Gevelreiniging kosten

Een schone gevel is essentieel

Erkende gevelreiniger

Een schone gevel is essentieel voor een mooi aangezicht van uw woning of pand. Zit er nu veel mos, algen of vuil op de buitenmuur? Of misschien zelfs graffiti? Dan is het verstandig om de muren met gevelreiniging een flinke opknapbeurt te geven. Het is goed om daarvoor een erkende gevelreiniger in te huren - ons bijvoorbeeld. Wij kennen de kneepjes van het vak en werken met de juiste apparatuur en reinigingsmiddelen. Maar natuurlijk wilt u wél eerst de gevelreiniging kosten weten.

Prijs gevelreiniging

Wat heeft de gevel nodig?

De prijs voor gevelreiniging wordt standaard in vierkante meters opgegeven, maar er komt meer kijken bij het bepalen van de prijs dan alleen het aantal vierkante meters. Om te beginnen is de reinigingsmethode belangrijk voor de prijs. Afhankelijk van de staat van de gevel kiezen wij voor reinigen met aangepaste druk, stoomreinigen of zandstralen. Zandstralen, ook wel soft stralen, is daarbij duurder dan reinigen onder hoge druk. Dit komt omdat er bij zandstralen een straalmiddel gemengd wordt met het water, terwijl er bij reinigen onder aangepaste druk alleen water wordt gebruikt.

Is de gevel wat meer vervuild, dan kunnen wij ook reinigen met de toevoeging van een schoonmaakmiddel. Dit nemen wij dan natuurlijk ook mee in de prijs. En zit er nu (dampdichte) verf op de buitenmuur die verwijderd moet worden, dan komen er kosten bij voor de reinigingspasta die de verf losweekt.

Takkenkamp Groep-349-1-min

Kosten gevelreiniging

Welke aspesten bepalen de prijs?

Ook andere, hele praktische aspecten spelen een rol bij het antwoord op de vraag: “Hoeveel kost het om mijn gevel te reinigen?”

  • Hoe is de staat van de gevel? Zitten er scheuren of barsten in het metselwerk of het voegwerk die we moeten herstellen?
  • Hoe is de situatie rondom uw woning, kunnen we gemakkelijk bij de gevel?
  • Wat voor steiger moeten wij meenemen: een vaste steiger of een rolsteiger die wij door de wielen gemakkelijk kunnen verplaatsen? Of is één van onze hoogwerkers een passende oplossing? En zijn voor de veiligheid netten rondom de steiger of hoogewerker nodig?
Takkenkamp Groep-587-1-min

Gevel reinigen, voegen en impregneren kosten

De gevel reinigen is overigens ook noodzakelijk voordat u uw gevel kunt laten impregneren. Wij impregneren namelijk met een hydrofoob middel, en dat hecht niet aan vuil. Gemiddeld kunnen wij een gevel binnen 1 dag hydrofoberen, al is dit wel afhankelijk van de oppervlakte die geïmpregneerd moet worden. Ook is de gevel reinigen essentieel wanneer u het voegwerk wilt laten repareren. Er mag geen stof, vuil of oude voegmortel achterblijven, omdat dan de kans bestaat dat het nieuwe voegwerk niet goed hecht.

Wat kost gevelreiniging?

De vraag “Wat kost gevelreiniging?” is dus niet 1-2-3 te beantwoorden. De kosten voor het laten reinigen van uw gevel en eventueel ook het herstellen van de voegen en/of impregneren, als voorbereiding op isoleren, vertellen wij u graag in een persoonlijk gesprek. Onze adviseur komt dan bij u op locatie om de gevel te bekijken en de situatie goed in te schatten. Vervolgens ontvangt u een maatwerk offerte.

Advies op maat?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van gevelreiniging? Neem contact met ons op, wij geven u graag advies op maat!

Adviesgesprek aanvragen