Wat is vloerisolatie?

Geen koude voeten meer door vloerisolatie

Hoger wooncomfort

De naam zegt het al. Met vloerisolatie wordt de vloer van een woning voorzien van isolatiemateriaal. Hoe werkt dit precies? En hoeveel geld bespaar je? Vloerisolatie zorgt ervoor dat je op jaarbasis een bedrag van €180 gaat besparen als je in een tussenwoning woont. Bij een rijtjeswoning en hoekwoning bespaar je zo’n €475 per jaar en met een vrijstaande woning al gauw €700. Naast een grote kostenbesparing stijgt de temperatuur van de vloer, waardoor je in de winter minder last hebt van koude voeten.

Vloer_PUR-min

Hoe werkt vloerisolatie?

Wat kunt u verwachten?

Bij vloerisolatie wordt er een isolerende laag aan de onderkant van je woonkamervloer aangelegd. Dit wordt gedaan via de kruipruimte. Ons vakkundige personeel gebruikt een speciaal isolatiepistool waarmee het isolerende materiaal wordt aangebracht. Na een tijdje is het materiaal opgedroogd en ben je de trotse eigenaar van een geïsoleerde vloer.

Een belangrijke voorwaarde voor vloerisolatie is echter wel dat de kruipruimte van je woning minimaal 50 centimeter hoog is. Onze vakmensen moeten er namelijk nog wel doorheen passen. Als de woning gebouwd is na de jaren ’80 ben je in de meeste gevallen al voorzien van vloerisolatie. Nieuwbouwwoningen zijn er standaard al mee uitgerust.

Takkenkamp Groep-331-1-min

Voordelen

De voordelen van vloerisolatie

Naast besparen van geld kent vloerisolatie ook nog andere voordelen. Het zorgt er ook voor dat de temperatuur van de vloer stijgt met zo’n 4 graden, zodat je er in de winter niet meer koud bijzit. Omdat de gemiddelde temperatuur in de kruipruimte over het algemeen een stuk lager ligt dan die in de woonkamer zorg je er met vloerisolatie voor dat de temperatuur in de kruipruimte die van de woonkamer niet meer verstoort. De woonkamer wordt hierdoor sneller warm en er is minder energie nodig om de hele woonkamer op een aangename temperatuur te krijgen.

Adviesgesprek aanvragen
Takkenkamp Groep-335-1-min

Kosten vloerisolatie

Hoe duur is vloerisolatie?

Vloerisolatie kost voor een tussenwoning tussen de €1700 en €2200. Voor een rijtjes- en hoekwoning liggen de kosten tussen €2300 en €2700. Voor het laten isoleren van de vloer van een vrijstaande woning zijn de kosten tussen de €3300 en €4100.  Door de besparing op de energierekening verdien je deze investering binnen eental jaar terug. Vergeet niet gebruik te maken van de subsidieregeling, waardoor je een groot gedeelte van de investering terug kan krijgen.

Advies op maat

Isolatie is maatwerk. Wilt u uw vloer laten isoleren? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Op basis van uw wensen en persoonlijke situatie geeft één van onze adviseurs advies op maat.

Persoon18