Voegwerk repareren

Door uw voegen te herstellen, maken wij uw gevel weer weerbestendig

Bescherm het metselwerk en de gevel

Voegen repareren is al meer dan 80 jaar één van onze specialiteiten. Goed voegwerk zorgt ervoor dat uw gemetselde gevel er mooi uitziet. Een mooi gevoegde gevel ziet er namelijk stukken beter uit dan een gevel waarvan het voegwerk gebarsten, gescheurd of uitgesleten is. Maar het voegwerk heeft ook een belangrijke functie: het beschermt het metselwerk en de gevel tegen weersinvloeden. Zitten er scheuren en barsten in de voegen, dan kan er vocht in uw spouwmuur en in de stenen trekken en eventueel ook doorsijpelen naar de binnenmuur - met vochtschade als gevolg. En stenen die op koude winterdagen te lang nat blijven omdat het voegwerk niet meer goed is, kunnen bij vorst zelfs barsten. Zo ontstaan vorstschades. Door uw voegen te herstellen, maken wij uw gevel weer weerbestendig.

Voegen vervangen

Advies op maat

Het is dus belangrijk dat uw voegwerk in orde is. Maar hoe lang gaan voegen eigenlijk mee? Na hoeveel tijd kunnen die scheuren en barsten ontstaan en is het verstandig om uw voegen te herstellen om vochtschade te voorkomen? De technische levensduur van voegwerk is gemiddeld 30 tot 50 jaar. Bij twijfel is het dus verstandig om de voegen door een expert te laten bekijken en zo nodig te laten vervangen.

takkenkamp website edwinvandegraaf fotografie-200-1 kopie

Voegen repareren, vervangen en herstellen

Voegwerk vervangen

U kunt ons in twee situaties inschakelen: voor het repareren van slecht voegwerk op een enkele gevel of voor voegen vervangen van uw complete woning. Houd er bij een complete woning rekening mee dat wij hier zomaar een week mee bezig zijn - van het uithakken van de voegen tot het reinigen van het metselwerk, het drogen van de gevel én het aanbrengen van nieuw voegwerk. Ook kunnen wij voegen herstellen als voorbereiding op het isoleren van uw spouwmuur of buitenmuur. Gaat u isoleren, dan moet de gevel inclusief voegwerk namelijk in goede staat zijn. Tip: ook voor isolatie kunt u bij ons terecht.

Takkenkamp-362

Voegen uithakken

Enkele gevel of complete woning: in alle gevallen gaan wij op dezelfde manier te werk. We kijken eerst naar de hardheid van het bestaande voegwerk. Zijn de voegen erg hard, dan slijpen we ze eerst in met een diamantzaag. Zo niet, dan beginnen we meteen met voegen uithakken. Dit gebeurt zorgvuldig met een luchtdrukhamer of een elektrische hamer. De slechte, aangetaste voegen verwijderen gebeurt zo diep mogelijk - tot de gezonde metselspecie. Dit doen wij natuurlijk zonder hierbij het metselwerk te beschadigen en uiteraard met stofafzuiging, om zo de omgeving veilig en gezond te houden.

Gevel reinigen en voegwerk herstellen

Zijn de voegen verwijderd, dan wordt de gevel gereinigd. Er mag geen stof, vuil of oude voegmortel achterblijven, omdat dan de kans bestaat dat het nieuwe voegwerk niet goed hecht. Pas als de gevel grondig gereinigd én droog is, wordt het nieuwe voegwerk aangebracht en wordt uw gevel gevoegd. Onze professionals weten precies welke voegmortel, voegkleur en voegtechniek voor uw woning de juiste is. Uiteraard overleggen zij hierover met u voordat ze aan de slag gaan. Zo zien de voegen op uw gevel er weer als nieuw uit - precies zoals u wilt.

Kosten voegwerk herstellen

Wij willen het beste voor uw woning én voor u als klant. Onze adviseur neemt daarom graag persoonlijk uw situatie met u door en komt dus bij u langs om uw gevel in het echt te bekijken. Hij weet precies waar hij op moet letten en maakt op basis daarvan een maatwerk offerte met al uw kosten voor voegwerk herstellen.

Advies op maat?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van voegwerk herstel? Neem contact met ons op, wij geven u graag advies op maat!

Adviesgesprek aanvragen