DSC04208

Project

Gevelrestauratie aan Het Witte Huis te Amsterdam

Restauratie project midden in Amsterdam


Vorig jaar zijn wij voor de Universiteit Amsterdam (UVA) gestart met de gevelwerkzaamheden van Het Witte Huis te Amsterdam. De gevelrestauratie is afgelopen zomer afgerond.

DSC02483

Dit Jugendstil gebouw aan de Raadhuisstraat 2-6 werd gebouwd in 1899-1901 en heeft een rijke geschiedenis. 36 jaar na de restauratie van 1984/1985 verkeerde de buitengevel in slechte staat. UvA – Facility Services – Huisvesting heeft de voorbereidingen getroffen voor het consoliderend en restauratief herstel van de gevel.

Het team van ervaren specialisten, waaronder Natuursteenadviesbureau Van Den Heuvel en Airofill Onderzoek & Advies heeft uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de huidige conditie van het historische metselwerk. Dit heeft geleid tot nieuwe inzichten voor het herstel van de gevels.

Een opvallend aspect van het project was de reconstructie van een historische klok boven het balkon, die in de vorige eeuw verdwenen was. Royal Eijsbouts, Klokkengieterij en Fabriek van Torenuurwerken, hebben deze klok ontworpen en geïnstalleerd. waaronder het gevelbeeld compleet is.

Het Witte Huis bevindt zich in de Unesco kernzone en na de restauratie behoudt het zijn monumentale waarde. Het gebouw zal regelmatig geïnspecteerd en onderhouden worden om zijn uitstraling en allure als Unesco Werelderfgoed te behouden.

Monumenten herleven!

DSC04246
DSC04252
DSC02474
DSC07552
DSC02483
DSC04208

Meer weten?

Wat u ook gedaan wilt hebben, alles begint met een eerste kennismaking. Aarzel dus vooral niet om een adviesgesprek aan te vragen of neem contact met ons op.

Persoon18