Kosten voegwerk herstellen

Voegwerk herstellen is een belangrijke stap in het verduurzamen van uw woning

Reparatie door een vakman

Goed voegwerk zorgt ervoor dat uw gemetselde gevel er mooi uitziet én beschermt het metselwerk en de gevel tegen weersinvloeden. Zitten er nu scheuren en barsten in de voegen van uw gevel? Of zijn de voegen uitgesleten? Laat deze voegen dan zo snel mogelijk door een vakman repararen, om vochtschade te voorkomen. En goed om te weten: wanneer u uw woning wilt verduurzamen en dus wilt laten isoleren, is het herstellen van kapot of verouderd voegwerk zelfs een vereiste. Natuurlijk wilt u wél eerst weten wat u dit gaat kosten.

Kosten voegwerk vervangen per m2

Advies op maat

De kosten voor voegwerk vervangen in m2? Er is geen standaard oplossing en dus kunnen wij ook geen standaard vierkante meter-prijs vermelden. Bij de kosten voor voegen repareren komen namelijk veel aspecten kijken. Denk onder meer aan het volgende:

  • Hoe is het metselwerk? Zitten er scheuren in uw gevels die we naast de voegen ook moeten herstellen en zo ja, met welk type metselwerkverband en welk type voeg?
  • Hoe is het voegwerk bij de raamdorpels, dus bij de buitenvensterbanken? Moeten we hier de voegen ook herstellen?
  • Hoe vuil is de gevel?
  • Is de gevel geïmpregneerd of moet dit gebeuren?
  • Hoe is de situatie rondom uw woning? Kunnen we gemakkelijk bij de gevel komen?
  • Moeten we een makkelijk te verplaatsen rolsteiger meenemen of is een vast steiger voldoende? Of is één van onze hoogwerkers een passende oplossing?
takkenkamp website edwinvandegraaf fotografie-200-1 kopie

Voegwerk vervangen prijs

Een eerlijk advies

Een gemetselde gevel bestaat gemiddeld voor bijna 40% uit voegwerk, dus de voegen hebben een grote impact op de uitstraling van uw woning of gebouw. En er is qua voegwerk veel mogelijk. Wij denken vakkundig met u mee en maken samen met u de juiste keuzes. Ook hierom kunnen wij niet direct een prijs geven voor voegwerk vervangen. We bespreken om te beginnen de kleur van de voeg met u.

Omdat wij naast het gebruik van een prefab mortel uw voegwerk ook volledig zelf kunnen samenstellen, kunnen wij in iedere situatie zo dicht mogelijk bij de kleur van het originele voegwerk blijven. Zeker wanneer u niet alle gevels van uw woning laat herstellen, is dit natuurlijk belangrijk.  Of juist wanneer u met een andere voegkleur een geheel nieuwe uitraling aan uw woning of gebouw wilt geven. 

Takkenkamp-362

Kosten gevel opnieuw voegen

Altijd het beste wat bij uw woning past

Ook zijn er verschillende manieren om voegwerk aan te brengen. De gekozen manier heeft invloed op de kosten voor de gevel opnieuw voegen. Zijn uw bestaande voegen bijvoorbeeld uitgevoerd in snij-/knipwerk, dan herstellen wij ook in snij-/knipwerk. Zouden we een andere afwerking gebruiken, bijvoorbeeld platvol, dan zijn onze reparaties veel duidelijker zichtbaar. Goed om te weten: ons zusterbedrijf Van Milt Restaurateurs is gespecialiseerd in gevelrestauratie bij oude gebouwen. Zij weten precies wat nodig is in uw situatie.

Woont u bijvoorbeeld in een huis of (woon)boerderij gebouwd tussen 1800 en 1900, dan is er voor uw huidige voegen én voor het metselwerk een kalkhoudende mortel gebruikt. Tegenwoordig wordt vooral cementmortel gebruikt. Zouden uw voegen gerepareerd worden met cementmortel, dan is het metselwerk van kalkmortel wél vochtregulerend, maar de voeg van cement níet. Door Van Milt Restaurateurs in te schakelen, voorkomt u dit soort situaties.

Voegen herstellen gevel kosten

U leest het: er komt meer kijken bij de kosten voor de voegen van een gevel herstellen dan alleen het aantal vierkante meters dat hersteld moet worden. Om alle genoemde variabelen mee te kunnen nemen, komt onze adviseur graag bij u thuis om de situatie goed in te schatten. Hij weet precies waar hij op moet letten en maakt op basis daarvan een gespecificeerde offerte.

Advies op maat?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van voegwerk herstel? Neem contact met ons op, wij geven u graag advies op maat!

Adviesgesprek aanvragen