St-bavokerk_4-min

Project

Onderhoud Sint-Bavokerk te Harmelen

Onder toezicht van Herman Ellenkamp van Boerman Kreek Architecten leggen we de laatste hand aan de onderhoudswerkzaamheden van de Sint-Bavokerk te Harmelen. Het uitgesleten snijvoegwerk aan de steunberen hebben wij vervangen. Daarnaast zijn de verzakken traptreden van het bijgebouw opnieuw opgemetseld en gereconstrueerd. Het onderhoud zorgt ervoor dat de kerk weer jaren mee kan.

St-bavokerk_1-min

In 1795 werd de eerste katholieke kerk gebouwd, aan de dorpsstraat in Harmelen. Deze werd al spoedig te klein en werd in 1839 vervangen door een grotere kerk op dezelfde plek. Aan het begin van de twintigste eeuw was het bestaande kerkje bouwvallig geworden. Er werd niet besloten tot restauratie, maar tot nieuwbouw. In 1914 werd Jan Stuyt aangesteld als architect. En hoewel zijn plannen eigenlijk te prestigieus waren – de bisschop vond Stuyts ontwerp te groot voor een dorp als Harmelen – vonden ze toch doorgang. Op 19 juli 1916 werd de eerste steen gelegd. Kijk voor meer projecten op vanmiltrestaurateurs.nl.

St-bavokerk_7-min
St-bavokerk_3-min

Meer weten?

Wat u ook gedaan wilt hebben, alles begint met een eerste kennismaking. Aarzel dus vooral niet om een adviesgesprek aan te vragen of neem contact met ons op.

Adviesgesprek aanvragen