk nog meer, zoals het aanbrengen van isolatiemateriaal onder een houten vloer, het isoleren van de bovenkant van een vloer of het aanleggen van een hele nieuwe vloer.

Welke vorm van vloerisolatie is de beste keuze voor u? Deze vraag is voor ons op afstand niet te beantwoorden, klikt u op advies op maat, dan vraagt u vrijblijvend een offerte aan en helpen wij u verder!

Energie besparen met de beste vloerisolatie

Zoals al eerder aangegeven, met het isoleren van uw vloer bespaart u meteen op de energiekosten. Volgens de berekeningen van Milieu Centraal is het rendement van vloerisolatie vergelijkbaar met een rente van 7% op een spaarrekening. Na het isoleren van uw vloer, gaat u minder gas verbruiken, waarmee u op de kosten bespaart. 

Terugverdientijd / kosten vloerisolatie*:
Hieronder vindt u een afbeelding waarin een indicatie van de investering en terugverdientijd van vloerisolatie zijn. 

Tussenwoning
Oppervlakte ± 35m²
Rijtjeswoning
Oppervlakte ± 50m²
Vrijstaande woning
Oppervlakte ± 75m²
iconen_kosten-tussenwoning iconen_kosten-tussenwoning

 

iconen_kosten-vrijstaand-1

 

Investering: €1700,- tot €2200,-
Besparing per jaar: ± €320,-
Terugverdiend: 7 jaar
Investering: €2300,- tot €2700,-
Besparing per jaar: ± €475,-
Terugverdiend: 6 jaar
Investering: €3300,- tot €4100,-
Besparing per jaar: ± €700,-
Terugverdiend: 6 jaar


* Deze prijzen zijn indicatief en onder voorbehoud van prijswijzigingen. Op basis van de individuele kenmerken van uw woning, kan in een persoonlijk adviesgesprek de prijs voor u vastgesteld worden. Heeft u vragen, neem dan contact op met onze adviseur.

Het beste materiaal voor vloerisolatie

Als beste vloerisolatie specialist, gebruiken wij ook de beste vloerisolatie materialen! Twee van de meest gebruikte producten zijn PIF en Elastospray, oftewel PUR.

PIF

PIF is een isolatiesysteem dat wordt toegepast bij zowel houten vloeren als betonvloeren. PIF is een reflecterende meerlaagse isolatiefolie. Het bestaat uit diverse lagen gemetalliseerde kunststoffolie. De folie wordt onderling gescheiden door circa 10 mm dikke noppenfolie. In totaal wordt er een isolatielaag van 6 of 8 cm geplaatst. De isolerende werking vindt plaats op basis van reflectie (aluminium) en geleiding (opgesloten lucht).

Elastospray (PUR)

Elastospray, oftewel PUR wordt tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. Deze PUR wordt in enkele lagen gespoten en is met een paar minuten volledig uitgehard.

Meer weten?

Wilt u een warmere vloer, minder vocht in huis of uw energierekening verlagen? Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Persoon13