Takkenkamp Groep-650-1

Nieuws

Ook in 2021 subsidie op isolatie

Ook in 2021 subsidie op isolatie, SEEH wordt ISDE  

Ook in 2021 kunnen woningeigenaren weer subsidie op isolatie ontvangen, maar deze worden in 2021 niet langer gesubsidieerd vanuit de SEEH-regeling. De nieuwe naam van de verbrede subsidieregeling wordt ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’, oftewel “ISDE”. Vanaf 4 januari kunt u gebruik maken van de ISDE subsidie regeling! 

  • Er geldt net als bij de oude SEEH-regeling als voorwaarde voor dat er twee besparende maatregelen genomen worden. Dit kunnen 2 isolatiemaatregelen zijn, maar ook een combinatie van 1 isolatiemaatregel met bijvoorbeeld de aanschaf van een warmtepomp is toegestaan. De maatregelen hoeven dus geen twee isolatiemaatregelen meer te zijn.
  • Het minimaal te isoleren oppervlak is voor alle woningtypen gelijk. Voor een aantal woningtypen geldt daardoor een verlaging van het aantal minimaal te isoleren vierkante meters.
  • Het maximale subsidiebedrag is vervangen door een maximale oppervlakte per maatregel waar subsidie voor is aan te vragen.
  • Het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) vraagt bij de ISDE om een nieuwe berekende isolatiewaarde (Rd)  i.p.v. de bestaande gemeten isolatiewaarde (Rd).Voor alle isolatieproducten zijn er sinds 2021 dus twee waarden in omloop. De nieuwe berekende waarde is verplicht voor een subsidieaanvraag. De berekende waarde ligt lager dan de gemeten waarde maar vertegenwoordigt exact hetzelfde product en dus dezelfde isolatiewaarde.
  • Let dus op bij vergelijking van aanbiedingen en offertes. Vergelijkt u de gelijke waarden en heeft u het juiste product waarmee u tevens uw subsidie kunt aanvragen? Van al onze producten vindt u in onze productfolders tevens de oude, ‘hogere’ waarde of vraag het bij twijfel aan uw adviseur.

Combineer verschillende maatregelen

De ISDE subsidie regeling geldt voor dakisolatiegevelisolatiespouwmuurisolatievloerisolatie en bodemisolatie. Om gebruik te maken van deze subsidieregeling dient u minimaal 2 maatregelen uit te voeren. Nieuw bij deze ISDE subsidie isolatie regeling is dat u isolatiemaatregelen met bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp kunt combineren om zo subsidie te ontvangen. Ook nieuw is de mogelijkheid voor subsidie voor het laten aansluiten van de woning op een warmtenet.

Takkenkamp Isolatie

Takkenkamp ondersteunt uw subsidieaanvraag en gebruikt de berekende waarde in onze offertes en facturen. Let op: Takkenkamp is niet verantwoordelijk voor de foto’s die u nodig heeft bij het aanvragen van de subsidie. Tijdens de uitvoering dient u deze zelf te maken. De richtlijnen voor de foto’s vindt u ook via de website van het RVO.

Het subsidieplafond

Er is een subsidieplafond vastgesteld van 124 miljoen euro voor investeringssubsidie voor warmtepompen, zonneboilers, isolatiemaatregelen en de aansluiting op een warmtenet.

Meer informatie

Vraag een adviesgesprek aan en laat u adviseren. Lees meer op de website van RVO.

De voorwaarden voor subsidie leest u hier. Ook kunt u de kwaliteitsverklaringen van de producten opzoeken in de databank van het BCRG. Zodra u het product hier heeft opgezocht ziet u wat de RC waarde van de constructie wordt bij gewenste isolatiedikte. Meer informatie kunt u vinden in onze kennisbank.

Takkenkamp Groep-760-1