Gaten-boren

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie: Hoe werkt dat?

Heeft uw woning een spouwmuur?

Veel huizen hebben een spouwmuur. Vanaf 1925 werden huizen namelijk standaard gebouwd met spouwmuur. Deze spouwmuren werden niet geïsoleerd. Is uw woning gebouwd tussen 1925 en 1974? Grote kans dat u een ongeïsoleerde spouwmuur heeft. Zonde, want met spouwmuurisolatie kunt u veel besparen. Bovendien creëert u sneller een aangenaam klimaat. Een huis dat warm is in de winter, maar ook lekker koel blijft in de zomer.

Vanaf 1975 werden de spouwmuren licht geïsoleerd, heeft u een woning die tussen 1975 en 1990 is gebouwd? Dan is er waarschijnlijk al wat isolatie aanwezig. In veel gevallen is de isolatiewaarde flink afgenomen, tegenwoordig zijn de isolatiematerialen namelijk ver ontwikkeld.

Besparen met spouwmuurisolatie

Naast verhoging van uw wooncomfort, levert spouwmuurisolatie veel energiebesparing op. Kijk hieronder in het overzicht wat u per jaar kunt besparen wanneer uw spouwmuur geïsoleerd is.

Tussenwoning

iconen_kosten-02

Oppervlakte: ± 45m2
Investering: ± € 1250,- *
Besparing per jaar: ± € 340,-
Terugverdiend: ± 3,7 jaar

Rijtjeswoning

iconen_kosten-tussenwoning

Oppervlakte: ± 60m²
Investering: ± € 1.550,- *
Besparing per jaar: ± € 460,-
Terugverdiend: ± 3,4 jaar

Hoekwoning

iconen_kosten_hoekwoning

Oppervlakte: ± 90m²
Investering: ± € 2.100,- *
Besparing per jaar: ± € 680,-
Terugverdiend: ± 3,1 jaar

Vrijstaand

iconen_kosten-vrijstaand-1

Oppervlakte: ± 125m²
Investering: ± € 2850,- *
Besparing per jaar: ± € 950,-
Terugverdiend: ± 3,0 jaar

Het adviesgesprek

Afhankelijk van de situatie zijn er twee opties: u krijgt op basis van een telefonisch adviesgesprek een offerte per mail toegestuurd, óf er komt een adviseur bij u langs om de situatie te beoordelen en direct een offerte uit te brengen. Er komt altijd een adviseur langs voor de uitvoering, om te checken of de offerte die per mail is uitgebracht daadwerkelijk klopt bij de situatie.

Wat doen wij in een adviesgesprek? Onze adviseur doet een onderzoek bij uw woning. Er wordt een klein gaatje geboord in de gevel, waarna de adviseur met speciale apparatuur in uw spouw kan kijken. Dan beoordeelt hij:

  • of er al isolatie aanwezig is
  • of er veel vervuiling in de spouw zit (dit belemmert de isolatie)
  • hoe diep de spouw is
  • wat de kwaliteit en grootte is van de voeg (om de grootte van het boorgat te bepalen)


Daarna gaat hij met u in gesprek over de verschillende isolatiematerialen die mogelijk zijn. Kiest u voor spouwmuurisolatie, dan heeft u de keuze uit minerale wol, EPS parels én isolatieschuim Aminotherm. Op basis van het te isoleren oppervlak en de materiaalkeuze krijgt u een offerte op maat.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Tijdens de uitvoering worden er volgens een speciaal boorpatroon kleine gaatjes geboord in de gevel. Als het hele patroon geboord is, wordt er via een slang het isolatiemateriaal ingeblazen. Alle boorgaten worden netjes afgevoegd, zodat u er na afloop niets meer van ziet. Bekijk het filmpje om te zien hoe spouwmuurisolatie in z’n werk gaat

, provider_name=YouTube, provider_url=https://www.youtube.com/, thumbnail_height=360, thumbnail_url=https://i.ytimg.com/vi/fxOnIQbZAAk/hqdefault.jpg, thumbnail_width=480, title=Takkenkamp Isolatie; Houdt de energie in huis., type=video, version=1.0, width=200}, oembed_url=https://www.youtube.com/watch?v=fxOnIQbZAAk&t, size_type=auto, source_type=oembed, width=200, supported_oembed_types=[video]}" title="widget_1633617632983" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Meer weten?

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen wat betreft het verduurzamen van uw woning? Neem dan contact met ons op.

Persoon9