Ergernissen huis zonder isolatie

6 ergernissen in een huis zonder isolatie

Waar ergert u zich aan?

We vinden wooncomfort belangrijk. Heel logisch ook, want na een lange dag werken is er niets fijner dan rustig bijkomen in een huis waar de temperatuur aangenaam is. Isolatie zorgt voor genoeg voordelen, waaronder het verhogen van ons wooncomfort. Wanneer je woning (nog) niet geïsoleerd is, is er een grote kans dat je je ergert aan bepaalde dingen in je woning. We hebben de grootste ergernissen in een huis zonder isolatie voor je op een rij gezet.

Takkenkamp Fotografie-26-1-min

1. Hoge energierekening

Verbaas je je iedere keer weer over de hoogte van je energierekening? Grote kans dat je onnodig teveel stookt. Bij een hoge energierekening kan het zo zijn dat je ergens een energievreter in huis hebt, zoals een waterbed, een elektrische boiler of een aquarium. Maar een hoge energierekening is ook erg afhankelijk van je stookkosten. Logischerwijs stoken we meer in de koudere maanden dan in de zomer, maar met isolatie kunnen ook de kosten voor je gasverbruik in de winter flink omlaag. Je houdt je woning warmer, zonder iedere keer de thermostaat een paar standjes hoger te zetten. Win-win.

2. Tocht & kou

Heb je je net geïnstalleerd voor de tv, voel je een onbehaaglijke tocht langs trekken. Door die tocht in huis, voelt de temperatuur automatisch kouder aan. Tocht en kou zijn veelvoorkomende problemen in een woning zonder goede isolatie. Isolatie kan naden en kieren zó dichten dat het voorkomen van tocht veel minder wordt (afhankelijk van de oorzaak van de tocht).

3. Koude voeten

’s Avonds in bed kruipen en je voeten maar niet warm krijgen… Koude voeten zijn een logisch gevolg van een koude vloer. De temperatuur van de vloer is zeer bepalend voor het warm of koud aanvoelen van je voeten. Vloerisolatie zorgt ervoor dat de algemene temperatuur van de vloer aangenamer is. Kou trekt hierdoor niet meer zo makkelijk in je voeten. Resultaat: met warme voeten je bed in.

4. Sauna in de zomer

Op warme dagen staan veel woningen pal in de zon. De hele dag de brandende zon op de muren van je woning, zorgt voor veel warmte in de muur. Die warmte kan zonder isolatie gemakkelijk de woning in trekken, waardoor je al snel een sauna-effect ervaart in je woning. Met isolatie van de spouwmuur heb je hier geen last meer van. Het isolerende materiaal in de spouw zorgt ervoor dat de warmte niet zo makkelijk naar de binnenmuren trekt. Met het goed dichthouden van ramen en deuren en de juiste isolatie, kun je ervoor zorgen dat je woning niet verandert in een sauna op warme dagen.

5. Warmteverlies

Wanneer je huis eenmaal warm is geworden, gaat er ook veel warmte verloren. Wist u bijvoorbeeld dat de meeste warmte via het dak verloren gaat? Warme lucht stijgt op… en kan bij woningen waar geen goede isolatie is aangebracht gemakkelijk weer verloren gaan. Eén van de goede opties voor deze ergernis is dakisolatie. Met dakisolatie houdt u de warmte in huis.

6. Minder comfort

Alle bovenstaande ergernissen zorgen ervoor dat uw wooncomfort aanzienlijk lager is. Veel lager dan eigenlijk zou kunnen. Met een relatief kleine investering zorgt u ervoor dat deze ergernissen, zoals koude voeten, tocht & kou en een hoge energierekening tot het verleden behoren. 

Meer weten?

Wilt u ook uw wooncomfort verhogen en bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor uw woning? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen