Woningwaarde

Verhoog de waarde van uw woning met isolatie

Een stijging van woningwaarde

Mensen laten vaak hun woning isoleren omdat ze hiermee een flink bedrag besparen op hun energierekening of omdat ze duurzamer willen wonen. Andere redenen die genoemd worden, zijn het verhogen van het wooncomfort en de stijging van de woningwaarde.

De waarde van je woning is afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo vormen het ontwerp, de ligging en grootte de belangrijkste factoren tijdens het bepalen van de waarde. Hiernaast speelt verbruik ook een grote rol. Een woning die een laag energieverbruik heeft, ligt goed in de markt vanwege de lage energiekosten. Sinds een aantal jaren worden er energielabels gebruikt om aan te geven hoe zuinig een woning is. De meeste nieuwbouwwijken beschikken al over energielabel A. Veel woningen gebouwd in de jaren ’30 zijn voorzien van energielabel F of G, waardoor de energiekosten aanzienlijk hoger liggen dan bij een nieuwbouwwoning.

family-min

Waarom is isolatie belangrijk voor waardeverhoging?

Isolatie zorgt ervoor dat je vaste lasten dalen. Als je in de winter geregeld de verwarming aan hebt, zal je merken dat je na het isoleren van je woning je woning binnen een paar minuten opwarmt zonder je verwarming op de hoogste stand te zetten. Hiernaast blijft de warmte langer in je woning wat het algemene wooncomfort verhoogt. Je kunt je vast wel voorstellen dat hierdoor een geïsoleerde woning een stuk beter in de huizenmarkt ligt.

Hoe groot is de waardeverhoging?

De waardeverhoging is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid isolatiewerken die aan zijn gelegd. Over het algemeen geldt er een vuistregel dat je uit kan gaan van een waardeverhoging van 75% tot 100% op de geïnvesteerde kosten. Dit betekent dat als je bij een woning van € 250.000 voor €4.000 dakisolatie en spouwmuurisolatie laat aanbrengen je woningwaarde stijgt met 1,6%. Daarnaast bespaar je als eigenaar van de woning elk jaar nog eens honderden euro’s.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van verduurzaming? Wij geven graag advies op maat! Vraag een gratis adviesgesprek aan.

mvh_airofill